Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Тече вода - как да предотвратим протичане на ток през нея? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Голяма полемика, само дето е извън въпроса ми :)

1. За разлика от БГ тук дребният бизнес си остава преобладаващ. Като каже клиентът/идиотът "Плащам си, ама ще го направиш както искам!" е по-добре да не спориш. Освен това лафът за клиента дето винаги имал право тук е закон. Затова не ми обяснявайте за туби и маркучи след като клиентът не ги иска.
2. Всъщност по темата се получиха 2-е предложения: воденичка или медицинска система. Второто не става заради малкия му капацитет а първото не ми хареса заради зора на изработката и евентуалното му спиране. Аз си останах на варианта душ - надупчих една капачка от спрей (за пробата, де) и я поставих върху нулата. Тук земята е трета жица, ама е малко трудно водата да проведе милиампери при няколко волта разлика (обикновенният мултицет мери нула).
3. Поставих си пробното устройство в заземена метална кутия с решетка отгоре, от друг съд му осигурих слаб приток на вода течащ през заземена тръбичка върху разпробитата капачка. Ако токът намери начин да излезе значи е духът на Худини. Два дни вря-кипя, релето за утечка не се задейства, само дето се се насъбраха малко соли и леко се вдигна ампеража щото използвам чешмяна вода. Електродите не мръднаха!
Edit: 4. Не споменах неонките: жълта за наличието на ток, зелена когато водата тече върху нулата и червена когато тече върху фазата. Идиотът развинтил капака и бръкнал вътре при две запалени лампички си заслужава раздрусването.

За мен проблемът е решен, остава да направя истинския вариант а не с подръчни материали и набързо. И ще го пробвам на истинска машина.

Вто Май 11, 2010 7:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ji4ka, електолиза и да става (при променлив ток?) парата дето се отделя е толкова много че ще отнесе всичкия водород и кислород преди да се е събрал достатъчно за "бум". Явно не става щото аз тука поддържам едни парогенератори на този принцип, само, че трифазни - понякога се случва, като стане висока концентрацията на соли, електродите да почнат да се "палят" помежду си - не е имало взривове до сега.

Сря Май 12, 2010 1:59 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Добре, ето компромис - пак си имай електродите, ама ги ползвай като сензор. Щом има проводимост, значи има вода и трябва да се включи нагревателят. Така няма да има опасен ток през водата и няма да има утрепани.

Вто Май 25, 2010 9:36 am
Профил

Мнение 
Е да ама Бонго не иска нищо освен електродите, то ако беше с електроника да се ползва варианти хиляди :)

Вто Май 25, 2010 9:38 am
Профил

Мнение 
Той ще каже дали това го устройва или не.

Вто Май 25, 2010 10:17 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3