Голяма полемика, само дето е извън въпроса ми
1. За разлика от БГ тук дребният бизнес си остава преобладаващ. Като каже клиентът/идиотът "Плащам си, ама ще го направиш както искам!" е по-добре да не спориш. Освен това лафът за клиента дето винаги имал право тук е закон. Затова не ми обяснявайте за туби и маркучи след като клиентът не ги иска.
2. Всъщност по темата се получиха 2-е предложения: воденичка или медицинска система. Второто не става заради малкия му капацитет а първото не ми хареса заради зора на изработката и евентуалното му спиране. Аз си останах на варианта душ - надупчих една капачка от спрей (за пробата, де) и я поставих върху нулата. Тук земята е трета жица, ама е малко трудно водата да проведе милиампери при няколко волта разлика (обикновенният мултицет мери нула).
3. Поставих си пробното устройство в заземена метална кутия с решетка отгоре, от друг съд му осигурих слаб приток на вода течащ през заземена тръбичка върху разпробитата капачка. Ако токът намери начин да излезе значи е духът на Худини. Два дни вря-кипя, релето за утечка не се задейства, само дето се се насъбраха малко соли и леко се вдигна ампеража щото използвам чешмяна вода. Електродите не мръднаха!
Edit: 4. Не споменах неонките: жълта за наличието на ток, зелена когато водата тече върху нулата и червена когато тече върху фазата. Идиотът развинтил капака и бръкнал вътре при две запалени лампички си заслужава раздрусването.
За мен проблемът е решен, остава да направя истинския вариант а не с подръчни материали и набързо. И ще го пробвам на истинска машина.