Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
смущения от мрежата 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
МУХАТА P.S-a в началото не беше за теб но вече е!
ехото е как съм се справил - да , но коментирам съветите които са ми дали, какво съм тествал какво става и какво не, 10мбит , защото това са единствените бързи които имаше в магазина с вграден формировател на ттл ниво (имаше и 1 мбит май но на същата цена) както и да е споделил съм номера на чипа който му трябва да знае че бачка добре. схема съм постнал , преди да отвориш темата има картинка че съдържа прикачени файлове
хубаво ти казал валиоман да четеш преди да говориш ама ме съмнява че малко хора ще послушат....
не ниското съпротивление на оптрона спира смущенията, а разкъсването на граунд лооп-а , ако прочетеш малко темата ще видиш, че някой даваше акъл вече за съпротивления на маса и никола обясни нещо... но намери го и го прочети

валиоман, в момента в който отделих масите на компа и платката всичко заспа,в крайна сметка установих ВЧ смущенията влизат или по кабелите - да кажем влиза от кутията на компа и се заземява през капацитета първична-вторична на големия траф или обратно, или ст ВЧ магнитното поле създадено от искрене наоколо се индуцира в същия контур, който си мислех че е отворен, но се оказа че капацитета първична-вторична го затваря и текат тоци по масите. ако честотата на импулсите е ниска, РЦ филтър е пре достатъчно, но за висока честота най-добре оптрон

както и да е, с обща помощ разнищихме проблема и смятам темата за изчерпана

Пет Дек 15, 2006 5:29 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
nik написа:
валиоман, в момента в който отделих масите на компа и платката всичко заспа,в крайна сметка установих ВЧ смущенията влизат или по кабелите - да кажем влиза от кутията на компа и се заземява през капацитета първична-вторична на големия траф или обратно, или ст ВЧ магнитното поле създадено от искрене наоколо се индуцира в същия контур, който си мислех че е отворен, но се оказа че капацитета първична-вторична го затваря и текат тоци по масите. ако честотата на импулсите е ниска, РЦ филтър е пре достатъчно, но за висока честота най-добре оптрон

както и да е, с обща помощ разнищихме проблема и смятам темата за изчерпана

Мерси !!! :) и аз се блъскам с подобен проблем , довечера ще пробвам с оптрон, 10Х за темата :)

Пет Дек 15, 2006 6:35 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Мисля че съм обяснил каква е същноста на проблема по горе.

А колегите които твърдят че е проблематично донякъде оптическото разделяне да пробват да дадат пример при който е неприемливо или с повече недостатъци.
Изключваме ситуациите за предаване на аналогов сигнал.

Мощни наносекундни смущения които да успяват да преминат през оптрона са нещо изключително рядко срещано.
Само веднъж съм се сблъсквал с такова нещо но първо че ползвах едни нашенски оптрони и второ устройството беше на руската TTL 1ЛБ555 серия която си беше много неустойчива като цяло.

Добре е да се спазва пак правилото за опроводяане на масата и при разделяне с оптрони. Все пак не е добре да се забравя че оптрона си има някой и друг пикофарад капацитет между светодиода и фотофиода. Това е в общи линии.

Иначе без тях често решаването на подобни проблеми е по скоро към висшия пилотаж и дори хората дето са наясно с материята често не успяват от пръв опит.

Пет Дек 15, 2006 6:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
момчета, не се гЪзирайте толкова! (имам предвид, не се правете на задници)

тематиката със смущенията и съвместимостите е необятна. и за съжаление се учи по трудния начин - т.е. с практика ](*,)
каквото и да си чел, каквото и да си слушал, като удариш крушата на полето, разбираш че нищо не знаеш. а и всеки случай е различен.

с времето придобиваш някакъв усет кое как да правиш. след 20-30 години практика...
аз съм щастлив, че имах възможността да се уча от батковците навремето. правихме платки с по 150 TTL чипа и те работха (май :oops: ) в това отношение не ми липсват "първите седем години", но пак понякога имам проблеми. един добър дизайн влиза в производство поне след 5 версии

Nik сподели културно проблема си. дадохте му акъл. доста беше между редовете или за домашна работа (което е хубаво)
сигурен съм, че следващия път ще подходи по-внимателно като си избира интерфейс. може да почне и да си симулира нещата преди да размаха поялника, да слага метални кутий от дебела ламарина, да рабере за какво са проходните кондензатори. човек така се учи... все оше нямаме USB интерфейс на мозъците си, да си download-неш опит и да си го копнеш в главата.

Пет Дек 15, 2006 11:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4