Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
MPL v.01 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение 
darkshy написа:
П.П.2. Кажете някаква програма за платки която е кръстоска м/у орела и протеуса 8O

Ореус :)

Чет Яну 14, 2010 11:04 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
:D
Ти с какво ги правш kiid? Изглеждат доста добре :)

Чет Яну 14, 2010 11:36 pm
Профил WWW

Мнение 
darkshy написа:
Ти с какво ги правш kiid? Изглеждат доста добре :)

С Altivmvs Designeris :D

Чет Яну 14, 2010 11:53 pm
Профил

Мнение 
Платкаджииниците приемат ли файлове от алтиума?

Пет Яну 15, 2010 12:35 am
Профил WWW
Ранг: Ориентиран

Мнение 
darkshy написа:
Платкаджииниците приемат ли файлове от алтиума?

Пращай на платкаджииниците pdf файли и drill файл. Няма да има проблеми, независимо с какво си ги рисувал платките. Пък и така се предотвратява възможността от неправилна намеса на платкаджииницата

Пет Яну 15, 2010 10:39 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
bobybper
как то4но от pdf ти правят платката???
да ми обясниш, 4е явно съм назад с материала :)
да не би под pdf да имаш в предвид гербер файл??

Пет Яну 15, 2010 11:39 am
Профил

Мнение 
MYXATA написа:
bobybper
как то4но от pdf ти правят платката???
да ми обясниш, 4е явно съм назад с материала :)
да не би под pdf да имаш в предвид гербер файл??

имам в предвид точно pdf, отдавна не работя с gerber файли

Просто pdf-a се печата прекрасно на плака във повечето рекламни агенции. Точността е мноооого прилична щом и платки с размер по 30cm нямат изместване
Аз процедирам така: От GerbTool ги export-вам като post script (ps) . След това с Acrobat Distiller ги конвертирам на pdf

Пет Яну 15, 2010 7:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
От край време експонаторите работят с PS (pdf). А шаблоните (филмите) се правят ня експонатор (викат му и фотонабор още). Така, че гербера пак става пдф в крайна сметка. Вече пасването как го правят е друг въпрос.

Пет Яну 15, 2010 10:51 pm
Профил ICQ

Мнение 
Сега си дръпнах Алтиум Д.... 6 и го поразцъках, но неразбрах като си направя схемата как да прехвърля елементите от схемата на платката.

П.П. Има ли нещо в Алтиума дето да поставя автоматично елементите, че не съм такъв човек който иска да избира (искам най-доброто място до милиметъра :D )?

П.П.2. Може ли спецовете в Алтиума да ми обеснят накратко как се прави една платка. :oops:

Пет Яну 15, 2010 11:07 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
darkshy написа:
Сега си дръпнах Алтиум Д.... 6 и го поразцъках, но неразбрах като си направя схемата как да прехвърля елементите от схемата на платката.

П.П. Има ли нещо в Алтиума дето да поставя автоматично елементите, че не съм такъв човек който иска да избира (искам най-доброто място до милиметъра :D )?

П.П.2. Може ли спецовете в Алтиума да ми обеснят накратко как се прави една платка. :oops:

Абе човек, ти нямаш спирка. Никой няма да ти обясни, как се прави платка. Почвай да четеш хелповете, има и интернет за тая работа. Друга работа е, ако питаш примерно: къде е опцията в менютата за автоматично подравняване на елементите или промяна номерата на пиновете. Тогава ще получиш и конкретни отговори. Трябва и ти да положиш малко труд, не идва всичко наготово. Според мен още ти е рано за платки. Вземи сглоби нещо на макетна платка с жици, оживи го и чак тогава му прави платка.

Съб Яну 16, 2010 12:31 am
Профил

Мнение 
Знам, че никой не иска да ми обеснява всичко наготово. И аз не искам да ми казвате всичко наготово. :)
Но явно не се изразявам добре и не ме разбирате точно :) Точно такова подравняване ми трябва. :) Това за промяна на номерата на пиновете го знам :) Иначе съм си правил доста платчици с sprint layout и перманентен маркер на импулсни :) Сега целта ми е да направя девелопмънт борд на който ще си разработвам учебни проектчета :)

П.П. Намерих тази книжка за начинаещите като мен и разбрах това което ми трябва (даже в повече)(само ми кажете за това автоматично подравняване):

Прикачени файлове:
altium_designer_intermediate_guide.rar [8.36 MiB]
308 пъти
Съб Яну 16, 2010 1:14 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Това е човек от 21-и век ееей! Не му се смейте, че рано или късно такива ще ви изядат хляба. А тези от вас които уцелеят ще ги имат за магьосници.

Нед Яну 17, 2010 10:06 pm
Профил

Мнение 

Нед Яну 17, 2010 10:19 pm
Профил WWW

Мнение 
Реших да променя всичко и да емулирам 6502 с пропелер. Като гледам пропелера има 32 ядра 8O и бачка до 80Мхз и е 32битов 8). Ще стане доста бързичък правец :D .И то с микроСД 1ГБ :lol: Но това ще го оставя за понапреде. Първо реших да направя изледователска лодка. Едно аверче прави макети от стериопор а аз ще направя бордов компютър. Ще мери температура и соленост на водата, температура на въздуха, дълбочина на водния басейн, обороти на вентилаторите (ще се задвижва от два вентилатора от PC захранване като вентилаторите издухват въздуха назад понеже несъм никак добър в механиката и незнам как да го направя с подводно витло :? ) и може pH, но не толкова прецизно. :) Ще го управлявам с дистанционно и като натисна едно копче на дистанционното ще записва тези параметри в еепрома му и после ще се вързва към компа през усб към сериал и ще предава тези данни от еепрома 8) Мисля, че е добра идейката. Може да направя тези ултразвуковите дачици да се въртят и да казват дали има риба 8)

Пон Яну 18, 2010 11:02 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Очевидно е, че от теб конструктор няма да стане, но..... за сметка на това си готов за политик, там ще можеш на воля да си говориш глупостите.

Вто Яну 19, 2010 9:10 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща