|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:42 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
това вече ми идва в повече !
| Автор |
Съобщение |
|
ps66
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
 това вече ми идва в повече !
винаги съм допускал (няма как да знам:)) че корупцията нависоко е голяма ... ама това вече надминава всичко
предполагам че ста гледали и Р.П. (дет му викат "Пикаещия ...") ... тази сутрин го гледах по НоваТВ (повторение) ...
такова чудо не бях виждал (пиян/дрогиран ... това е друга тема!)
цитат от: http://www.dnes.bg/article.php?id=49195
 |  |  |  | Код: Мафията си има държава 21.03.2008 12:54 146
Вестник "Капитал" публикува справката с разговорите на задържания зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов.
Текстът от 20 страници е пристигнал в редакцията на изданието, запечатан в бял плик. Засега няма потвърждение за произхода му и дали той е оригинален, тъй като по него няма печати, входящи или изходящи номера, които да удостоверяват автентичността му.
От справката става ясно как разследващите откриват, че Иванов изнася информация, какво си е говорил той с други полицаи и представители на едрия бизнес и какви подаръци е получавал за рождения си ден.
По неофициална информация Иванов е покровитествал бизнеса на братята Красимир и Николай Маринови, по-известни като Маргините и е контактувал и с други членове на тяхната силова групировка.
В справката се твърди, че Иванов поддържа връзки с тази Организираната престъпна група (ОПГ), „получава пари от нейни членове и развива общ бизнес с тях“ чрез лицето Павел Василев Славков.
Ето извадки от някои разговори на бившия заместник-директор на ГДБОП с гореспоменатия Славков.
Разговор 1 от 02.11.2007 г., 13, 27 ч.
Славков: Вие сте се виждали. Там за моите приятели от фирма „Екуест“, нещо има при него от ОЛАФ Иванов: Имаше там едни неща. Славков: Да ти кажа, нали са ти близки там. Нещо, ако може... Иванов: Няма какво да се занимавам. Те си оправят нещата Славков: Щото са при него и вика трябва да ги проверява Иванов: Нека си ги проверява Славков: И вика, ако са ви близки да знаят и нещо, ако трябва... Ама щом ти казваш Иванов: Няма проблем. Ти какво правиш? Славков: Знаеш ли какво друго освен това? Тия няма ли да ги зареждаме с горива? Иванов: Горе ли? Славков: Да. Иванов: Ти им имаш телефоните. Славков: Не само горе. Нали купиха и боклука. Там знаеш ли колко горива са. Не може ли нещо да се включим, да зареждаме? Иванов: Ще се опитам да направя среща. Славков: Щото там са огромни количества, а ние имаме капацитет. Ако ни вкара, ще си лапкаме. Иванов: Добре. Славков: Отделно те за Боровец също зареждат: строителство, машините, багерите. Иванов: Знам, но го няма в момента баровеца тука. Славков: Добре. Това исках да ти кажа....(сменя темата). Там за ревизиите нищо няма? Иванов: За момента не знам. Мисля, че няма жега. Средно положение. Славков: Добре. По-добре от жега. Иванов: Както виждаш няма обаждане нали?
Славков: Не, нищо, никой. Друго нещо ще работим ли? Иванов: Ми той те е търсил оня човек още веднъж, мисля. Нещо искаше да се оправи с теб и питаше как. Славков: Той ми звъня, ама нали ме нямаше. Сега ще му звънна да се видим.... Ама не бе, по нашите работи там големите, дето говорихме. Иванов: Не, не, за долу ли бе? За това дето приказвахме, попитах хората. Те имат там някакви позиции, ама остана така във въздуха... да намерят възможност те да.... нали разбираш, че не може да стане веднага. Говорихме за проценти. Славков: За кое това, че не мога да се сетя. Иванов: Нали ти казах, че имам среща в събота с хора... (пауза)... за покриването. Славков: Да, да. Иванов: За тях говоря. Мислят по въпроса. Славков: Добре. Иванов: Да видим дали може да те вмъкнем в... Славков: Но ти не ми звънна... Иванов: Еми, щото няма нищо за това. Славков: А нещо долу за Свиленград или там по други работи? Иванов: Ми, засега нищо. Не можах да ги видя хората да дойдат при мене. Трябваше да дойдат миналата седмица, но нещо се разминахме. Те ще дойдат другата седмица. Славков: Щото ще има няколко вносчета. Не може през друг да минат. Иванов: Като ги видя, ще се разберем.
Разговор 2 от 15.11.2007 г., 15,41 ч.
Славков: Какво става, брато? Иванов: Що не ми се обаждаш. Преди обяд те търсих още. Славков: Не си ми звънял, бе. Иванов: Ама казах му на Славчо, бе. Славков: Не бе, не си, не ми е казал нищо. Иванов: Тиквар! Казах му да се обадиш. Вика тука си е, ще му се обади. Славков: Е, ми забравил е сигурно. Не знам, сега чувам от тебе. Щях да ти звънна. Иванов: Питаха ме там... Жоро (Георги Тончев Радков, началник ОИП в Главна дирекция “Противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и превенция”) преди малко ме питаше за „Центъра“, те там нали имахте снощи уговорка да се обадиш Славков: Да. Ние се разбрахме да ми дадеш телефона, за да му звънна, за да не препредаваме. Да ми дадеш някоя „Прима да му звънна“? Иванов: Задръж така, сега ще ти дам, задръж. Славков: Да... Иванов: Пишеш ли? Славков: Да. Иванов: 0877707483 ( телефона се ползва от Георги Радков). Обади му се да свършите работа.
В справката се твърди, че в схемата за прикриване на престъпления, извършени от лица и фирми, които си плащат на Иванов, за да ги прикрива, участва и Георги Тончев Радков, началник на ОИП в Главна дирекция “Противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и превенция”.
За Радков, освен това е постъпила оперативна информация, че чрез съпругата си, която е търговски пълномощник на фирма „Хикс Прайс“ООД, той покровителства контрабандно внесени от фирмата стоки в страната.
Радков е засичан, че „поддържа чести нерегламентирани контакти с Валентин Йорданов Тодоров. Последният е един от участниците по изграждането и поддържането на схеми за контрабанден внос на стоки от Турция, т.н. „Турско карго“. Също така, негови фирми са засичани и са обект на данъчни проверки по незаконосъобразно начисляване и усвояване на данъчен кредит от републиканския бюджет“.
В справката са цитирани и някои от разговорите между Иван Иванов и един от собствениците на Винпром „Пещера“, Атанас Иванов Петров. От тях може да се стигне до заключението, че последният прави скъпи подаръци на Иванов и му дава периодично пари.
На 14.11.2007 г. в 12,15 ч. Иванов се обажда на Атанас Петров. Преди това Петров го е търсил три пъти, но Иванов не вдига.
Иванов: Нямаше как, бях при онбашията. Имаше разни премеждия тука и така. Петров: Честит Рожден Ден! Подготвили сме ти страхотна изненада, нещо уникално, дето може би само ти ще го имаш в България. То е във връзка там... “Бенели“ (Италианска фирма производител на оръжие за лов – бел.ред.), правят едни юбилейни истории. Иванов: Знам, аз имам една серия, тя е двойна серия, лимитирана серия. Петров: Да, да. Виждал ли си я? Иванов: На картинка само, на живо не. Петров: Те са две, затова ти званя, щото ще трябва едно разрешение. Иванов: Ще трябва да го взема в такъв случай. Мерси много за вниманието. Трогнат съм. Петров: Казаха ми, че е много страшно. Уникално. Въпреки, че е много нагоре в цената, няма проблеми. Иванов: Чувствам се силно поласкан и благодаря за вниманието. Петров: Няма нищо, ти, когато изкараш, тогава да го вземем. Иванов: Ще имам грижата аз. Петров: Тогава как се разбираме, в петък да се чуем? Иванов: Точно така, айде.
Иванов получава подаръци за рождения си ден и от други неустановени досега мъже. Свидетелство за това е следният разговор от 12.11.2007 г.
Мъж: Абе, за тържеството, какъв е удачен подаръка? (Иванов е роден на 14 ноември) Иванов: Какъв подарък, бе? Мъж: Едно... там бе. Иванов: Ааа, има един лаптоп. Тя, Антония (дъщерята на Иванов), го беше харесала някакъв. „Макинтош Ейпъл“. Мъж: Чакай да запиша. Пиша, щото ме питаха какво „Ел Си Ди вика нещо“. Това е удобно. Добре удобно. Само да напиша името. Иванов: Айде да ти го потвърдя, като се прибера у дома. Ама ще ти го кажа като се върна. Тъкмо да направя консултация с народа. Мъж: 'Арно
Справката, предоставена на вестник "Капитал", завършва по следния недвусмислен начин.
„След като гореизложената информация е предоставена за сведение на Министъра на вътрешните работи и Директора на Генерална дирекция „Полиция“, Иванов и приближените му лица изхвърлиха телефоните си. От проведените мероприятия и данните получени от СРС ( специални разузнавателни средства) може да се направи следният, извод:
Фирма „Пещера“АД е ощетила държавата с над 1 млрд. и 200 млн. лева от невнесени акцизи. Бандеролите за алкохолните продукти на фирмата се отпечатват в Република Турция. „Пещера“ АД е основен спонсор на БСП, предизборната кампания на Президента Първанов, министър Румен Петков, както и на други високопоставени лица и служители в МВР. (Главен Комисар Валентин Петров по непотвърдени данни получава заплата от тях в размер на 25 000 лева месечно).
Лобито гарантиращо сигурността на „Пещера“АД, включително и министър Румен Петков, стоят зад компромата срещу бившия Генерален Секретар на МВР Илия Илиев.
След назначението на Валентин Петров за временно изпълняващ длъжността Главен Секретар на МВР, както и съхраняването на Иван Иванов за зам.директор на ГДБОП, кръгът около „Пещера“ АД ще предприеме мерки по компрометирането и уволнението на всички служители взели участие в разследването. Обсъдени са варианти за смяната и пенсионирането на ръководителя на отдел „Вътрешна сигурност“ в МВР“.
Иван Иванов беше арестуван на 17-ти март т.г. Срещу него има обвинения за разгласяване на държавна тайна и злоупотреба със служебно положение.
Скандалът се развихри, след като на 13-ти март т.г., бившият директор на НСС и настоящ депутат от ДСБ генерал Атанас Атанасов предаде на главния прокурор Борис Велчев справка за проведени разговори между Иванов и представители на сивата икономика.
Военният прокурор Илиян Георгиев обяви днес, че засега няма данни министърът на вътрешните работи Румен Петков и главният секретар на МВР Валентин Петров да са знаели или предполагали за разговорите на Иван Иванов.
„Ако се установи, че Петков и Петров са знаели, ще бъдат разпитани“, добави прокурорът. |  |  |  |  |
P.S. сега видях че това се дублира с темата на Цецо  (последния му линк http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=5623 даже е по-интересно четиво!)
_________________ путинофили: "иди н***й"
|
| Съб Мар 22, 2008 10:36 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе .... чак се чудя на какво толквоа се очудвате, и защо толкова се възмущавате.
|
| Съб Мар 22, 2008 6:02 pm |
|
 |
|
daniel_stefanov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 12:40 am Мнения: 206 Местоположение: София
|
Абсолютно прав е ToHu, и аз незнам защо се учудвате и възмущавате. Забравихте ли че сме в България и тези неща са абсолютно нормални за нащта страна. Ако не беше се случило щеше да е възмутително! За съжаление. това е реалността!
|
| Съб Мар 22, 2008 6:24 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Не е въпроса дали е нормално, но това е положението, няма какво да се чудим, а ми се струва че всеки в едн или друг момент прибягва до подобни услуги, само дето нивото в ерархията е според джоба ...та ... такъв е живота, лично мое мнение навсякъде е така.
|
| Съб Мар 22, 2008 6:32 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
за корумпцията ... то е ясно!
Валъо Топлото ... ясно!
Обаче човека дето трябва да бори корупцията да е най-корумпиран !?
сега като се замисля ... най-много ме ядоса "речника" на т.н. борец с престъпността!
(прочетете "стенограмата" , много занимателно четиво! http://www.capital.bg/getatt.php?filename=o_474087.pdf)
и най-безумното е какво е получавал ... пушка и мак (поне да беше компютър:)) ... (ясно е че е имало и пари...)
за няколко хил. лева ... 1.2 милиарда лв. щети (на практика и от моя джоб!)
как може подобен идиот да бъде шеф на национална служба !?
той дори и не може да краде - това е върха на некадърността
виж Ст.Софиянски ... първия доказано некорумпиран политик ... достоен за уважение ... крал, но не са го Фанали:)
|
| Съб Мар 22, 2008 6:37 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тоя винаги ми е бил много противна личност. Зверски нагъл и арогантен е. Тоя път път трябва да му хвръкне кофата, най-малкото заради скандалното интервю пред БТВ в което е видимо пиян.
Че ще има смени на министри вече е почти сигурно, дано тоя да го смъкнат от екраните, че ми образува киселини само като му видя името някъде, камо ли като го покажат по телевизията.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Мар 22, 2008 6:59 pm |
|
 |
|
nik
|
правилния въпрос е защо чак сега се учудвате?
|
| Съб Мар 22, 2008 9:30 pm |
|
 |
|
zaphod
|
|
| Нед Мар 23, 2008 12:39 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Оффтопик
@zaphod Някъде беше писал, че ти самия имаш апетити към властта. Преврат някакъв щеше да правиш...
Да не се смяташ за баш мафиота от мафиотите.
А сега по темата.
На тези които им е чудно защо на някои други им е чудно. Ами тези 1 милиард и отгоре не са нищо в сравнение с вредата, която е нанесена върху доверието на хората. Нямаше и седмица в новините дадоха репортаж за двама редови полицаи, които отказали подкуп. Наградиха ги с ръчен часовник. Връчен им беше от същия този мазник Румен Петков. Аз не съм недосегаем като zaphod и за мен това не е нормално. Защото в случай на нужда обикновените хора като мен търсим помощ от полицията.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Нед Мар 23, 2008 7:00 am |
|
 |
|
zaphod
|
|
| Нед Мар 23, 2008 9:47 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Нед Мар 23, 2008 11:47 am |
|
 |
|
zaphod
|
не знам, аз не търся помощ от полицията, ти каза че търсиш.
|
| Нед Мар 23, 2008 3:39 pm |
|
 |
|
sthx
|
Срещу Румен Петков имаше дознание (или как там му се вика) в Плевен. Една нощ групата му е подгонила полицаите, дошли по сигнал за крадена кола в район извън града. Дознанието е прекратено , след като стана министър. По неговите думи е прекратено, защото се е видяло, че е политическа поръчка.
Румен Петков няма кой да го смени. По скоро Станишев ще си тръгне , отколкото полицейския министър. Обратното ще е истинско чудо.
Преди седмица имаше кратко съобщение, че на 31.03. лично баш шефа на ЕС Барозу, ще ни посети. Поводът е изумлението му от неадекватните реакции на съдебната ни система , на правителството и на президента по повод разкритията за корупция . До тогава сигурно ще има още удари на едро ,между родните ни политици и генерали. И това е добре. Нека им стане ясно,че не може да я карат така през просото.
Винпром Пещера. Ако бяхме "нормална" държава до сега цялата документация на фирмата трябваше да е изнесена с камион от предприятието и да и се запорират сметките. Нищо такова не става. Из "публичното пространство" се носят всякакви сплетни между бивши и настоящи полицаи, но името на тая фирма е табу.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Мар 23, 2008 10:53 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.capital.bg/show.php?storyid=474623
От край време твърдя че капитал (в частност дневник) е единствения вестник с наченки на читава журналистика.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 24, 2008 9:25 am |
|
 |
|
ps66
|
вчера по хоризонт слушах някъкъв шеф от митниците, питаха го за стенограмата
и той каза че най много го заболяло от: "... ония лaйнapи другите, митничарите... "

|
| Пон Мар 24, 2008 9:42 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|