| Автор |
Съобщение |
|
todor
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Апр 12, 2006 10:20 am Мнения: 41 Местоположение: gr.Plovdiv
|
 Капанадзе генератор за 3к,5к и 100кW.
Възможно ли е това:
http://www.youtube.com/watch?v=TwGMZukdZxI или
http://www.youtube.com/watch?v=nvlTCi93 ... re=channel или
http://www.youtube.com/watch?v=_CRkDySQ ... re=channel
Аз лично щях да подмина тези "изобретения" като поредния безумен опит,но забелязах че
изобретателя /Тариел Капанадзе-грузинец /се е погрижил да ги патентова.Там пише ,че изходната енергия е по-голяма от входната.
Предполагам ,че някой се е опитал да направи прости измервания,да провери дали става въпрос за наличие на
акомулатори,постоянни магнити,температурна разлика или други източници на енергия.
В патентите въобще не става въпрос за такива неща.Просто се твърди че се получава енергия и то с не малка мощност!
Но от каде не е ясно.Някой може ли да да даде логично обяснение на тези ефекти?Знам че се твърди ,че става въпрос за Тесла ефект.
Но доколкото знам и самият Тесла не е патентовал такъв генератор.Някой знае ли дали някоя фирма не се е заела с производството им.
И колко струва изделието?Интересно е също дали такъв генератор би работил в условия на вакуум при температура равна на абсолютната нула /-273.15 C/.
Или по скоро дали му влияят чисто земните условия?
_________________ tig072
Последна промяна todor на Вто Авг 18, 2009 11:33 am, променена общо 1 път
|
| Вто Авг 18, 2009 6:52 am |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Капандзе -> капан за идиоти
Тодоре,
ако си спомняш от физиката(ако въобще си учил такова нещо),
има "ЗАКОН ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА"
и общо взето в една система не можеш да подадеш по-малко енегрия и да получиш повече  (е ако системата не ти е атомна бомба, но там нещата са други и не дотам контролируеми  )
Аз по - принцип съм доста песимист към опитна постановка на кухненски стол, и перде... според първото филмче...
така че можеш да си купиш от някой шарлатан такава установка, но така ще докажеш само едно нещо:
1. На този свят лапнишараните са много повече от хитреците
1.1. Някои шарани са толкова тъпи, че се ловят на бастун
П.С. Сега като се замисля, като че ли имам подобно нещо в мазето, но машината е доста мощна, поради факта че магнитопровода е от варен бук
и заради това рядко я включвам, щото на съседите им се вкисва млякото, младите булки пропиват бира, пък на старците им растат зъби
Но тези леки странични ефекти не ми пречат да се занимавам с науката за чиста енергия  Може би един ден ще я продавам 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Авг 18, 2009 9:25 am |
|
 |
|
todor
|
 Заб.
Какво ще кажеш за патентите и те ли са фалшификат?
То че да получиш енергия от нищото по принцип е невъзможно,но защо го твърдят тези които са одобрили патента?
_________________ tig072
|
| Вто Авг 18, 2009 9:41 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: Заб.
Първо никой тук не е наясно какво точно пише в патента и второ, за съжаление машините работят според законите на физиката, а не според законите за авторското право 
|
| Вто Авг 18, 2009 10:04 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Тодоре, ако си ми чел внимателно поста, никъде не казвам , че патента е фалшив.
явно е някакъв тип автогенератор.
но вече като производство на енергия дето ще ти светят 10 100-ватови крушки от "напомпване" с 9 волтова батерия...  това е бастунчето дето го споменавам в точка 1.1. от прежденаписания пост 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Авг 18, 2009 10:07 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Във второто филмче не разбрах какъв е тлъстия черен кабел.
И защо му сложиха ампер клещите? 
|
| Вто Авг 18, 2009 10:16 am |
|
 |
|
todor
|
 Отг.
Тлъстия черен кабел както казваш е явно заземяващия проводник.С клещите човека показва ,че през него не протича ток,но е необходим за работата на генератора.
Искам ясно да подчертая, че не съм взел страна дали това е възможно.Просто искам да си изясня как лъжат тези примерно  .
_________________ tig072
|
| Вто Авг 18, 2009 10:26 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Re: Отг.
Ами ако е захранващ 2-жилен кабел клещите няма да отчетат нищо, дори и 100А да тече!
|
| Вто Авг 18, 2009 10:29 am |
|
 |
|
todor
|
Да така е. Но затова на първия филм е най-ясно,че става въпрос за заземяване.Ако тази чешма не е офазена разбира се !
Но нали хората я бараха! Пък и не бяха един двама.Доста свидетели лъжат 
_________________ tig072
|
| Вто Авг 18, 2009 10:34 am |
|
 |
|
MYXATA
|
"Свидетели"
то има сума свидетели на кво ли не: Исус на стена в руско село, на лятящи чинии, на отвличане от извънземни
.....
|
| Вто Авг 18, 2009 11:17 am |
|
 |
|
zaphod
|
тодоре, всичко показано на филмите е самата истина. не ги слушай тия дето се опитват да те разубедят, те са платени слуги на жидо-масонската енергийна мафия, целяща запазване на сегашното статукво и енергийното робство. но ти дерзай, балгодарение на смелите и самоотвержени младежи като тебе, дръзнали да се изправят срещу невидимите кукловоди, някой ден ще се освободим от робството и ще настъпи новото време - без войни, глад и бедност. 
|
| Вто Авг 18, 2009 11:41 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
патенти та патенти.
Това че нещо е патентовано, съвсем не значи, че вътре няма шарлатанство и магия
Първо зависи къде е патентовано. В света има два вида патененти системи - при първия петентното ведомство ти преглежда заявката и преценява дали може да се патентова. И ако не може те отхвърля. Въпроса е какъв е критерия, защото в масовия случай просто се проверява обхвата на патента - дали не застъпва други патенти или дали не е прекалено обобщаващ и ограничаващ бъдещо развитие. Рядко някой от ведомството се интересува от самата наука вътре. То и рядко някой разкрива тайни в самия патент, защото патента сам по себе си е общодостъпен. Обикновенно се патентоват принципи и идеи, а не конкретни изпълнения. При втория вид патентни системи (мисля че в Америка са така, но не съм сигурен), "патентните спецове" имат грижата единствено да ти вземат парите и да заведат патента под номерче, та да ти взимат парите и в бъдеще. От там насетне ти имаш грижата да си следиш кой ти нарушава правата. И ходите да се съдите, където меродавно е правилото първия патентовал - печели. Там патентното ведомство е просто регистратор с чиновници, а истинските битки са в съда. Има си цяла гилдия от патентни адвокати за целта  .Та затова в американското патентно ведомство можеш да видиш такива чудеса патентовани, че въпросното анти-физично чудо което дискутирате тука е направо безобидно.
Та много ми е смешно когато някой седне да доказва качествата на даден продукт/метод и пр. с патент.  Патента нищо не значи освен че въпросния индивид е похарчил няколко хиляди долара за да си купи патента.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Вто Авг 18, 2009 12:02 pm, променена общо 2 пъти
|
| Вто Авг 18, 2009 12:00 pm |
|
 |
|
todor
|
Съгласен съм ,но каква ми е ползата от това  . Аз искам само 100кW генератор за мен.
Не съм казал че енергото трябва да фалира. То и сега има безплатен linux, но повечето хора
са с windows, нали  . Дори и да има едва ли някой ще произведе такава схема серийно!
Така че облагите ще са само за просветени 
_________________ tig072
|
| Вто Авг 18, 2009 12:00 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Предполагам, че "научната" работа вече е почти свършена и остава да се организира производството. И от продажбите ще паднат големите пари.
Но има една малка пречка: свършило е финансирането за този така перспективен проект. Та сега търсим инвеститори да налеят малко средства в тоза авангардно изделие и после да си печеееелят ...
|
| Сря Авг 19, 2009 10:30 am |
|
 |
|
plameniv
|
Ей тук има доста филмчета на Калпазанев http://www.hvlabs.hu/zpe/Gruz/ , не знам колко е автентичен филма малко е аматьорски де ама доста магии показва 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Авг 19, 2009 12:06 pm |
|
|