Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Развойна система и компилатори от mikroElektronika 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Развойна система и компилатори от mikroElektronika
Ровейки се в нета попаднах на това http://www.mikroelektronika.co.yu/
Доста е интересно-особено цените :)

Сря Яну 04, 2006 7:45 pm
Профил

Мнение 
А някой да ги доставя в България ?

Чет Яну 05, 2006 11:50 am
Профил

Мнение 
Пратих им мейл и ми отговориха. Превеждат се парите по банков път или се ползва кредитна/дебитна карта. Транспорта обаче е 25$ :? ](*,)

Чет Яну 05, 2006 2:08 pm
Профил

Мнение МикроПаскала е дърво !
Играх си с него една седмица, лъскав е и работи стабилно, хората са написали софт за доста ПИК периферия, но скоро няма да преборят CCS.
( Лично мнение )
а за развойната им ситема има какво да се желае ... Направих си подобна и с частите ми излезе под 100 лв ...

Нед Яну 08, 2006 12:57 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
@LamiLami ето да се покефиш повече...

Прикачени файлове:
mikroE_Compilers_Patch.rar [170.41 KiB]
253 пъти
Вто Яну 17, 2006 5:46 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
да не се мъчиш да точиш

http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.ph ... highlight=

Вто Яну 17, 2006 7:12 pm
Профил ICQ

Мнение 
Виждал съм развойната среда на "Микроелектроника" и мисля, че е изключително атрактивна. Към него е приложено огромно количество компилатори и примери (като например "Микропаскал" за желаещите да си правят програмите на "Паскал"). Доста програмисти тук (в Белград) използват системата и досега съм чул само положителни неща. Много полезен е софтуерът, който включва огромен брой процедури на различни езици, така че професионалистите могат само да си ги включат в програмите. Системата е насочена главно към хората, които се занимават професионално с програмиране.

Чет Май 31, 2007 9:00 pm
Профил

Мнение 
Пробвал съм около 20 различни Pach/Crack и какво ли не за MikroPascal нито един не работи :-). Само дето поставя надпис, че е регистриран и като компилираш не те ограничава в обема. НО на практика нищо не компилира, а програмата работи странно(меко казано) или както е в повечето случаи - не работи. Накрая си го купих с дебитна карта VISA.

Мен лично си ме кефи много MikroPascal-а.

Нед Юни 03, 2007 3:55 pm
Профил

Мнение 
Ами не си улучил правилното решение, и аз съм пробвал разни Pach/Crack, маха ограничението за 2к код, но кода не се компилира правилно :( Номера става с генератор на лиценз, тогава регистрацията си е като истинска, на С-то имам писани програмки по 7-8к код, никакви ядове ;)

Нед Юни 03, 2007 6:01 pm
Профил

Мнение 
Той човека е написал че е "виждал" тази развойна среда ;) Не знам, според мен има разлика да си я "виждал" и да работиш с нея. Мен лично не ме кефи, въпреки многото неща набутани вътре, нещо шарена и детска ми изглежда, може би в Белград така харесват.Иначе си работи прилично, не ти трябва много мислене, бум готовата функция и това което ти трябва си е написано.

Пон Юни 04, 2007 11:04 am
Профил
Аватар

Мнение 
Бе като среда не е лоша, май интерфейса е писан на Делфи с участие на JEDI и SynEdit, обаче забелязвам някои бъгове и пропуски средата, което е доста лошо за инструмент претендиращ за професионален . Дано компилатора не страда от подобни дефекти. Все пак, впечатленията са ми основно от версия 2, но и в последната са останали някои грешчици.

Вто Юни 12, 2007 8:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Играх си малко с Ц-то им преди година и нещо. За средата - без коментар. А компилатора си е пълно дърво. Около 30% по-голям код от CCS, за оптимизации и дума не може да става. Е, в новите версии може и да са го позакърпили малко, но лично аз не бих се занимавал да проверявам.

Сря Юни 13, 2007 10:56 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Да де http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=4178. Бейсика за 16Ф работи, кодът е двойно по-голям от асемблерския, пише се лесно, железен пищов с F1 върху думата, операциите със стрингове са малко странни, не позволява викане на процедури и функции от прекъсването, симулаторът е доста недоклатен. В общи линии май става. Не знам дали не прави номера щото е хамнат.

Сря Юни 13, 2007 4:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
123 написа:
Не знам дали не прави номера щото е хамнат.

Ами аз си играя с демото, не съм го пачвал, така че би трябвало да си е такъв по принцип.
Обаче има пропуски по туултиповете, не ще да компилира ако след последната скоба няма нов ред, пейста работи когато си иска, може да comment-не даден блок код, но после неще да го uncomment-не и, ако месидж листбокса отдолу е докнат, не може да се оразмерява, след създаване на нов проект, средата продължава да си компилира в .hex-a на предишния и т.н...

Сря Юни 13, 2007 9:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ]