Благодаря за книжките, има много полезна информация в тях и със сигурност ще са ми от полза, пък и на всеки друг който се занимава с това.
Проблема при мен не беше толкова писането на драйвери, отколкото ползването на готови. Примери за драйвери има колкото искаш в нета. Когато си пишеш сам драйвер започваш от нула и всичко ти е ясно

С готовите драйвери не е точно така. А аз опит с драйвери на линукс много много нямам, да не кажа че хич нямам.
В крайна сметка всичко тръгна, драйвера си намира сам датчика и мери температурата. Друг е въпроса, че този драйвер нещо ми тормози много процесора и под 0.4 не слиза, при положение че без него е почти на 0, но причината за това ще търся по-нататък.
Оказа се ( какво откритие

), че драйверите търсят точно определени структури за да работят. Структура от тип platform_device, която описва хардуера с който ще трябва да работи драйвера. Проблема при мен беше че нямаше дефинирана такава структура. Като я добавих и всичко тръгна. Просто 5 реда в init кода на платката, за 5 мин работа... ама това просто никъде не е описано.
Утре смятам да си поиграя с SPI и I2C, мисля че вече му хванах цаката