|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 11:36 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 Re: Избор на 3D принтер
Ами не е учудващо, такива неща стават или като има нов собственик, или като се готвят за продажба, някой се опитва да изкара едни пари от въздуха. Това е само подготовка за бъдещо доене. Примерно при формлабс си плащаш ако искаш да използваш фотополимери на други производители, до версия 2 или 3 беше свободна опция, сега е платена  лично мен не ми пречи, никога не съм използвал неоригинални, но въпроса е принципен.
|
| Пон Яну 20, 2025 4:39 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Сега като им чета тяхната гледна изглежда има логика  Но мен ми убиха желанието и още сутринта отказах поръчката . Обмислям вариант за чистокръвен бюджетен китаец :d
|
| Пон Яну 20, 2025 5:19 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
А дали ще могат да се качват стари версии на фърмуера? Защото съм се засилил да взимам Х модела им и не ми се джапа в непознати води.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Яну 20, 2025 6:30 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Освен легендарните секачки разполагам с няколко скрити оръжия за които не съм споменавал. Например, имам преса с която мога да направя повечето принтери дебели между 4 и 10 мм. 
|
| Пон Яну 20, 2025 6:33 pm |
|
 |
|
syscop
|
Ще пиша в темата "Така не се прави...", че да не спамя тук.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Яну 20, 2025 6:35 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
Сега прочетох: Old Firmware Option: Users who decide to use an older firmware version can still use the previous or new versions of Bambu Studio and Bambu Handy without restrictions.
И по-надолу: About Bambu Connect Client Software To make the experience more secure for our users, but still keep access to printer control using other slicer, we are providing a new software tool called Bambu Connect.
Един вид не е толкова страшно.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Яну 20, 2025 6:37 pm |
|
 |
|
michev
|
Обаче оставаш с текущите бъгове. Ако обновиш някога - няма връщане назад. И за developer LAN mode говорят, но общо взето оставаш без съпорт (предполагам и гранция). Аз продължавам да не разбирам какъв им е проблема - нека си обновят облака, нека добавят още стъпки (верификации и всякакви тъпотии) при работа с него, но защо трябва да ограничат всичко останало? Защо локалното MQTT до което сега имаш достъп ще пострада? Доста малоумно е да трябва да имаш интернет за да можеш да пуснеш безжично принт джоб на принтера. Тая работа с принтене от SD картата локално, без оторизация хич не е оферта (пише cold swap only и има защо!) Аз лично ще пропусна тия ъпдейти
|
| Пон Яну 20, 2025 7:22 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе ....според мен това сега е за д смажат очите на хората. Ясно е на къде вървят. Аз бих повярвал ако публично линчуват меринджея чиято е тази идея, и запишат в устава, че ако някъде в бъдеще направят нещо такова, ще компенсират всеки клиент с 10000 пари и целия мениджмънт ще си направи харакири с вилица
|
| Пон Яну 20, 2025 7:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не можеш, ги пропусна, те казват че принтера ти може да спре и да иска да се упдейтне до новата версия, т.в. това е нещо което подготвят от известно време защото явно в последния фърмуер има нещо което да може да ти спре принтера ако не съм ъпдейтнат. В коя версия го няма не е ясно.
|
| Пон Яну 20, 2025 7:28 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Днес се заговорихме с познат притежаващ бамбуков принтер. Мнението му е, че въпросът доста се преекспонира. Беше озадачен, че се разисквал доста разпалено дори от хора които нямат такъв принтер. Също така спомена, че нямало да повлияе на работата му и, не го касаело. А може да се каже че ползва принтера си.
|
| Пон Яну 20, 2025 11:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
то въпроса е с какъв софт го използва.
|
| Вто Яну 21, 2025 12:37 am |
|
 |
|
VPavlov
Ранг: Популярен
|
Нормални са тези неща. Станат ли монополисти започват да злоупотребяват. В крайна сметка не сме вързани, има си алтернативи. При принтера най-важното е задпринтерното устройство. Имам Ендер 3 нещо си, от първите е и още крета. Имах стандартните болежки с него, нищо което не превъзмогнах. Най-големи проблеми съм имал с грешки при създването на моделите. В крайна сметка ми е по-изгодно да си поръчам принтове директно от китайците и моя го ползвам колкото да пробвам дали не съм се окакал нещо. Между другото често работя за една белгийска фабрика за пластмасови изделия, всичките неща за принтиране ходят в Китай, защото в Европа ток, материал и заплати не могат да се мерят с тези в Китай.
|
| Вто Яну 21, 2025 6:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ето тук един детайл печатан на SLS и на FDM. SLA - 1172 Nylon в JLCPCB, FDM Bamboo carbon filled nylon. Единия FDM детайл е ОК, вторият е с проблем, липсва един или няколко слоя от страната на съпорта. Ако сравняваме читавият детайл, малко по-корав. Като габарити е ОК, всички отвори са малко по-малки, между 3-4 десети.Два глухи отвора изобщо ги няма, и там където е бил съпорта има дефекти в слоя под/над него. Като финиш изключая страната от към съпорта, е много сходен. От към махане на съпорта е ужас, та по въпроса има ли смисъл от два екструдера, определено, ако ти позволява да изпозлваш мек ил водоразтворим съпорт си е направо задължително. Това е сравнителнопрост детайл който е проектиран за injection molding, т.е. няма невъзможни геометрии, но и така си е зор да махнеш част от съпорта. Като цяло съм положително настроен, не за такъв тип детайли, но за други би бил удачен. Трябваха ми два да ми държат платките а нямам достатъчно SLS да ги изпозлвам за фикстури, та принтнах на бамбуто. Този който няма проблем с принта дори се закопчава на отсрещната страна.
|
| Нед Яну 26, 2025 9:10 pm |
|
 |
|
itso.t
|
|
| Чет Апр 03, 2025 8:22 am |
|
 |
|
dzwer
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Яну 09, 2024 1:07 pm Мнения: 20 Местоположение: София
|
Аз съм с Bambulab P1S Combo 3D Printer и ползвам единствено техния софтуер и цялата галимация със затягането на външното управление не ме засяга по никакъв начин. Като го купувах си бях много добре наясно с факта, че системата им е затворена. И определено продължавам да мисля, че са едни от най-добрите като цена/качество и като простота и ефективност на използване  А новия им принтер е безумно скъп за обикновен домашен потребител, който принти от време на време неща... За производство сигурно ще е хубав, след някой и друг месец шлифоване  В момента си има детски кусури.
_________________ Nothing moves you like a hydropneumatic Citroen...
|
| Чет Апр 17, 2025 11:07 pm |
|
|