| Автор |
Съобщение |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Доколкото знам има бързооборотни греси. Пробвй да махнеш капсуловката от едната страна, напълни го с такава грес и върни херметизацията. По принцип номерата на лагерите отрязяват конкретните габаритни размери, но има и допълнително означения (например Z, 2Z-за херметизация) и т.н. Може оригиналния лагер да е с по-висока степен на точност-респективно по-малки хлабини между черупките и сачмите. При тези обороти, и най-малките разлики играят роля
P.S. Сега като написах означението в Гугъл..
http://fischerbearing.thomasnet.com/ite ... 3?&seo=110
Най добрия вариант са оригиналните части. Така че, не е зле да провериш варианти за доставка на същия лагер.
|
| Вто Авг 19, 2008 1:06 pm |
|
 |
|
Zdrav
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Това "каре" не ти обира несъосието. Ако имаш несъосие то ще се предаде върху лагерите.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Авг 19, 2008 2:10 pm |
|
 |
|
nik
|
нали за това го слагат това каре, нали за това и луфт оставят, придава само въртящия момент, другото луфта го обира, цялата страннотия ми идва от това че тия лагери издържат големи натоварвания, и машинката е предназначена да се сложи режещ инструмент нали все пак е обер фреза, което означава големи удари и натоварвания, тук проблемите почват още преди да съм сложил инструмент, а всичко изглежда наред
колкото до оригиналния лагер.... 1 седмица доставка... още чакам
|
| Вто Авг 19, 2008 2:50 pm |
|
 |
|
valentin_subashov
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 12:03 am Мнения: 36 Местоположение: Враца
|
Лагерите се правят с различни хлабини.Твоят лагер е специален.И греста също трябва да е специална за да издържа на тези обороти.
|
| Вто Авг 19, 2008 11:35 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
А бе, сума ти лагери съм сменил... Като слушам как вият професионалните миксери за фрапе като нищо са по-бързи от твоята фреза  Никога не съм им слагал специални греси, несъосност дал Господ заради "точната" изработка и т.н. обаче си изкарват години (щото нямаме китайски).
Но НИКОГА не съм успявал без чук да сложа нов лагер на мястото на стария освен ако леглото/остта не са износени. Има си пасти за запълване на луфта но по-сигурно и по-просто е да начукаш точици по повърността. Залагам на приплъзването де, ама око да види, ръка да пипне...
Ама я виж дали по страничните предпазители няма следи от търкане...
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Сря Авг 20, 2008 2:02 am |
|
 |
|
nik
|
няма преплъзване бе хора колко пъти да казвам сглобката е перфектна, толкова точна сглобка рядко се среща а съм разглобил доста неща до сега, колкото до миксери и пасатори те там са с малки лагери, а малките им дават в пъти повече обороти, тук нещо гнило има, или скф не си покриват параметрите, или тия параметри са в условия на работа които не се срещат в реалния свят, като глава за мастилено струен принтер с гарантирани 500 страници ама ако са с 5% запълване на икономичен режим
|
| Сря Авг 20, 2008 2:27 am |
|
 |
|
stanleyhacker
Ранг: Новодошъл
|
Отиди в специализиран магазин за лагери и търси високооборотен ЯПОНСКИ лагер с метална, не пластмасова капсуловка. Ако си разбират от работата ще намерят решението.
|
| Сря Авг 20, 2008 11:52 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Ами един тъп ъглошлайф с който железарите ти вадят нервите докато отрежат нещо?
Пиши резултата, де!!!
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Съб Авг 23, 2008 9:54 pm |
|
 |
|
mk912
Ранг: Новодошъл
|
И аз смятам че проблема е в избора на лагер. Колеги смениха оригинален лагер на генератор (върти се с 12 000 об/мин)
с такъв който уж трябва да издържа по спецификация и след 4 часа работа сменяха пак същия лагер.
|
| Нед Авг 24, 2008 8:08 pm |
|
 |
|
nik
|
хм... странни работи май стават с тия лагери
тука са едни почивни дни сега и доставката се бави ама ще видим какво ще излезе накрая
|
| Пон Авг 25, 2008 9:40 pm |
|
|