Обратната връзка за самият стабилизатор е взета директно от клемите. Иначе имам изведени вече на панела изводи на които мога да подам инфо директно от товара с цел да избегна съпротивлението на всякакви кабели и връзки.
Незнам защо реши , че обратната връзка по напрежение съм я взел реди шунта.
Измерването на напрежението (съответно и ОВ) е след шунта. Вижда се от картинката , която съм приложил по-горе.
Да, обаче имат грешка при измерване на напрежението и тя е равна на пада в/у шунта. В моя случай ако изместя шунта в минусовата част пак ще трябва да слагам ОУ именно за да избегна тази грешка или ще трябва при измерване на напрежението винаги да изваждам пада в/у шунта
Пробвах да взема сигнала със LM358 (като ме посъветва plameniv). При еднополярно захранване имам 3mv на изхода на ОУ. Тези дни ще пробвам да замеря ток практически . Трябва само няколко реда софт да напиша. Пробвах да загрея LM-ката с поялника и изходното напрежение се качи с 2mv , но бая пареше схемката. Смятам че ще е стабилна грешката. А щом се знае колко е и е почти постоянна....значи не е грешка