Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Капанадзе генератор за 3к,5к и 100кW. 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Капанадзе генератор за 3к,5к и 100кW.
Възможно ли е това:
http://www.youtube.com/watch?v=TwGMZukdZxI или
http://www.youtube.com/watch?v=nvlTCi93 ... re=channel или
http://www.youtube.com/watch?v=_CRkDySQ ... re=channel
Аз лично щях да подмина тези "изобретения" като поредния безумен опит,но забелязах че
изобретателя /Тариел Капанадзе-грузинец /се е погрижил да ги патентова.Там пише ,че изходната енергия е по-голяма от входната.
Предполагам ,че някой се е опитал да направи прости измервания,да провери дали става въпрос за наличие на
акомулатори,постоянни магнити,температурна разлика или други източници на енергия.
В патентите въобще не става въпрос за такива неща.Просто се твърди че се получава енергия и то с не малка мощност!
Но от каде не е ясно.Някой може ли да да даде логично обяснение на тези ефекти?Знам че се твърди ,че става въпрос за Тесла ефект.
Но доколкото знам и самият Тесла не е патентовал такъв генератор.Някой знае ли дали някоя фирма не се е заела с производството им.
И колко струва изделието?Интересно е също дали такъв генератор би работил в условия на вакуум при температура равна на абсолютната нула /-273.15 C/.
Или по скоро дали му влияят чисто земните условия?

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Патент за усилвателя на мощност
WO2008103130A1.pdf [382.97 KiB]
515 пъти
Коментар на файл: Патент на самовъзбуждащ генератор
WO2008103129A1.pdf [648.03 KiB]
445 пъти

Последна промяна todor на Вто Авг 18, 2009 11:33 am, променена общо 1 път

Вто Авг 18, 2009 6:52 am
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Капандзе -> капан за идиоти :?:

Тодоре,
ако си спомняш от физиката(ако въобще си учил такова нещо),
има "ЗАКОН ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА"
и общо взето в една система не можеш да подадеш по-малко енегрия и да получиш повече :!: (е ако системата не ти е атомна бомба, но там нещата са други и не дотам контролируеми ;) )

Аз по - принцип съм доста песимист към опитна постановка на кухненски стол, и перде... според първото филмче...
така че можеш да си купиш от някой шарлатан такава установка, но така ще докажеш само едно нещо:
1. На този свят лапнишараните са много повече от хитреците :!:
1.1. Някои шарани са толкова тъпи, че се ловят на бастун

:cry: :cry: :cry:

П.С. Сега като се замисля, като че ли имам подобно нещо в мазето, но машината е доста мощна, поради факта че магнитопровода е от варен бук :twisted:
и заради това рядко я включвам, щото на съседите им се вкисва млякото, младите булки пропиват бира, пък на старците им растат зъби :!:
Но тези леки странични ефекти не ми пречат да се занимавам с науката за чиста енергия :) Може би един ден ще я продавам :)

Вто Авг 18, 2009 9:25 am
Профил

Мнение Заб.
Какво ще кажеш за патентите и те ли са фалшификат?
То че да получиш енергия от нищото по принцип е невъзможно,но защо го твърдят тези които са одобрили патента?

Вто Авг 18, 2009 9:41 am
Профил ICQ WWW

Мнение Re: Заб.
todor написа:
Какво ще кажеш за патентите и те ли са фалшификат?
То че да получиш енергия от нищото по принцип е невъзможно,но защо го твърдят тези които са одобрили патента?

Първо никой тук не е наясно какво точно пише в патента и второ, за съжаление машините работят според законите на физиката, а не според законите за авторското право :D

Вто Авг 18, 2009 10:04 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Тодоре, ако си ми чел внимателно поста, никъде не казвам , че патента е фалшив.
явно е някакъв тип автогенератор.
но вече като производство на енергия дето ще ти светят 10 100-ватови крушки от "напомпване" с 9 волтова батерия... :) това е бастунчето дето го споменавам в точка 1.1. от прежденаписания пост ;)

Вто Авг 18, 2009 10:07 am
Профил

Мнение 
Във второто филмче не разбрах какъв е тлъстия черен кабел.
И защо му сложиха ампер клещите? :?

Вто Авг 18, 2009 10:16 am
Профил ICQ

Мнение Отг.
Тлъстия черен кабел както казваш е явно заземяващия проводник.С клещите човека показва ,че през него не протича ток,но е необходим за работата на генератора.
Искам ясно да подчертая, че не съм взел страна дали това е възможно.Просто искам да си изясня как лъжат тези примерно :).

Вто Авг 18, 2009 10:26 am
Профил ICQ WWW

Мнение Re: Отг.
todor написа:
Тлъстия черен кабел както казваш е явно заземяващия проводник.С клещите човека показва ,че през него не протича ток,но е необходим за работата на генератора.
Искам ясно да подчертая, че не съм взел страна дали това е възможно.Просто искам да си изясня как лъжат тези примерно :).

Ами ако е захранващ 2-жилен кабел клещите няма да отчетат нищо, дори и 100А да тече!

Вто Авг 18, 2009 10:29 am
Профил ICQ

Мнение 
Да така е. Но затова на първия филм е най-ясно,че става въпрос за заземяване.Ако тази чешма не е офазена разбира се ! :)
Но нали хората я бараха! Пък и не бяха един двама.Доста свидетели лъжат :)

Вто Авг 18, 2009 10:34 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
"Свидетели"
то има сума свидетели на кво ли не: Исус на стена в руско село, на лятящи чинии, на отвличане от извънземни
.....

Вто Авг 18, 2009 11:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
тодоре, всичко показано на филмите е самата истина. не ги слушай тия дето се опитват да те разубедят, те са платени слуги на жидо-масонската енергийна мафия, целяща запазване на сегашното статукво и енергийното робство. но ти дерзай, балгодарение на смелите и самоотвержени младежи като тебе, дръзнали да се изправят срещу невидимите кукловоди, някой ден ще се освободим от робството и ще настъпи новото време - без войни, глад и бедност. ;)

Вто Авг 18, 2009 11:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
патенти та патенти.

Това че нещо е патентовано, съвсем не значи, че вътре няма шарлатанство и магия :)

Първо зависи къде е патентовано. В света има два вида патененти системи - при първия петентното ведомство ти преглежда заявката и преценява дали може да се патентова. И ако не може те отхвърля. Въпроса е какъв е критерия, защото в масовия случай просто се проверява обхвата на патента - дали не застъпва други патенти или дали не е прекалено обобщаващ и ограничаващ бъдещо развитие. Рядко някой от ведомството се интересува от самата наука вътре. То и рядко някой разкрива тайни в самия патент, защото патента сам по себе си е общодостъпен. Обикновенно се патентоват принципи и идеи, а не конкретни изпълнения. При втория вид патентни системи (мисля че в Америка са така, но не съм сигурен), "патентните спецове" имат грижата единствено да ти вземат парите и да заведат патента под номерче, та да ти взимат парите и в бъдеще. От там насетне ти имаш грижата да си следиш кой ти нарушава правата. И ходите да се съдите, където меродавно е правилото първия патентовал - печели. Там патентното ведомство е просто регистратор с чиновници, а истинските битки са в съда. Има си цяла гилдия от патентни адвокати за целта :) .Та затова в американското патентно ведомство можеш да видиш такива чудеса патентовани, че въпросното анти-физично чудо което дискутирате тука е направо безобидно. :)

Та много ми е смешно когато някой седне да доказва качествата на даден продукт/метод и пр. с патент. :) Патента нищо не значи освен че въпросния индивид е похарчил няколко хиляди долара за да си купи патента.

Последна промяна Цецо на Вто Авг 18, 2009 12:02 pm, променена общо 2 пъти

Вто Авг 18, 2009 12:00 pm
Профил ICQ

Мнение 
Съгласен съм ,но каква ми е ползата от това :). Аз искам само 100кW генератор за мен. :)
Не съм казал че енергото трябва да фалира. То и сега има безплатен linux, но повечето хора
са с windows, нали :). Дори и да има едва ли някой ще произведе такава схема серийно!
Така че облагите ще са само за просветени :)

Вто Авг 18, 2009 12:00 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Предполагам, че "научната" работа вече е почти свършена и остава да се организира производството. И от продажбите ще паднат големите пари.
Но има една малка пречка: свършило е финансирането за този така перспективен проект. Та сега търсим инвеститори да налеят малко средства в тоза авангардно изделие и после да си печеееелят ...

Сря Авг 19, 2009 10:30 am
Профил ICQ

Мнение 
todor написа:
Да така е. Но затова на първия филм е най-ясно,че става въпрос за заземяване.Ако тази чешма не е офазена разбира се ! :)
Но нали хората я бараха! Пък и не бяха един двама.Доста свидетели лъжат :)

Ей тук има доста филмчета на Калпазанев http://www.hvlabs.hu/zpe/Gruz/ , не знам колко е автентичен филма малко е аматьорски де ама доста магии показва :)

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Сря Авг 19, 2009 12:06 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща