Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Паник бутони? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Погледнах една друга тема, която си отворил за RS485, ако смяташ това да ти е физическата връзка, погледни темата Как се пише протокол за връзка :)

Пон Фев 05, 2007 11:37 am
Профил

Мнение 
Благодаря за темата, нещо съм я пропуснал а определено имаше какво да се прочете. Смятам протокола да гореализирам така мастер - <ID> <CMD> <CRC> слейва връща <ID> <DATA> <CRC>, нещо възможно най-елементарно :D

Пон Фев 05, 2007 11:50 am
Профил

Мнение 
Аве аз не съм инжинер и може би в момента говоря пълни глупости ама винаги съм бил на принципа KISS.
Та според мен е най лесно да се прекара един телефонен кабел примерно с 50 чифта.
Кадето е копчето се слага кондензатор и се следи за наличието на капацитет и съпротивление на линията.
Ако съпротивлението или капацитета се промени светва индикацията АВАРИЯ. ... колкото е по просто едно устройство толкова е по устойчиво на грешки. Според мен навсякаде в всякаква ситуация да се слагат микроконтролери не е оправдано.
В протокола за настаняване на всеки болен когато му се дава възглавница и одеало се подписва че е натиснал и пробвал паник системата.

Пон Фев 05, 2007 12:00 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Значи ето и моето мнение: Определено съм за използването на кабели. Проблемът със следенето за авария може да се реши като се използват девиаторни бутони и така постоянно затвореният контакт ще служи за следене дали има авария. От тук натам може схемно да се реализира по хиляди начини. Могат да се превключват диоди резистори и така нататък.

Пон Фев 05, 2007 1:34 pm
Профил

Мнение 
Колеги, варианта с много кабели го отхвърлихме, просто няма начин да се положат а и не ми се вярва да е по сигурно...донякъде
Дайте идея какво да се ползва за светлинна индикация, ровя по сайтовете, само на петров електроникс има нещо като аварийна лампа на 12В но няма даже снимка :(

Пон Фев 05, 2007 2:36 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
За специалезерана за целта - не съм търсил, в промишлената електроника се ползват подобни - например на VERMA, но са скъпи. Може би компромисен вариант е това, което се ползва в конвенционалните пожароизвестителни системи - наричат го "НадВратен индикатор" и представлява светодиод, обикновено голям, в пластмасова кутийка за настенен монтаж. Предлага се във всички фирми, продаващи такава техника, например Телетек, Сектрон и др.

Вто Фев 06, 2007 10:23 am
Профил

Мнение 
@Iliya, благодаря за идеята, не бях ровил из тези два сайта, видях ги какво представляват тези "Надвратни индикатори", но са доста малки, на мен ми трябва нещо по голямо, видимо отдалече!

Вто Фев 06, 2007 12:17 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Въпросния "Надвратен индикатор" се нарича "изнесен сигнализатор". Тези които съм виждал на Унипос са с 10мм ледове имат и сигнализатори със звуков сигнал.

http://www.unipos-bg.com/bg/hand/hand_view_bg.html

Вто Фев 06, 2007 3:40 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
milenjs написа:
@Iliya, благодаря за идеята, не бях ровил из тези два сайта, видях ги какво представляват тези "Надвратни индикатори", но са доста малки, на мен ми трябва нещо по голямо, видимо отдалече!

Какъв ти е проблема!!!
Вземи колкото ти трябват ярки LED, нанижи си ги в някаква кутийка, и си готов.
Ще са точно такива, каквити си ги направиш - при това по-евтино

Вто Фев 06, 2007 4:14 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3