Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
лагери и високи обороти 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Доколкото знам има бързооборотни греси. Пробвй да махнеш капсуловката от едната страна, напълни го с такава грес и върни херметизацията. По принцип номерата на лагерите отрязяват конкретните габаритни размери, но има и допълнително означения (например Z, 2Z-за херметизация) и т.н. Може оригиналния лагер да е с по-висока степен на точност-респективно по-малки хлабини между черупките и сачмите. При тези обороти, и най-малките разлики играят роля

P.S. Сега като написах означението в Гугъл..
http://fischerbearing.thomasnet.com/ite ... 3?&seo=110

Най добрия вариант са оригиналните части. Така че, не е зле да провериш варианти за доставка на същия лагер.

Вто Авг 19, 2008 1:06 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
nik написа:
нали ти казах че има една пластмаса като + която играе ролята на каре, дори и да има несъосие да го обере, а иначе си е цяло с корпуса на двигателя

Това "каре" не ти обира несъосието. Ако имаш несъосие то ще се предаде върху лагерите.

Вто Авг 19, 2008 2:10 pm
Профил

Мнение 
нали за това го слагат това каре, нали за това и луфт оставят, придава само въртящия момент, другото луфта го обира, цялата страннотия ми идва от това че тия лагери издържат големи натоварвания, и машинката е предназначена да се сложи режещ инструмент нали все пак е обер фреза, което означава големи удари и натоварвания, тук проблемите почват още преди да съм сложил инструмент, а всичко изглежда наред

колкото до оригиналния лагер.... 1 седмица доставка... още чакам

Вто Авг 19, 2008 2:50 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Лагерите се правят с различни хлабини.Твоят лагер е специален.И греста също трябва да е специална за да издържа на тези обороти.

Вто Авг 19, 2008 11:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А бе, сума ти лагери съм сменил... Като слушам как вият професионалните миксери за фрапе като нищо са по-бързи от твоята фреза :) Никога не съм им слагал специални греси, несъосност дал Господ заради "точната" изработка и т.н. обаче си изкарват години (щото нямаме китайски).
Но НИКОГА не съм успявал без чук да сложа нов лагер на мястото на стария освен ако леглото/остта не са износени. Има си пасти за запълване на луфта но по-сигурно и по-просто е да начукаш точици по повърността. Залагам на приплъзването де, ама око да види, ръка да пипне...

Ама я виж дали по страничните предпазители няма следи от търкане...

Сря Авг 20, 2008 2:02 am
Профил

Мнение 
няма преплъзване бе хора колко пъти да казвам сглобката е перфектна, толкова точна сглобка рядко се среща а съм разглобил доста неща до сега, колкото до миксери и пасатори те там са с малки лагери, а малките им дават в пъти повече обороти, тук нещо гнило има, или скф не си покриват параметрите, или тия параметри са в условия на работа които не се срещат в реалния свят, като глава за мастилено струен принтер с гарантирани 500 страници ама ако са с 5% запълване на икономичен режим

Сря Авг 20, 2008 2:27 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Отиди в специализиран магазин за лагери и търси високооборотен ЯПОНСКИ лагер с метална, не пластмасова капсуловка. Ако си разбират от работата ще намерят решението.

Сря Авг 20, 2008 11:52 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами един тъп ъглошлайф с който железарите ти вадят нервите докато отрежат нещо?
Пиши резултата, де!!!

Съб Авг 23, 2008 9:54 pm
Профил

Мнение 
И аз смятам че проблема е в избора на лагер. Колеги смениха оригинален лагер на генератор (върти се с 12 000 об/мин)
с такъв който уж трябва да издържа по спецификация и след 4 часа работа сменяха пак същия лагер.

Нед Авг 24, 2008 8:08 pm
Профил

Мнение 
хм... странни работи май стават с тия лагери
тука са едни почивни дни сега и доставката се бави ама ще видим какво ще излезе накрая

Пон Авг 25, 2008 9:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2