| Автор |
Съобщение |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
http://www.neoway.com.cn
Особено М590 е много приятно и просто за закачане модулче. Цените са им около $15 на парче за единични бройки и даже бачкат (проверено твърдение) 
|
| Вто Окт 13, 2009 1:24 am |
|
 |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Кой ги продава в България? Как си ги доставяш тук? Това има ли документация на някакъв човешки език?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Окт 13, 2009 8:10 am |
|
 |
|
kiiid
|
Кой ги продава в България не мога да ти кажа. Най-вероятно никой. Аз как си ги доставям? Ами по най-простия начин - директна комуникация с китайците. В това отношение са супер. А за документацията на човешки... е, свиква се с китайския английски (освен ако не четеш маймунски, пардон мандарински де, аз не мога) 
|
| Вто Окт 13, 2009 8:43 am |
|
 |
|
Lupus
|
А как стои въпроса с цената на транспорта за такива малки пратки? Би ли ми изпратил документацията на английски, че в сайта им я намирам само на "мандарински"?
|
| Вто Окт 13, 2009 10:00 am |
|
 |
|
kiiid
|
Дай мейл.
Цената на транспорта си я договаряш според пратката. Обикновено за около 10-20 модулчета би дошло към 25-30 долара ама пак си е до договорка а и зависи от много фактори.
|
| Вто Окт 13, 2009 12:02 pm |
|
 |
|
linoko
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 10:00 am Мнения: 249 Местоположение: Sofia
|
Здравей kiiid,
Ако е удобно прати и на мен документация на :picall@abv.bg, ако е възможно мога ли да разчитам че ще ми доставиш една бройка при интерес. Ще разгледам сайта и ще пиша на ЛС
Поздрави
|
| Вто Окт 13, 2009 12:13 pm |
|
 |
|
zaprqn
Ранг: Новодошъл
|
добре де на това верно му е добра цената не е много голямо, че чак е и в супер удобен корпус. ако и работи би било перфектно. Аз също съм навит да взема 1 брой за тест. kiiid ти имаш ли някакви бройки останали от това чудо? Ако не - дайте да се преброим колко сме и да направим една групова поръчка като си делнем цената за транспорт пък да го видим това китайче става ли за нещо 
|
| Вто Окт 13, 2009 12:33 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Не разбрах, къде е шибаната документация на английски. От страницата - само на китайски.
Впрочем, защо не я пуснете във форума, ако няма директен линк 
|
| Вто Окт 13, 2009 2:37 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
учете китайски
лошото е, че подобни описания са преразказ по картинка. китаеца прави някаква компилация на документация, ама тя надали е базирана на конкретния фърмуер?
а и напоследък фърмуера (за GSM) се пише в индия от пакистанци. китайска документация превеждана от пакистански на английски...
в общи линий може и да работи като прост модем.
|
| Вто Окт 13, 2009 4:54 pm |
|
 |
|
kiiid
|
Ето тук ще я постна документацията, или поне това което аз имам за момента. Имало и още за TCP/IP и UDP стекове, обаче сега го превеждали. Пичовете даже са разработили и дев.кит за тоя модул дето го продават за 50 кинта. Аз... абе за имане ще се намерят няколко бройки, ама то дали от мен или от тях все ще е толкоз пощенските, даже не знам от мене дали няма да е по-скъпо щото е по-далече
Обаче ако искате, мога да ви организирам една пратка до България, само кажете кой ще я получава
|
| Сря Окт 14, 2009 1:37 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
kiid,
ще те затрудни ли да махнеш ламаринката и да щракнеш една хубава снимка с висока резолюция?
внимавайте със захранването!
това, дето са го написали на 7-ма страница е като детска рисунка на къща с комин и слънце.
гледам картинката е клъцната от китайски документ? ако го имаш - пусни го и него да видим какво са натворили.
не се прави така. важно е нивото на пулсациите при максимален ток да е минимално. спектъра им също е важен. много малко чипове успяват да го удовлетворят този показател. най-добре е с батерия, ама този модул не работи с батерия.
документацията е на очакваното ниво.
ако знаеш къде е заровено кучето, ще е пелезна за напомняне. документа за GPRS ми прилича на заклинания на индианси знахар 
|
| Сря Окт 14, 2009 8:46 am |
|
 |
|
kiiid
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: kiid, ще те затрудни ли да махнеш ламаринката и да щракнеш една хубава снимка с висока резолюция? внимавайте със захранването! това, дето са го написали на 7-ма страница е като детска рисунка на къща с комин и слънце. гледам картинката е клъцната от китайски документ? ако го имаш - пусни го и него да видим какво са натворили. не се прави така. важно е нивото на пулсациите при максимален ток да е минимално. спектъра им също е важен. много малко чипове успяват да го удовлетворят този показател. най-добре е с батерия, ама този модул не работи с батерия. документацията е на очакваното ниво. ако знаеш къде е заровено кучето, ще е пелезна за напомняне. документа за GPRS ми прилича на заклинания на индианси знахар  |  |  |  |  |
Ще отворя един и ще направя снимка тия дни. А това за документацията... не им се връзвай на китайците бе човек  Аз оттам само гледам пиновете и параметрите. Между другото на тестовия им кит захранването е същото и изглежда добре. Аз обаче не съм ги ползвал тия чипове на Микрел в моите дизайни понеже при мене положението е както ти го казваше - модула бачка винаги от батерия а аз дозареждам батерията когато ми дадат външно захранване. Работи на батерия, можеш да си сигурен.
|
| Сря Окт 14, 2009 10:02 am |
|
 |
|
Lupus
|
@kiid,
И аз мерси за документацията! 
|
| Сря Окт 14, 2009 10:48 am |
|
 |
|
linoko
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 10:00 am Мнения: 249 Местоположение: Sofia
|
 ИДЕЯ
Здравейте приятели,
Да направим ли организация за малка доставка?
|
| Сря Окт 14, 2009 11:44 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
e, няма по-добър кондензатор от една литиева батерия
като казвах, че не работи с батерия, имах предвид, че не я зарежда модула. не че няма да работи на батерия.
ама си трябва външна зарждачка. не че е сложнотия някаква.
проблема с лошите захранвания е, че пулсациите по време на предване директно заминават в ефир като допълнителен фазов шум.
ако има по-широк спектър шума - навлизаш в съседен канал, където определено нямаш работа.
ако си близко до базовата станция, някой модели могат да те усетят, че шумиш и да те отсвирят.
направо те дерегистрират от мрежата. откъм модема се усеща като дропове на връзката при трансфер на големи файлове.
общо взето е трудно да се измери без специална апаратура.
но не е правилно да се прави.
|
| Сря Окт 14, 2009 11:46 am |
|
|