| Автор |
Съобщение |
|
stom1
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Възможно ли е да конвертирам Low Display Format to high
Въпросът ми е да ли може да се повиши разделителната способност на показване.Уредът си показва достатъчно точно. По принцип почти всичко може да се направи,но зависи кой го прави и да ли има смисъл. Уредът не е аудиометър,но това няма никакво значение.
|
| Нед Апр 01, 2018 2:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
уреда има 2 RS232 интерфейса. можеш ли да го включиш към компютър и да пуснеш някоя терминална програма да слуша на порта? би трябвало с някое копче да вади нещо, от което да се прави принт/плот на данни от измерване (може би бутона print/line?) в ръководството се споменава резолюция 100Hz на екран и 50Hz на интерфейс, но чета ръководството на някакъв скапан браузър и нямам нерви да се дзверя в цялата книжка. предполагам, че си се снабдил с по-читаемо копие.
ако го накараш уреда да извади данни от измерване, ще може да се спретне и по-красива/детайлна картника, защото предполагам, че данните ще са повече от нарисуваните на екрана.
|
| Нед Апр 01, 2018 5:47 pm |
|
 |
|
stom1
|
Здравей ДедоБоре, Сега съм на работа и ще се прибера утре сутринта.Ще включа уреда и ще се опитам да покажа качеството на графиките които се виждат на монитора. Към уреда имам няколко ръководства,които много детайлно описват работата му.
|
| Нед Апр 01, 2018 6:33 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
може нещо от тези да ти свърши работа, освен ако не работи само с новите модели, и не е само демо http://www.frye.com/wp/download/
|
| Нед Апр 01, 2018 9:31 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
вай... върна ме в младостта като че ли има достатъчно информация, но програмиста трябва да е на поне 40 години, че да я разбере. иначе ще получи културен шок докато се чуди какво е EGAVGA.BGI като начало, свали си FONIX WinCHAP програмата и виж дали ще може да прави всички тестове, които ти трябват на теб. и дали ще прави картинки с повече данни. макар че, ако правилно чета между редовете, по-големия брой точки на кривите (80 примерно) не е от съществено значение, защото така или иначе апаратчетата работят с много по-малко точки и за оценката им стигат дори 16 точки (честоти). ти работиш с тая материя, трябва да си по-наясно дали/защо трябват повече точки
|
| Нед Апр 01, 2018 10:49 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
есента в Плевен, с нещо подобно ни казаха че малкия има запушен синус. ако се работи лесно и дава толкова полезна информация (като започнем и да оглуушаваме), бих се заиграл с нещо подобно
|
| Пон Апр 02, 2018 12:06 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4588 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е как какво? Графичния драйвер на Борланд от времената когато бяха още фактор на пазара 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Апр 02, 2018 12:25 am |
|
 |
|
stom1
|
Качвам няколко снимки направени с телефон за да видите за какво става дума. Като гледам снимките ми изглеждат по-добри отколкото са в действителност. Червената и бялата линия от графиките са доста широки и размазани и е малко трудно да се направи точно измерване.Надписите тук изглеждат доста добре, но в действителност на мен ми приличат на надписите които навремето се виждаха на първите компютри " Правец".
|
| Вто Апр 03, 2018 10:04 am |
|
 |
|
Grubi
|
Според мен по-добре няма да стане на дисплея, затова е добре да видиш дали можеш да свалиш стойностите през техния си софтуер, или просто да ги запишеш и да направиш графиката след това.
|
| Вто Апр 03, 2018 11:28 am |
|
 |
|
trakon
|
Само набързо погледнах менюала щото нямам време - апарата подобно на цифров осцилоскоп генериара чрез фурие 120 точки от пресичането между хикс честота с игрек аплитуда, които 120 точки записва в рам-а. От тях взима 80 точки и се предполага да ги изобразява на дисплей с ниска резолюция. Теоретично - ако платиш една пачка пари на някой инженер на която да може да седне ("без да се навежда много"  ) , може да ти изкара всичките 120 точки и да повиши резолюцията с 1/3 . Практически - можеш да се опиташ да 'повишиш' резолюцията относително, като включиш машинката от 90-те на монитор от 90-те - с малък диагонал на екрана и нативна резолюция по-близка до оригиналната предвидена - примерно някой стар 15 инчов CRT с нативна резолюция 800/600 или даже по-малки диагонал и нативна резолюция. Или на някой съвременен с малък диагонал -за малинка или за камера за задно виждане.
|
| Вто Апр 03, 2018 11:51 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
с дебела пачка май-ще е по-лесно да му се спретне направо нов уред. но ще е трудно да се компенсира липсата на знание, което очевидно фирмата притежава, що още съществува като самостоятелна.
за мен на-лесния вариант е техния софт да поддържа този (стар) хардуер. по-трудния е да му се направи нов софт, който по шантавия им протокол просто да управлява уреда и да вади повече точки. ама не е работа за ден-два.
също не мога да преценя, доколко по-големия брой точки (графика в по-голям мащаб) ще доведе до качествено разбиране на измереното, което да е съпоставимо на усилието да се командори сандъка.
|
| Вто Апр 03, 2018 6:01 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Основно с такива бакии се занимавам, но добре го каза- заслужава ли си по-качествено разбиране  Иначе им направихме такова нещо да им изкарва данните и като си ги пуснаха в специализирана програма, изкарваше 3Д модел на молекулата, та изглеждаше стряскащо...
|
| Чет Апр 05, 2018 2:46 am |
|
 |
|
stom1
|
Ще пробвам с някой стар и малък CRT монитор и ако не става ще го пусна на ebay,но вече като "Used" 
|
| Чет Апр 05, 2018 10:17 am |
|
 |
|
trakon
|
Е не е задължително да е CRT , просто така го споменах. Може и LCD/LED , но е задължително да е с много малък диагонал на екрана и малка нативна резолюция за да изчезне ефекта на 'зуумване' който ти се получава в момента с разтягането на малкия брой точки по големия брой пиксели на новите монитори. На мене са ми се получавали подобни 'красотии' -като пусна видеокарта с ниска резолюция на проектор с голям диагонал - пистите и светлините стават на гоблени и квадрати.
|
| Чет Апр 05, 2018 2:17 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 280 Местоположение: София
|
@Stom1 Два пъти препрочетох мненията Ви и не разбрах точно какъв е проблема, та затова ще попитам: 1. оригиналния монитор на машинката е спрял да работи и му търсите заместител или 2. не Ви харесва качеството на оригиналната картинка и искате някой да направи нещо в тази посока? Ако отговора е 2. каква допълнителна информация за вас като човек който разчита данните ще ви донесе това? Питам защото според мен на снимките с графики има достатъчно информация (или поне толкова колкото целия уред може да даде) и дали ще се отчете 0.25 dB или 1 dB при обхват 40 dB не намирам (аз) разлика. Та молбата ми е да формулирате (след подробно прочитане на документацията) ясно задачата. Няколко човека ви казаха че всичко може, но трябва да е ясно какво е необходимо.
|
| Сря Апр 11, 2018 11:32 am |
|
|