|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:04 am
| Автор |
Съобщение |
|
741
Ранг: Форумен бог
|
Сложи му и GPS, да запазва и координатите и после направо да съставя карта на басейна
За relsys - хубаво си тръгнал да се заяждаш, ама да те питам - в осми клас имал ли си поне наполовина от опита, дето го има darkshy?
|
| Вто Яну 19, 2010 11:06 am |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Нищо против младежа нямам ама досега освен многото приказки и скачането от проект на проект нищо конкретно не сме видяли/чули. То това с многото говорене и малкото действане е повсеместен проблем масово при младежите и политиците де.
|
| Вто Яну 19, 2010 12:41 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми нормално е. На техните години и ние сме подскачали така. Кой скачал с мисълта, кой скачал от цвете на цвете...
Абе младежка му работа. Ще се оправи. Горе долу с изчезването на акнето / практикуването на редовен секс  :):)
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 19, 2010 2:56 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Яну 19, 2010 3:01 pm |
|
 |
|
relsys
|
Хич даже не се заяждам, опитах да му обясня нещо в началото, ама то не поема....
Колкото до моя опит в 8 клас.... като се замисля май съм имал доста повече опит - имах зад гърба си 3 годишен опит в програмирането /на бейсик естествено/, няколко олимпиади, изписани тетрадки с програмки разни, бях в топ3 в училището по тогавашните технологии. Но ако се има предвид с каква материална база разполагахме тогава, и каква имат сега... така че хич не ми го защитавай... сега ако му дам един правец няма да може да си зареди програма от него, емулатори ще ми правел.... Вярно, направил съм по - малко неща от него, ама реални, не във форума. Че ти знаеш ли, че аз ще правя совалка? А? Ама не, това за после, първо е хеликоптера.......
|
| Вто Яну 19, 2010 3:48 pm |
|
 |
|
darkshy
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Ное 28, 2009 5:50 am Мнения: 391 Местоположение: Варна
|
Еми и аз се занимавам даже от 4 години с програмиране и други работи. Като почнем от ComLogo  , HTML, JavaScript, Linux, Network administration, VB6, PHP, MySQL, MS Access и т.н... Пак да не говорим миналата година колко Гейм сървъра направих (1 на Диабло, 1 на МУ и 7 на ЦС), което е доста голяма играчка. (Не го гледайте не баба ми сайта! Направих и го набързо колкото да не ми бучи пак и той е с готов пакет (осКоммерсе). Другата година ще и направя хубав сайт.) Може да незнам как се прави нещо на правец защото дори несъм виждал такъв (освен в нета), но пък знам горе долу закакво става въпрос. Пък и това не ми пречи да го понауча и да направя емулатор. Баща ми е подържал правците в Морско училище. Апък от 4ти клас си вързвах светодиодчета с резистор и им пусках ток и се кефех (виках на баща ми "татеее, я ми дай едно съпротивление за тази лампичка за 12 волта") в 7ми клас МЦУтата ми се струваха нещо мнооого велико и трудно, но към средата на седми като видях http://robotics-bg.com/ и там имаше за мигане на светодиод код и се разибих с АВР-ите но след време като пробвах лцд-та нещо вървеше атмегата мноо бъгаво и след време питах на баща ми едно аверче дето прай аларми с пикове (16ф84а  ) и той ми каза че аврите не ставали за нищо и бъгясвали апък пиковите били най-хубавите и стабилни и от там почнах с пикове. То не ми пречи и АВРи да си прогвам то като пиша на С. Сега се занимавам с С# и Асп.НЕТ и затова не ми остава много време за МЦУ-тата, но сега май 1 месец няма да учим защото имало бедствено положение и т.н... Неска като ходих до пощата имаше 2метрови преспи... Неска си взех пиковете и сега даже си направих мигалка и ШИМ ригулирана мигалка (плавно изгася и плавно светва). Сега ще го направя да свири песничка  И след това ще направя импулсно дето ще прави от 0 до 5 волта и ще се настройва от компютърна С# програма по РС232. Даже и за AJAX сега чета.  За такова нещо имах предвид в началото: http://www.youtube.com/watch?v=3rv-b2nT ... re=related
С С18 неможах да се оправя. Дръпнах си LITE версията и то там 2 примера на кръст даже и мигалка неможах да направя. Засега ще пиша на ЦЦС че там имам опит, но нещо неще да дебъгва с тъпия ЦЦС 
|
| Сря Яну 20, 2010 1:12 am |
|
 |
|
darkshy
|
|
| Сря Яну 20, 2010 3:52 am |
|
 |
|
michev
|
Леле, Човек! Удари малко спирачки, че с това темпо до никъде няма докараш нещата.
Учи по 1 нещо на веднъж, че така както си почнал с 1001 неща няма да станеш специалист по нито едно от тях.
Почни го от сега, та да е готов за догодина, освен ако пак ще ползваш готова платформа за онлайн магазин  .
По скоро е бъгясъло зад клавиатурното устройство.
Разгледах ти снимките.. и ми се струва, че докато се въргаляш по килима и мокета заедно с микроконтролерите си успял да си ги изгориш(статично електричество).
|
| Сря Яну 20, 2010 12:25 pm |
|
 |
|
relsys
|
 |  |  |  | darkshy написа: Еми и аз се занимавам даже от 4 години с програмиране и други работи. Като почнем от ComLogo  , HTML, JavaScript, Linux, Network administration, VB6, PHP, MySQL, MS Access и т.н... Пак да не говорим миналата година колко Гейм сървъра направих (1 на Диабло, 1 на МУ и 7 на ЦС), което е доста голяма играчка. (Не го гледайте не баба ми сайта! Направих и го набързо колкото да не ми бучи пак и той е с готов пакет (осКоммерсе). Другата година ще и направя хубав сайт.) Може да незнам как се прави нещо на правец защото дори несъм виждал такъв (освен в нета), но пък знам горе долу закакво става въпрос. Пък и това не ми пречи да го понауча и да направя емулатор. Баща ми е подържал правците в Морско училище. Апък от 4ти клас си вързвах светодиодчета с резистор и им пусках ток и се кефех (виках на баща ми "татеее, я ми дай едно съпротивление за тази лампичка за 12 волта") в 7ми клас МЦУтата ми се струваха нещо мнооого велико и трудно, но към средата на седми като видях http://robotics-bg.com/ и там имаше за мигане на светодиод код и се разибих с АВР-ите но след време като пробвах лцд-та нещо вървеше атмегата мноо бъгаво и след време питах на баща ми едно аверче дето прай аларми с пикове (16ф84а  ) и той ми каза че аврите не ставали за нищо и бъгясвали апък пиковите били най-хубавите и стабилни и от там почнах с пикове. То не ми пречи и АВРи да си прогвам то като пиша на С. Сега се занимавам с С# и Асп.НЕТ и затова не ми остава много време за МЦУ-тата, но сега май 1 месец няма да учим защото имало бедствено положение и т.н... Неска като ходих до пощата имаше 2метрови преспи... Неска си взех пиковете и сега даже си направих мигалка и ШИМ ригулирана мигалка (плавно изгася и плавно светва). Сега ще го направя да свири песничка  И след това ще направя импулсно дето ще прави от 0 до 5 волта и ще се настройва от компютърна С# програма по РС232. Даже и за AJAX сега чета.  За такова нещо имах предвид в началото: http://www.youtube.com/watch?v=3rv-b2nT ... re=relatedС С18 неможах да се оправя. Дръпнах си LITE версията и то там 2 примера на кръст даже и мигалка неможах да направя. Засега ще пиша на ЦЦС че там имам опит, но нещо неще да дебъгва с тъпия ЦЦС  |  |  |  |  |
Това хубаво, ама те колегите ти казаха - карай по -полека, избери си една от тези области която най ти допада и ти е най - интересна и натисни там. Иначе нищо няма да стане.
Кажи сега колко PIC-a искаш да ми направиш един сайт като на баба си?
|
| Сря Яну 20, 2010 2:58 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Ми значи попринцип електрониката и мцутата са ми най интересни, но не виждам голямо бъдеще в тях. Уеб сайтовите попринцип много ме мързи да ги правя но почна ли сайт нямам спиране (голяма зарибявка е... особенно с php mysql css ajax (перфектния сайт)). Сега добри пари взимат уеб сайт мейкърите. На баща ми там един колега хвърли 10 бона са прост сайт с php mysql и css. Мисля основно с това да се занимавам. Работата ми ще включва и МЦУта и програми за боза линукс и т.н. когато се налага на клиента. Сървърите сам ще си ги правя и потдържам. Може и в НАСА да отида ако им разбия сайта
Общо казано ще си направя една фирмичка и ще предлагам тези услуги.
За сайт като на баба ми може да ти направя. Пиши ми ЛС за да се разберем. Сега безтова ми се мята едно сървърче в килера заради което май ми изгоря 876цата ще му сложа линуксче и ще измуфтя пак грама (главния админ на интербилд) да ми пусне още 1 реално ИП.
Пика може наистина да е изгорял от статично електричесто от килима. Аз така съм си свикнал на земята да прая всичко защото баща ми ми даваше да запоявам само на земята в кухнята защото само там има плочки. Сега трябва да си намеря 1 масичка и да си бачкам на нея.
П.П. Ако имате въпроси относно уеб работите и линуксите ме питайте на ЛС (На графични среди в линукс несъм работил много и не им разбирам).
П.П.2. Засега ще натисна към МЦУтата защото съм най назаде с тях. Трябва всичко да е на 1 ниво и то високо. 
|
| Сря Яну 20, 2010 4:32 pm |
|
 |
|
michev
|
Ми начи..
Ако бяха толкова прости нещата, сега щях да съм милионер  )))
Всичко това с което мислиш да се занимаваш няма успееш да го научиш на "високо" ниво - вервай ми
По скоро наблягай на контролерите от колкото на сайтовете. Не знам твоя познат за какво е хвърлил 10К, но ако не са го излъгали нещо, то сайта му определено няма да е "прост сайт с php mysql и css". Заплатите за веб девелъпър (само пхп) във Варна не са големи и варират от 600 до към 1500лв.
С джава и/или Ц# може да клъвнеш малко повече
В предния пост ти споменах да почваш от сега да пишеш онлайн магазина - и изобщо не преувеличих. За минимална система с функционалност на ос къмърс ще ти е нужна поне година да сътвориш.
Това за сървърите във вас е направо смешно... Не виждам как ти би могъл да удържиш да кажем само 10 сайта на домашно ПЦ с някаква съмнителна свързаност към интернет. Как би конкурирал хостинг доставчиците, които взимат 50лв годишно за домейн + хостинг? Със спечелените пари от тоя импровизиран сървър едва ли би си избил разхода само за нет-а.. а да не говорим че и ток харчи... и хардуер се разваля.
Хайде стига съм те разочаровал, хващай по доходоностното и другото го остави за сега на страна.
|
| Сря Яну 20, 2010 5:22 pm |
|
 |
|
relsys
|
Че ти у вас ли хостваш тоя сайт?!?
|
| Сря Яну 20, 2010 5:31 pm |
|
 |
|
darkshy
|
 |  |  |  | michev написа: Ми начи.. Ако бяха толкова прости нещата, сега щях да съм милионер  ))) Всичко това с което мислиш да се занимаваш няма успееш да го научиш на "високо" ниво - вервай ми  По скоро наблягай на контролерите от колкото на сайтовете. Не знам твоя познат за какво е хвърлил 10К, но ако не са го излъгали нещо, то сайта му определено няма да е "прост сайт с php mysql и css". Заплатите за веб девелъпър (само пхп) във Варна не са големи и варират от 600 до към 1500лв. С джава и/или Ц# може да клъвнеш малко повече  В предния пост ти споменах да почваш от сега да пишеш онлайн магазина - и изобщо не преувеличих. За минимална система с функционалност на ос къмърс ще ти е нужна поне година да сътвориш. Това за сървърите във вас е направо смешно... Не виждам как ти би могъл да удържиш да кажем само 10 сайта на домашно ПЦ с някаква съмнителна свързаност към интернет. Как би конкурирал хостинг доставчиците, които взимат 50лв годишно за домейн + хостинг? Със спечелените пари от тоя импровизиран сървър едва ли би си избил разхода само за нет-а.. а да не говорим че и ток харчи... и хардуер се разваля. Хайде стига съм те разочаровал, хващай по доходоностното и другото го остави за сега на страна. |  |  |  |  |
Попринцип със С# и Джава стават общо казано бавни и бозясали сайтовете като кажем че няма как да се хостнат на линукски сървър. Незнам как варират заплатите, но ти говоря че за сайт взимат толкова пари + вкарването на всичките данни в MySQL-a които не са никак малко (за компютърна фирма артикулите..). За сърварите ми е най-лесно защото компове колкото искаш, нета ми е безплатен и бърз (30Мбита, максимума, попринцип е към 19-20Мбит), тока почти (имаме едни схеми с енергото  ) и хардуер през живота ми не се е развалял (да чукна на дърво  ..).
|
| Сря Яну 20, 2010 5:47 pm |
|
 |
|
darkshy
|
На баба ми не - там е с безплатен хостинг.
Виж тук - http://94.190.190.70
|
| Сря Яну 20, 2010 5:48 pm |
|
 |
|
michev
|
Направо ме разбиваш!
Чети повече и пиши по малко!
Провери ли преди да напишеш това заключение? И джава и Ц# могат да се хостват под линукс. Определено не са бавни и омазани.. Пък аз ти казвам от опит, че по малко пари се взимат (конкретно във Варна). Ако беше толкова елементарно, големите компании, които правят сървъри щяха да фалират. До кога? До кога мислиш че можеш да караш на аванта? Утре в други ден ако ти резнат авантата какво правим? Ще плащаш ли неустойки, ако си направя онлайн магазин при теб и ден, ден и нещо той не функционира, защото някой ти е спрял безплатния нет? Това ако е вярно се води - максимална НЕ гарантирана скорост. До кога? Да не мислиш че цял живот ще е така?
Има време.. малко си живял
|
| Сря Яну 20, 2010 6:04 pm |
|
|