Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Евтини GSM модули- от къде? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение 
http://www.neoway.com.cn

Особено М590 е много приятно и просто за закачане модулче. Цените са им около $15 на парче за единични бройки и даже бачкат (проверено твърдение) :D

Вто Окт 13, 2009 1:24 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
kiiid написа:

Особено М590 е много приятно и просто за закачане модулче. Цените са им около $15 на парче за единични бройки и даже бачкат (проверено твърдение) :D

Кой ги продава в България? Как си ги доставяш тук? Това има ли документация на някакъв човешки език?

Вто Окт 13, 2009 8:10 am
Профил WWW

Мнение 
Lupus написа:
kiiid написа:

Кой ги продава в България? Как си ги доставяш тук? Това има ли документация на някакъв човешки език?

Кой ги продава в България не мога да ти кажа. Най-вероятно никой. Аз как си ги доставям? Ами по най-простия начин - директна комуникация с китайците. В това отношение са супер. А за документацията на човешки... е, свиква се с китайския английски (освен ако не четеш маймунски, пардон мандарински де, аз не мога) :D

Вто Окт 13, 2009 8:43 am
Профил
Аватар

Мнение 
kiiid написа:
Кой ги продава в България не мога да ти кажа. Най-вероятно никой. Аз как си ги доставям? Ами по най-простия начин - директна комуникация с китайците. В това отношение са супер. А за документацията на човешки... е, свиква се с китайския английски (освен ако не четеш маймунски, пардон мандарински де, аз не мога) :D

А как стои въпроса с цената на транспорта за такива малки пратки? Би ли ми изпратил документацията на английски, че в сайта им я намирам само на "мандарински"?

Вто Окт 13, 2009 10:00 am
Профил WWW

Мнение 
Lupus написа:
kiiid написа:

А как стои въпроса с цената на транспорта за такива малки пратки? Би ли ми изпратил документацията на английски, че в сайта им я намирам само на "мандарински"?

Дай мейл.
Цената на транспорта си я договаряш според пратката. Обикновено за около 10-20 модулчета би дошло към 25-30 долара ама пак си е до договорка а и зависи от много фактори.

Вто Окт 13, 2009 12:02 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Здравей kiiid,
Ако е удобно прати и на мен документация на :picall@abv.bg, ако е възможно мога ли да разчитам че ще ми доставиш една бройка при интерес. Ще разгледам сайта и ще пиша на ЛС
Поздрави

Вто Окт 13, 2009 12:13 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
добре де на това верно му е добра цената не е много голямо, че чак е и в супер удобен корпус. ако и работи би било перфектно. Аз също съм навит да взема 1 брой за тест. kiiid ти имаш ли някакви бройки останали от това чудо? Ако не - дайте да се преброим колко сме и да направим една групова поръчка като си делнем цената за транспорт пък да го видим това китайче става ли за нещо :)

Вто Окт 13, 2009 12:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не разбрах, къде е шибаната документация на английски. От страницата - само на китайски.
Впрочем, защо не я пуснете във форума, ако няма директен линк :evil:

Вто Окт 13, 2009 2:37 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
учете китайски :wink:
лошото е, че подобни описания са преразказ по картинка. китаеца прави някаква компилация на документация, ама тя надали е базирана на конкретния фърмуер?
а и напоследък фърмуера (за GSM) се пише в индия от пакистанци. китайска документация превеждана от пакистански на английски...
в общи линий може и да работи като прост модем.

Вто Окт 13, 2009 4:54 pm
Профил

Мнение 
Ето тук ще я постна документацията, или поне това което аз имам за момента. Имало и още за TCP/IP и UDP стекове, обаче сега го превеждали. Пичовете даже са разработили и дев.кит за тоя модул дето го продават за 50 кинта. Аз... абе за имане ще се намерят няколко бройки, ама то дали от мен или от тях все ще е толкоз пощенските, даже не знам от мене дали няма да е по-скъпо щото е по-далече :)
Обаче ако искате, мога да ви организирам една пратка до България, само кажете кой ще я получава

Прикачени файлове:
Neoway.zip [1.31 MiB]
235 пъти
Сря Окт 14, 2009 1:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
kiid,
ще те затрудни ли да махнеш ламаринката и да щракнеш една хубава снимка с висока резолюция?

внимавайте със захранването!
това, дето са го написали на 7-ма страница е като детска рисунка на къща с комин и слънце.
гледам картинката е клъцната от китайски документ? ако го имаш - пусни го и него да видим какво са натворили.
не се прави така. важно е нивото на пулсациите при максимален ток да е минимално. спектъра им също е важен. много малко чипове успяват да го удовлетворят този показател. най-добре е с батерия, ама този модул не работи с батерия.

документацията е на очакваното ниво.
ако знаеш къде е заровено кучето, ще е пелезна за напомняне. документа за GPRS ми прилича на заклинания на индианси знахар :P

Сря Окт 14, 2009 8:46 am
Профил

Мнение 
ДедоБоре написа:
kiid,
ще те затрудни ли да махнеш ламаринката и да щракнеш една хубава снимка с висока резолюция?

внимавайте със захранването!
това, дето са го написали на 7-ма страница е като детска рисунка на къща с комин и слънце.
гледам картинката е клъцната от китайски документ? ако го имаш - пусни го и него да видим какво са натворили.
не се прави така. важно е нивото на пулсациите при максимален ток да е минимално. спектъра им също е важен. много малко чипове успяват да го удовлетворят този показател. най-добре е с батерия, ама този модул не работи с батерия.

документацията е на очакваното ниво.
ако знаеш къде е заровено кучето, ще е пелезна за напомняне. документа за GPRS ми прилича на заклинания на индианси знахар :P

Ще отворя един и ще направя снимка тия дни. А това за документацията... не им се връзвай на китайците бе човек :) Аз оттам само гледам пиновете и параметрите. Между другото на тестовия им кит захранването е същото и изглежда добре. Аз обаче не съм ги ползвал тия чипове на Микрел в моите дизайни понеже при мене положението е както ти го казваше - модула бачка винаги от батерия а аз дозареждам батерията когато ми дадат външно захранване. Работи на батерия, можеш да си сигурен.

Сря Окт 14, 2009 10:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
@kiid,
И аз мерси за документацията! :)

Сря Окт 14, 2009 10:48 am
Профил WWW
Аватар

Мнение ИДЕЯ
Здравейте приятели,
Да направим ли организация за малка доставка?

Сря Окт 14, 2009 11:44 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
e, няма по-добър кондензатор от една литиева батерия :D
като казвах, че не работи с батерия, имах предвид, че не я зарежда модула. не че няма да работи на батерия.
ама си трябва външна зарждачка. не че е сложнотия някаква.

проблема с лошите захранвания е, че пулсациите по време на предване директно заминават в ефир като допълнителен фазов шум.
ако има по-широк спектър шума - навлизаш в съседен канал, където определено нямаш работа.
ако си близко до базовата станция, някой модели могат да те усетят, че шумиш и да те отсвирят.
направо те дерегистрират от мрежата. откъм модема се усеща като дропове на връзката при трансфер на големи файлове.

общо взето е трудно да се измери без специална апаратура.
но не е правилно да се прави.

Сря Окт 14, 2009 11:46 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща