Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
MPL v.01 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
darkshy написа:
Първо реших да направя изледователска лодка. Едно аверче прави макети от стериопор а аз ще направя бордов компютър. Ще мери температура и соленост на водата, температура на въздуха, дълбочина на водния басейн, обороти на вентилаторите (ще се задвижва от два вентилатора от PC захранване като вентилаторите издухват въздуха назад понеже несъм никак добър в механиката и незнам как да го направя с подводно витло :? ) и може pH, но не толкова прецизно. :) Ще го управлявам с дистанционно и като натисна едно копче на дистанционното ще записва тези параметри в еепрома му и после ще се вързва към компа през усб към сериал и ще предава тези данни от еепрома 8) Мисля, че е добра идейката. Може да направя тези ултразвуковите дачици да се въртят и да казват дали има риба 8)

Сложи му и GPS, да запазва и координатите и после направо да съставя карта на басейна :)

За relsys - хубаво си тръгнал да се заяждаш, ама да те питам - в осми клас имал ли си поне наполовина от опита, дето го има darkshy?

Вто Яну 19, 2010 11:06 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
741 написа:
За relsys - хубаво си тръгнал да се заяждаш, ама да те питам - в осми клас имал ли си поне наполовина от опита, дето го има darkshy?

Нищо против младежа нямам ама досега освен многото приказки и скачането от проект на проект нищо конкретно не сме видяли/чули. То това с многото говорене и малкото действане е повсеместен проблем масово при младежите и политиците де.

Вто Яну 19, 2010 12:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми нормално е. На техните години и ние сме подскачали така. Кой скачал с мисълта, кой скачал от цвете на цвете...

Абе младежка му работа. Ще се оправи. Горе долу с изчезването на акнето / практикуването на редовен секс :):):)

Вто Яну 19, 2010 2:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
darkshy написа:
.....Първо реших да направя изледователска лодка..........

аха с две думи лодка дето обикаля из ледовете :) :cry: :cry: :cry: :cry:

пич ти или си много тъп, или правиш така наречения из форумите и блоговете "тролинг" :!:(демек от тези малоумници дето пускат някаква тъпня из постовете и после се наслаждават на възмущението и коментарите на другите участници във форума) :?:

Вто Яну 19, 2010 3:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
741 написа:

Хич даже не се заяждам, опитах да му обясня нещо в началото, ама то не поема....

Колкото до моя опит в 8 клас.... като се замисля май съм имал доста повече опит - имах зад гърба си 3 годишен опит в програмирането /на бейсик естествено/, няколко олимпиади, изписани тетрадки с програмки разни, бях в топ3 в училището по тогавашните технологии. Но ако се има предвид с каква материална база разполагахме тогава, и каква имат сега... така че хич не ми го защитавай... сега ако му дам един правец няма да може да си зареди програма от него, емулатори ще ми правел.... Вярно, направил съм по - малко неща от него, ама реални, не във форума. Че ти знаеш ли, че аз ще правя совалка? А? Ама не, това за после, първо е хеликоптера.......

Вто Яну 19, 2010 3:48 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Популярен

Мнение 
Еми и аз се занимавам даже от 4 години с програмиране и други работи. Като почнем от ComLogo 8) , HTML, JavaScript, Linux, Network administration, VB6, PHP, MySQL, MS Access и т.н... Пак да не говорим миналата година колко Гейм сървъра направих (1 на Диабло, 1 на МУ и 7 на ЦС), което е доста голяма играчка. (Не го гледайте не баба ми сайта! Направих и го набързо колкото да не ми бучи пак и той е с готов пакет (осКоммерсе). Другата година ще и направя хубав сайт.) Може да незнам как се прави нещо на правец защото дори несъм виждал такъв (освен в нета), но пък знам горе долу закакво става въпрос. Пък и това не ми пречи да го понауча и да направя емулатор. Баща ми е подържал правците в Морско училище. Апък от 4ти клас си вързвах светодиодчета с резистор и им пусках ток и се кефех (виках на баща ми "татеее, я ми дай едно съпротивление за тази лампичка за 12 волта") в 7ми клас МЦУтата ми се струваха нещо мнооого велико и трудно, но към средата на седми като видях http://robotics-bg.com/ и там имаше за мигане на светодиод код и се разибих с АВР-ите но след време като пробвах лцд-та нещо вървеше атмегата мноо бъгаво и след време питах на баща ми едно аверче дето прай аларми с пикове (16ф84а :D ) и той ми каза че аврите не ставали за нищо и бъгясвали апък пиковите били най-хубавите и стабилни и от там почнах с пикове. То не ми пречи и АВРи да си прогвам то като пиша на С. Сега се занимавам с С# и Асп.НЕТ и затова не ми остава много време за МЦУ-тата, но сега май 1 месец няма да учим защото имало бедствено положение и т.н... Неска като ходих до пощата имаше 2метрови преспи... Неска си взех пиковете и сега даже си направих мигалка и ШИМ ригулирана мигалка (плавно изгася и плавно светва). Сега ще го направя да свири песничка :lol: И след това ще направя импулсно дето ще прави от 0 до 5 волта и ще се настройва от компютърна С# програма по РС232. Даже и за AJAX сега чета. :) За такова нещо имах предвид в началото: http://www.youtube.com/watch?v=3rv-b2nT ... re=related
С С18 неможах да се оправя. Дръпнах си LITE версията и то там 2 примера на кръст даже и мигалка неможах да направя. Засега ще пиша на ЦЦС че там имам опит, но нещо неще да дебъгва с тъпия ЦЦС :?

Сря Яну 20, 2010 1:12 am
Профил WWW

Мнение 
Даже и импулсното бачка 8) 8) 8)
Код:
#include "D:\projects\smps\smps.h"
#define _voltage 3.3
#define _adc_must _voltage*204.6

void main()
{

setup_adc_ports(AN0);
   setup_adc(ADC_CLOCK_INTERNAL);
   setup_psp(PSP_DISABLED);
   setup_spi(SPI_SS_DISABLED);
   setup_wdt(WDT_OFF);
   setup_timer_0(RTCC_INTERNAL);
   setup_timer_1(T1_DISABLED);
   setup_timer_2(T2_DIV_BY_1,32,1);
   setup_timer_3(T3_DISABLED|T3_DIV_BY_1);
   setup_ccp1(CCP_PWM);
   set_pwm1_duty(0);
//Setup_Oscillator parameter not selected from Intr Oscillator Config tab

unsigned long int adc_0=0;
   unsigned long int duty=0;
   set_adc_channel(0);
   while(1)
   {
    adc_0=read_adc();
    if(adc_0!=_adc_must)
    {
     if(adc_0>_adc_must)
     {
      --duty;
     }
     else if(adc_0<_adc_must)
     {
     duty++;
     }
    }
    else
    {
    printf("The duty cycle is: %\u%%\r\n",(unsigned long int)duty/10.23);
    }
    set_pwm1_duty(duty);
   }
}

Код:
#include <18F452.h>
#device adc=10

#FUSES NOWDT                    //No Watch Dog Timer
#FUSES WDT128                   //Watch Dog Timer uses 1:128 Postscale
#FUSES XT                       //Crystal osc <= 4mhz for PCM/PCH , 3mhz to 10 mhz for PCD
#FUSES NOPROTECT                //Code not protected from reading
#FUSES NOOSCSEN                 //Oscillator switching is disabled, main oscillator is source
#FUSES BROWNOUT                 //Reset when brownout detected
#FUSES BORV42                   //Brownout reset at 4.2V
#FUSES PUT                      //Power Up Timer
#FUSES STVREN                   //Stack full/underflow will cause reset
#FUSES NODEBUG                  //No Debug mode for ICD
#FUSES NOLVP                    //No low voltage prgming, B3(PIC16) or B5(PIC18) used for I/O
#FUSES NOWRT                    //Program memory not write protected
#FUSES NOWRTD                   //Data EEPROM not write protected
#FUSES NOWRTB                   //Boot block not write protected
#FUSES NOWRTC                   //configuration not registers write protected
#FUSES NOCPD                    //No EE protection
#FUSES NOCPB                    //No Boot Block code protection
#FUSES NOEBTR                   //Memory not protected from table reads
#FUSES NOEBTRB                  //Boot block not protected from table reads

#use delay(clock=4000000)
#use rs232(baud=9600,parity=N,xmit=PIN_C6,rcv=PIN_C7,bits=8)

Ето малко снимчици за да видите какво представлявам. Смесен човек съм. Искам от всичко... :lol:
http://www.megaupload.com/?d=HHF5FRU8

Сря Яну 20, 2010 3:52 am
Профил WWW

Мнение 
Леле, Човек! Удари малко спирачки, че с това темпо до никъде няма докараш нещата.
Учи по 1 нещо на веднъж, че така както си почнал с 1001 неща няма да станеш специалист по нито едно от тях.

Цитат:
Другата година ще и направя хубав сайт.

Почни го от сега, та да е готов за догодина, освен ако пак ще ползваш готова платформа за онлайн магазин :).

Цитат:
... аврите не ставали за нищо и бъгясвали апък пиковите били най-хубавите ...

По скоро е бъгясъло зад клавиатурното устройство.

Разгледах ти снимките.. и ми се струва, че докато се въргаляш по килима и мокета заедно с микроконтролерите си успял да си ги изгориш(статично електричество).

Сря Яну 20, 2010 12:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
darkshy написа:
Еми и аз се занимавам даже от 4 години с програмиране и други работи. Като почнем от ComLogo 8) , HTML, JavaScript, Linux, Network administration, VB6, PHP, MySQL, MS Access и т.н... Пак да не говорим миналата година колко Гейм сървъра направих (1 на Диабло, 1 на МУ и 7 на ЦС), което е доста голяма играчка. (Не го гледайте не баба ми сайта! Направих и го набързо колкото да не ми бучи пак и той е с готов пакет (осКоммерсе). Другата година ще и направя хубав сайт.) Може да незнам как се прави нещо на правец защото дори несъм виждал такъв (освен в нета), но пък знам горе долу закакво става въпрос. Пък и това не ми пречи да го понауча и да направя емулатор. Баща ми е подържал правците в Морско училище. Апък от 4ти клас си вързвах светодиодчета с резистор и им пусках ток и се кефех (виках на баща ми "татеее, я ми дай едно съпротивление за тази лампичка за 12 волта") в 7ми клас МЦУтата ми се струваха нещо мнооого велико и трудно, но към средата на седми като видях http://robotics-bg.com/ и там имаше за мигане на светодиод код и се разибих с АВР-ите но след време като пробвах лцд-та нещо вървеше атмегата мноо бъгаво и след време питах на баща ми едно аверче дето прай аларми с пикове (16ф84а :D ) и той ми каза че аврите не ставали за нищо и бъгясвали апък пиковите били най-хубавите и стабилни и от там почнах с пикове. То не ми пречи и АВРи да си прогвам то като пиша на С. Сега се занимавам с С# и Асп.НЕТ и затова не ми остава много време за МЦУ-тата, но сега май 1 месец няма да учим защото имало бедствено положение и т.н... Неска като ходих до пощата имаше 2метрови преспи... Неска си взех пиковете и сега даже си направих мигалка и ШИМ ригулирана мигалка (плавно изгася и плавно светва). Сега ще го направя да свири песничка :lol: И след това ще направя импулсно дето ще прави от 0 до 5 волта и ще се настройва от компютърна С# програма по РС232. Даже и за AJAX сега чета. :) За такова нещо имах предвид в началото: http://www.youtube.com/watch?v=3rv-b2nT ... re=related
С С18 неможах да се оправя. Дръпнах си LITE версията и то там 2 примера на кръст даже и мигалка неможах да направя. Засега ще пиша на ЦЦС че там имам опит, но нещо неще да дебъгва с тъпия ЦЦС :?

Това хубаво, ама те колегите ти казаха - карай по -полека, избери си една от тези области която най ти допада и ти е най - интересна и натисни там. Иначе нищо няма да стане.

Кажи сега колко PIC-a искаш да ми направиш един сайт като на баба си?

Сря Яну 20, 2010 2:58 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Ми значи попринцип електрониката и мцутата са ми най интересни, но не виждам голямо бъдеще в тях. Уеб сайтовите попринцип много ме мързи да ги правя но почна ли сайт нямам спиране (голяма зарибявка е... особенно с php mysql css ajax (перфектния сайт)). Сега добри пари взимат уеб сайт мейкърите. На баща ми там един колега хвърли 10 бона са прост сайт с php mysql и css. Мисля основно с това да се занимавам. Работата ми ще включва и МЦУта и програми за боза линукс и т.н. когато се налага на клиента. Сървърите сам ще си ги правя и потдържам. Може и в НАСА да отида ако им разбия сайта :lol:
Общо казано ще си направя една фирмичка и ще предлагам тези услуги.

За сайт като на баба ми може да ти направя. Пиши ми ЛС за да се разберем. Сега безтова ми се мята едно сървърче в килера заради което май ми изгоря 876цата ще му сложа линуксче и ще измуфтя пак грама (главния админ на интербилд) да ми пусне още 1 реално ИП. :)

Пика може наистина да е изгорял от статично електричесто от килима. Аз така съм си свикнал на земята да прая всичко защото баща ми ми даваше да запоявам само на земята в кухнята защото само там има плочки. Сега трябва да си намеря 1 масичка и да си бачкам на нея.

П.П. Ако имате въпроси относно уеб работите и линуксите ме питайте на ЛС (На графични среди в линукс несъм работил много и не им разбирам).
П.П.2. Засега ще натисна към МЦУтата защото съм най назаде с тях. Трябва всичко да е на 1 ниво и то високо. :)

Сря Яну 20, 2010 4:32 pm
Профил WWW

Мнение 
Ми начи.. :D
Ако бяха толкова прости нещата, сега щях да съм милионер :))))

Всичко това с което мислиш да се занимаваш няма успееш да го научиш на "високо" ниво - вервай ми :)
По скоро наблягай на контролерите от колкото на сайтовете. Не знам твоя познат за какво е хвърлил 10К, но ако не са го излъгали нещо, то сайта му определено няма да е "прост сайт с php mysql и css". Заплатите за веб девелъпър (само пхп) във Варна не са големи и варират от 600 до към 1500лв.
С джава и/или Ц# може да клъвнеш малко повече ;)
В предния пост ти споменах да почваш от сега да пишеш онлайн магазина - и изобщо не преувеличих. За минимална система с функционалност на ос къмърс ще ти е нужна поне година да сътвориш.
Това за сървърите във вас е направо смешно... Не виждам как ти би могъл да удържиш да кажем само 10 сайта на домашно ПЦ с някаква съмнителна свързаност към интернет. Как би конкурирал хостинг доставчиците, които взимат 50лв годишно за домейн + хостинг? Със спечелените пари от тоя импровизиран сървър едва ли би си избил разхода само за нет-а.. а да не говорим че и ток харчи... и хардуер се разваля.
Хайде стига съм те разочаровал, хващай по доходоностното и другото го остави за сега на страна.

Сря Яну 20, 2010 5:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Че ти у вас ли хостваш тоя сайт?!?

Сря Яну 20, 2010 5:31 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
michev написа:
Ми начи.. :D
Ако бяха толкова прости нещата, сега щях да съм милионер :))))

Всичко това с което мислиш да се занимаваш няма успееш да го научиш на "високо" ниво - вервай ми :)
По скоро наблягай на контролерите от колкото на сайтовете. Не знам твоя познат за какво е хвърлил 10К, но ако не са го излъгали нещо, то сайта му определено няма да е "прост сайт с php mysql и css". Заплатите за веб девелъпър (само пхп) във Варна не са големи и варират от 600 до към 1500лв.
С джава и/или Ц# може да клъвнеш малко повече ;)
В предния пост ти споменах да почваш от сега да пишеш онлайн магазина - и изобщо не преувеличих. За минимална система с функционалност на ос къмърс ще ти е нужна поне година да сътвориш.
Това за сървърите във вас е направо смешно... Не виждам как ти би могъл да удържиш да кажем само 10 сайта на домашно ПЦ с някаква съмнителна свързаност към интернет. Как би конкурирал хостинг доставчиците, които взимат 50лв годишно за домейн + хостинг? Със спечелените пари от тоя импровизиран сървър едва ли би си избил разхода само за нет-а.. а да не говорим че и ток харчи... и хардуер се разваля.
Хайде стига съм те разочаровал, хващай по доходоностното и другото го остави за сега на страна.

Попринцип със С# и Джава стават общо казано бавни и бозясали сайтовете като кажем че няма как да се хостнат на линукски сървър. Незнам как варират заплатите, но ти говоря че за сайт взимат толкова пари + вкарването на всичките данни в MySQL-a които не са никак малко (за компютърна фирма артикулите..). За сърварите ми е най-лесно защото компове колкото искаш, нета ми е безплатен и бърз (30Мбита, максимума, попринцип е към 19-20Мбит), тока почти (имаме едни схеми с енергото :-$ ) и хардуер през живота ми не се е развалял (да чукна на дърво :prayer: ..).

Сря Яну 20, 2010 5:47 pm
Профил WWW

Мнение 
relsys написа:
Че ти у вас ли хостваш тоя сайт?!?

На баба ми не - там е с безплатен хостинг.
Виж тук - http://94.190.190.70

Сря Яну 20, 2010 5:48 pm
Профил WWW

Мнение 
Направо ме разбиваш!
Чети повече и пиши по малко!

Цитат:
Попринцип със С# и Джава стават общо казано бавни и бозясали сайтовете като кажем че няма как да се хостнат на линукски сървър.

Провери ли преди да напишеш това заключение? И джава и Ц# могат да се хостват под линукс. Определено не са бавни и омазани..

Цитат:
... ти говоря че за сайт взимат толкова пари + вкарването на всичките данни в MySQL-a които не са никак малко ..

Пък аз ти казвам от опит, че по малко пари се взимат (конкретно във Варна).
Цитат:
..За сърварите ми е най-лесно защото компове колкото искаш..

Ако беше толкова елементарно, големите компании, които правят сървъри щяха да фалират.

Цитат:
нета ми е безплатен и бърз

До кога? До кога мислиш че можеш да караш на аванта? Утре в други ден ако ти резнат авантата какво правим? Ще плащаш ли неустойки, ако си направя онлайн магазин при теб и ден, ден и нещо той не функционира, защото някой ти е спрял безплатния нет?

Цитат:
30Мбита

Това ако е вярно се води - максимална НЕ гарантирана скорост.

Цитат:
имаме едни схеми с енергото

До кога? Да не мислиш че цял живот ще е така?

Цитат:
хардуер през живота ми не се е развалял

Има време.. малко си живял

Сря Яну 20, 2010 6:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща