| Автор |
Съобщение |
|
Nikolas_N
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Дек 25, 2005 7:26 pm Мнения: 12 Местоположение: Стара Загора
|
 Развойна система и компилатори от mikroElektronika
Ровейки се в нета попаднах на това http://www.mikroelektronika.co.yu/
Доста е интересно-особено цените 
|
| Сря Яну 04, 2006 7:45 pm |
|
 |
|
sword
|
А някой да ги доставя в България ?
|
| Чет Яну 05, 2006 11:50 am |
|
 |
|
Nikolas_N
Регистриран на: Нед Дек 25, 2005 7:26 pm Мнения: 12 Местоположение: Стара Загора
|
Пратих им мейл и ми отговориха. Превеждат се парите по банков път или се ползва кредитна/дебитна карта. Транспорта обаче е 25$ ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
| Чет Яну 05, 2006 2:08 pm |
|
 |
|
LamiLami
|
 МикроПаскала е дърво !
Играх си с него една седмица, лъскав е и работи стабилно, хората са написали софт за доста ПИК периферия, но скоро няма да преборят CCS.
( Лично мнение )
а за развойната им ситема има какво да се желае ... Направих си подобна и с частите ми излезе под 100 лв ...
|
| Нед Яну 08, 2006 12:57 am |
|
 |
|
relsys
Ранг: Форумен бог
|
@LamiLami ето да се покефиш повече...
|
| Вто Яну 17, 2006 5:46 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
|
| Вто Яну 17, 2006 7:12 pm |
|
 |
|
Емил Енчев
|
Виждал съм развойната среда на "Микроелектроника" и мисля, че е изключително атрактивна. Към него е приложено огромно количество компилатори и примери (като например "Микропаскал" за желаещите да си правят програмите на "Паскал"). Доста програмисти тук (в Белград) използват системата и досега съм чул само положителни неща. Много полезен е софтуерът, който включва огромен брой процедури на различни езици, така че професионалистите могат само да си ги включат в програмите. Системата е насочена главно към хората, които се занимават професионално с програмиране.
|
| Чет Май 31, 2007 9:00 pm |
|
 |
|
ico
|
Пробвал съм около 20 различни Pach/Crack и какво ли не за MikroPascal нито един не работи  . Само дето поставя надпис, че е регистриран и като компилираш не те ограничава в обема. НО на практика нищо не компилира, а програмата работи странно(меко казано) или както е в повечето случаи - не работи. Накрая си го купих с дебитна карта VISA.
Мен лично си ме кефи много MikroPascal-а.
|
| Нед Юни 03, 2007 3:55 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Ами не си улучил правилното решение, и аз съм пробвал разни Pach/Crack, маха ограничението за 2к код, но кода не се компилира правилно  Номера става с генератор на лиценз, тогава регистрацията си е като истинска, на С-то имам писани програмки по 7-8к код, никакви ядове 
|
| Нед Юни 03, 2007 6:01 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Той човека е написал че е "виждал" тази развойна среда  Не знам, според мен има разлика да си я "виждал" и да работиш с нея. Мен лично не ме кефи, въпреки многото неща набутани вътре, нещо шарена и детска ми изглежда, може би в Белград така харесват.Иначе си работи прилично, не ти трябва много мислене, бум готовата функция и това което ти трябва си е написано.
|
| Пон Юни 04, 2007 11:04 am |
|
 |
|
solenoid
|
Бе като среда не е лоша, май интерфейса е писан на Делфи с участие на JEDI и SynEdit, обаче забелязвам някои бъгове и пропуски средата, което е доста лошо за инструмент претендиращ за професионален . Дано компилатора не страда от подобни дефекти. Все пак, впечатленията са ми основно от версия 2, но и в последната са останали някои грешчици.
|
| Вто Юни 12, 2007 8:41 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Играх си малко с Ц-то им преди година и нещо. За средата - без коментар. А компилатора си е пълно дърво. Около 30% по-голям код от CCS, за оптимизации и дума не може да става. Е, в новите версии може и да са го позакърпили малко, но лично аз не бих се занимавал да проверявам.
|
| Сря Юни 13, 2007 10:56 am |
|
 |
|
123
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Апр 13, 2007 10:50 am Мнения: 105 Местоположение: Перник
|
Да де http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=4178. Бейсика за 16Ф работи, кодът е двойно по-голям от асемблерския, пише се лесно, железен пищов с F1 върху думата, операциите със стрингове са малко странни, не позволява викане на процедури и функции от прекъсването, симулаторът е доста недоклатен. В общи линии май става. Не знам дали не прави номера щото е хамнат.
|
| Сря Юни 13, 2007 4:08 pm |
|
 |
|
solenoid
|
Ами аз си играя с демото, не съм го пачвал, така че би трябвало да си е такъв по принцип.
Обаче има пропуски по туултиповете, не ще да компилира ако след последната скоба няма нов ред, пейста работи когато си иска, може да comment-не даден блок код, но после неще да го uncomment-не и, ако месидж листбокса отдолу е докнат, не може да се оразмерява, след създаване на нов проект, средата продължава да си компилира в .hex-a на предишния и т.н...
|
| Сря Юни 13, 2007 9:12 pm |
|
|