Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Схема на цифров фотоапарат 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Схема на цифров фотоапарат
На някой колега случайно да му се намира схема на цифров фотоапарат Kodak DX3700 или да е ремонтирал подобен? В момента се дивя над един такъв но без схема не ми се ще да правя опит да го поправям.Някой случайно да се е сблъсквал с подобно животно?

Чет Мар 13, 2008 11:31 pm
Профил

Мнение 
Схеми на такива работи... да не кажа невъзможно... ама... адски трудно... Опиши какво прави добичето (или какво не прави..) пък може да ти помогна с някой съвет...

Пет Мар 14, 2008 9:58 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Животното не иска да работи.Все още изчаквам преди да взема големия чук :roll:
1.Не иска да запали.Колкото и да държа натиснат бутона power не ще и не ще :evil:
2.Последва разглобяване,проверка на съединители и сглобяване и отново не иска
3.След 3 часа мъки (тези дни имам малко свободно време) дисплея светна,бутоните работят 8O .
Да ама след като се пробвах отново да го пусна- нямах успех.Извадил съм батерията
и реших да премеря консумацията.В режим Sleep дето нищо не трябва да консумира
амперметъра отчете 106 милиампера :? Явно има нещо гнило по захранването.
Кварцовите генератори на платката работят (проверех с осцилоскопа).
Апарата беше на ремонт и незнам там какво са му правили,но има запоявано на едно - две места по платката.
Та приемам съвети на тази тема.Предварително заявявам че съвети от рода "хвърли го в коша" считам за неприемливи.

Пет Мар 14, 2008 8:17 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Предполагам на фотоапарата са му нужни няколко различни напрежения за да работи. Някъде в нета съм виждал даташийта на един специализлизиран чип, който я върши тази работа. Съвета ми е отваряи, виж кое ги прави захранващите и започвай от там ... :arrow:

Пет Мар 14, 2008 8:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Вътре има няколко малки инверторчета :едно за двигателя на оптиката,едно за светкавицата,едно за подсветката на LCD-то и едно за захранване.Само че за да запали това за LCD-то трябва да му се подаде команда от контролера дето управлява периферията.А той се "събужда" след като се задържи за известно време бутона ВКЛ/ИЗКЛ. Не ми е ясно защо този контролер се вкючва когато му е кеф,а не когато аз искам.Всички контролери за СМД и са с едни загубени индекси...

Пет Мар 14, 2008 9:43 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Хвърляй го. С моя CX4230 имах подобни ядове. Каква ти е батерията? При мен бяха 2 х 1.5 АА. Тръгва и забива. Или не тръгва... Като му вържа 4 х 1.5 АА външни през входа за захранването му и работи безотказно. В крайна сметка от ръчкане и дивене какво му е го развалих. Повече никога Кодак. Имам от него платките само, CMOS-а и каквото там още може да има :)

Съб Мар 15, 2008 9:57 am
Профил ICQ YIM
Аватар

Мнение 
Много странно. И аз имам подобни проблеми с моя. С две батерии току що извадени от зарядното зацепва. И малко като паднат почва да се сърди и накрая въобще не отлепва. Явно има проблем по захранването някакъв... Все едно не може да ги измери верно. Аз бях решил че виновно е едно микроключе което задейства когато се сложи Li-Ion батерия (тя е в специална касетка). И тъй като тази батерия е с по високо работно напрежение от 2xNiMH бях решил че ключето зацепва фалшиво, и го лъже че има такава батерия. Разпилях го от отваряне и затвяряне, ама май не е това.

Най идиотското е че като неще да тръгне или се сърди че са му слаби батериите, като ги извадя и сложа пак по грубичко, и ги поразвъртя в гнездата - после вземе та работи без да се сърди....известно време. Но нямам нерви да се занимавам с него.

Съб Мар 15, 2008 12:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
цецо и твоя ли е кодак?

Съб Мар 15, 2008 2:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Интересно че аз имам Canon дето с акумулаторни батерии въобще не откинва - там са решили проблема с генерирането на напреженията вътре доста просто.

Съб Мар 15, 2008 4:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
цецо и твоя ли е кодак?

Да CX7525.

Пон Мар 17, 2008 9:16 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Снощи пак се занимавах с фотоапарата.Мислех,че бутоните на панела не дават добър контакт - свалих платката с бутоните,като се натискат,с осцилоскопа се вижда че при натиснат бутон кондензатора паралелно на бутона се окъсява,т.е на входа на проца има 0,като се отпусне - става 1.Това го проверих на платката,щото си мислех че лентовия кабел може някъде да прекъсва,ама пак не ще да запали. В последствие реших да проверя отново кварцовете.Единия не е точно кварц,ами тактов генератор.Оказва се че на два от изводите му има синусоида,едната много изкривена,което ме навежда на мисълта че проблема е отново нейде по захранването - самовъзбужда се някъде и осцилира и това сгъбясва всичко.Да ама беше вече 1 сутринта и ми се спеше.Да не би Кodak да са по принцип скапани апарати?

Пон Мар 17, 2008 10:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз инам няколко около мен из родата. Само моя е гърбав.

Пон Мар 17, 2008 11:20 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
май в темата се споменават три случая със същия дефект.

Пон Мар 17, 2008 7:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Кодак правят много хубави фотографски ленти, както и HP правят много добри принтери, ама ни едните ни другите цифровите им фотота заслужават внимание. Точно поради тези проблеми (HP също имат такива случаи).

Пон Мар 17, 2008 8:03 pm
Профил ICQ

Мнение 
Те и Canon издишат тук-там. Особено с тая грешка Е18 - блокаж обектива. Поразчетох се из нетя - оказа се че е често срещан проблем. Онзи ден колегите бяха изчервили /2 пъти/ един такъв включително и механиката на оптиката. Ама куче марка се оказа - тръгна въпреки интервенцията.

Вто Мар 18, 2008 9:36 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща