| Автор |
Съобщение |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
Продължих с пробите.Подадох захранване от акумолатор(12V) с LM317 - 3,3 волта го настроих.Да ама като се закачи осцилоскопа на + на захранването се наблюдават пропадания на напрежението .Това не можа да си до обесня защото изходните кондензатори зад LM317 са 2*2200uF+6*3900uF+2*150nF а чипа съм му сложил "разширение" по ток с 2 дарлингтона и се захранва от акумолатор!  Снощи отново го разглобих и като забодох осцилоскопа на + на захранването пулсациите в напрежението ги нямаше,но пак не искаше да запали  Някакви идеи от какво може да е?
|
| Вто Мар 18, 2008 10:47 am |
|
 |
|
plameniv
|
 MMM
Тъкмо се бях наточил един Canon да си взимам ти ме разочарова, май пак ще се засиля към Nicon имах такова животно и бях много доволен преди да ми го щипнат
Иначе ми харесаха снимките от Canon ама ако ще се чупи бързо не си заслужава , или това дето казваш е само за определен модел ?
Сега имам един Panasonic ама нещо не ме кефят снимките сякаш матрицата му не е много добра за разлика от на Canon 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Мар 18, 2008 12:51 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Нямам оплаквания от Canon, освен че моя работи само със сухи батерии и му е изгорял пиксел от сензора, но за последното предполагам че престой в багажника на колата лятото може да му е помогнало. Като цяло PowerShot серията са доста сносни. Другото което бих взел е Sony.
|
| Вто Мар 18, 2008 1:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Основното предимство на Каноните е голямата площ на матрица. Поне на тия по дебелите модели.
На практика на матрица с една и съща площ, Канон слагат 4-5 мегапиксела, докато другите марки (Кодак, Практика, Никон, Пентакс...) слага 6-7 мегапиксела. Това води до по малък физически размер на сензора, т.е. по малко напрежение се получава от него. Това естесвено се компенсира с усилване, но това пък от своя страна води до шум в изображението. Хората които са бъзикали повече цифрова фотография, знаят че многото мегапиксели са чиста проба търговска шарения.
Аз например преди години като купувах моя Кодак, той беше 5 мегапиксела. Канон със същата площ на матрицата беше 4 мегапиксела и беше с 50% по скъп. Качеството на снимките в полза на Канона беше очевадно, но цената на Кодака тогава ми беше по джоба (преди години не бяха като сега)...
Ако сте забелязали старите Канони бяха и с 4 батерии  Високото напрежение си е високо напрежение
Въобще не се блазнете от много мегапиксели. Много по важен параметър е площта на матрицата към резолюцията - параметър който естествено никой в магазина не знае
Затова хубавите апарати са обемисти.  Повечето ми приятели дето са запалени по тоя спорт си имат два апарата - един грамаден за качество и един съвсем тънък и дребен дето се носи в джоба на ски или при други екстремни изпълнения 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 18, 2008 1:59 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Така е и по мои наблюдения. Освен това разделителната способност на обектива е крайна;
от някаква стъпка на пиксела надолу просто размазаността на обектива бива дигитализирана
в по-добър детайл.
Обективите за 36/24мм формат (от филмовата ера) докарват стотина линии на милиметър
(т.е. 200 пиксела/мм), ако са хубави и скъпи. Повечето обективи са наполовина толкова
добри, разбира се. Оттук човек, знаейки размера на матрицата, може да направи сметка
дали не помни повече пиксели, отколкото реално вижда...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 18, 2008 4:08 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Хм
Да но зависи за какво го ползваш фотото, ако е за 16/9 снимка и 2МП вършат работа и пак ще е добре излязла на хартията, но ако го гледаш само на компа ще се замислиш дали да не е поне 5МП, иначе повече от 5МП ще ти заема само излишно място на компютъра. Ако пък професията ти го изисква в някой случай и 10МП не са достатъчни и може да се наложи леко пооправяне с фотошопа, например ако снимаш нещо което после ще се наложи да бъде с многократно по голяма снимка от него тогава много добре ще се виждат пикселите ако снимката е била с ниска резолюция, както казват целта би трябвало да оправдава средствата но хората обикновенно се хвърлят на по голямото стига да си го позволят дори и да не го ползват 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Мар 18, 2008 4:43 pm |
|
 |
|
zaphod
|
 Re: Хм
при положение че монитора ми е един мегапиксел, за къв чеп са ми 5 мегапиксела снимки?
|
| Вто Мар 18, 2008 8:23 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Моят е точно с 4 батерии, но чак пък "стар". 
|
| Вто Мар 18, 2008 9:17 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Еми стари са, но това не значи че са лоши - и сега слагат в малкия си джоб половината от апаратите по магазините 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 18, 2008 10:49 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ки4o, намери си една "Смяна 8", купи си един куфар ленти и си пий бирата нейде на сянка
Някой знае ли къде в Пловдив може да се намери зарядно устройство за Nikon CoolPix P5000 ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Мар 19, 2008 12:21 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
 Re: Хм
Детайлност. Особено, ако искаш да ги печаташ на хартия.
|
| Сря Мар 19, 2008 12:30 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
В общи линии мегапикселите ако не са съпроводени с нещо от сорта на EOS или аналогичните означения на другите марки - нищо не струват. Гледах снимки от няква сапунерка 8 MP която има толкова много шум, че реално от моя 3.2 МР KonicaMinolta имам 3-4 пъти повече полезна информация. А инчае имам един приятел с ЕОS - еми няма забележки освен цената ...
|
| Сря Мар 19, 2008 11:55 am |
|
 |
|
Cvetanov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пон Фев 21, 2005 2:14 pm Мнения: 191 Местоположение: Varna
|
Сам по себе си ЕОS(и подобни надписи) нищо не значи. Имам приятел фотограф, който казва, че фотоапарата е консуматив на обектива. Според мен професионалните апарати са съвсем различен продукт от масовите, нищо че и двете се наричат фотоапарат.
_________________ Шанс едно на милион, обикновено се случва девет от десет пъти.
|
| Сря Мар 19, 2008 12:43 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Пирев,имам не Смяна-8 а Смяна-6,но е някъде из кашоните на тавана.Перфектна е за черно-бели снимки.Преди(като ученик) като се занимавах любителски с фотография ми вършеше перфектно работа (имаше и материали на ORWO...).Сега мисля да си взема нещо по-добро,ама не точно в момента. Темата като гледам отиде в ....... и не мисля повече да пиша по нея.
|
| Сря Мар 19, 2008 3:02 pm |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Перфектна е не само за черно-бели а и за цветни снимки. Е няма никакви автоматики, изисква малко майсторство по настройките, не е достатъчно да се натиска копчето само, но е много по-добра от доста цифрови сапунерки
|
| Сря Мар 19, 2008 3:56 pm |
|
|