Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
И неясно защо някой така наивно се надява че корумпирани управляващи ще направят нещо в полза на хората - глобите не са да плашат нарушителите, глобите са за да пълнят бюджета, съответно размера им и методите на събиране са такива каквито ще донесат най много доходи на управляващите

Питайте някой професионален шофьор който има повече стаж из европата какви полицейски акции правят като наближи време за коледните бонуси, и за какви неща глобяват, франция, германия, англия, все уж "бели" държави а се гаврят с хората

Нед Май 26, 2024 9:41 pm
Профил

Ами да ви кажа нещо което донякъде работи, макар и един вид пак да е нарушаване на права. В Гуадалахара Петък и Събота вечер има мобилни групи които спирад наред, не 100% но едно 70-80% от трафика се спира, и не говорим за двама полицая в патрулка, едно или две платна се затварят, и участват хор аи от полицията, и от прокуратурата предполагам естествено и военни, тия същите дето ги пращат да трепят наркосите, да не би някой да си помисли че може да се ебава или да си плаща. Ако си с алкохол директно си те прибират, глобии вс. останало е ясно, но обикновенно хората нямат желание да прекарат ден или два в ареста занеки кого ще срещнат там ... и да много хроа наиситна излизат без коли, но винаги има някой закопчан.
Отделно избягват да спират чужденци което малко упорочава цялата история, колкото пъти съм минал през такова нещо толквоа пъти ме отклоняват и ми казват да продължа само защото им изглеждам много бял, явно не влизам в таргет групата :)

Нед Май 26, 2024 9:59 pm
Профил
Аватар

За видеорегистраторите и записите от тях...

Манипулиране на AV материали с ИИ.
Генериране на мултимедийно съдържание с ИИ.

Някой дали е чувал за подобно нещо или само си въобразявам че е възможно? :D

Нед Май 26, 2024 10:10 pm
Профил

Преди 2-3 години се блъснах с една от мутрите на бойко. Оня скочи с пищова но аз бях отзад. Той ме изпревари в завой, препречи ми пътя и наби спирачки и аз го ударих отзад. На мене писаха акт естественно щото той се обади където трябва но в съда представих запис от телефона. Записа го пратиха на експертиза и съда прие експертизата и спечелих делото. Това да се докаже къде и как е направено видеото и дали е манипулирано е лесно и е въпрос на желание. И като се има впредвид нивото на корупция сред милиционерите видеозаписите са единственното спасение.

Нед Май 26, 2024 10:40 pm
Профил
Аватар

Pif написа:
Преди 2-3 години се блъснах с една от мутрите на бойко. Оня скочи с пищова но аз бях отзад. Той ме изпревари в завой, препречи ми пътя и наби спирачки и аз го ударих отзад. На мене писаха акт естественно щото той се обади където трябва но в съда представих запис от телефона. Записа го пратиха на експертиза и съда прие експертизата и спечелих делото. Това да се докаже къде и как е направено видеото и дали е манипулирано е лесно и е въпрос на желание. И като се има впредвид нивото на корупция сред милиционерите видеозаписите са единственното спасение.

И аз това казвам, слагайте камери навсякъде. Дори да се падне "справедлив" съд, видеото винаги може да стане публично.

Пон Май 27, 2024 9:18 pm
Профил

https://dnes.dir.bg/intsidenti/sled-gon ... narkotitsi - на този хубавец медал трябва да му връчат...

Вто Май 28, 2024 10:05 am
Профил

Разполагам с GC-01 geiger counter (дозиметър) точно преди да се появят какпите от дъжда тази вечер машинката направо подлудя до 2.43 микросиверта. После постепенно намаля до 6-16 микросиверта по скоро 10. Обяснявам си го с заредени метали които за били по тежки. Някой има ли наблюдение и колко би могло да е опасно?

https://www.youtube.com/watch?v=QNud9ODoqfo

Пон Юни 03, 2024 9:35 pm
Профил

timt написа:
Разполагам с GC-01 geiger counter (дозиметър) точно преди да се появят какпите от дъжда тази вечер машинката направо подлудя до 2.43 микросиверта. После постепенно намаля до 6-16 микросиверта по скоро 10. Обяснявам си го с заредени метали които за били по тежки. Някой има ли наблюдение и колко би могло да е опасно?

Трябва да си уточниш единиците. Ако от 2.43uS/h се установи на 10uS/h, за мен това е увеличаване, а не намаляване.
Малко числа в:
https://www.jaea.go.jp/english/jishin/kaisetsu01.pdf
Цитат:
The breakdown of sources indicated inside the balloon (on the left side of Fig.
1 shows as follows (Note that only the values inside the balloon are in
millisieverts): 0.39 millisieverts (390 microsieverts) from the space and 0.48
millisieverts (480 microsieverts) from the earth. They are radiation received
from outside the human body (* it is called “external exposure”). There are
also other sources: 0.29 millisieverts (290 microsieverts) from foodstuffs and
1.26 millisieverts (1,260 microsievert) from radon included in the air (* such
as inhalation of radioactive gases. These are radiation received from inside
human bodies (* called “internal exposure”).
○ It shows that radiation also comes from the foodstuffs that exist in the nature
and that we live while being exposed to radiation from inside our body.
○ There is a regional difference between the amounts of such natural radiation.
In the region of Guarapari, Brazil, it amounts to 10,000 microsieverts (10
millisieverts), four times more than the world average. (* This is the amount of
external exposure.)

Пон Юни 03, 2024 9:59 pm
Профил

на уреда се вижда

Пон Юни 03, 2024 10:39 pm
Профил
Аватар

Преглед в мрежата за отзивите за уреда какво казват? Може ли да му се вярва?

Пон Юни 03, 2024 11:25 pm
Профил

В Бекерели показва ли уреда, ако е гайгер-мюлеров брояч трябва да отчита в бекерели, едно пукване в секунда е равно на един Бекерел, и пак е относително, зависи колко заредени частици попадат директно в датчика.

Вто Юни 04, 2024 1:12 am
Профил
Аватар

timt написа:

Не ти е калиброван дозиметъра. Трябва да го калиброваш по следния начин - поставяш го на твърда и евтина подложка, вземаш по-тежичък чук и удряш, удряш... удряш докато спре да показва.

Вто Юни 04, 2024 9:20 am
Профил
Аватар

Архаични технологии...
За тая цел са измислени пресите. Калибровката става от първия път.

Вто Юни 04, 2024 9:30 am
Профил

timt написа:
на уреда се вижда

На видеото се вижда следното:
Моментната стойност се покачва до 2.2 uS/h и видеото прекъсва - не е ясно после до колко спада.
Средната стойност (Average) от 0.15 uS/h се качва до 0.47 uS/h и видеото прекъсва - също не е ясно до колко спада.
В някакъв момент някога, уредът е измерил и максимална стойност 4.2 uS/h
(заради отблясъците трябваше да погледна описанието на уреда)
Та идеята ми беше авторът да си оправи числата и десетичните точки в поста.
Иначе, при рентгенография на гръден кош получаваш еднократна доза от 50 микросиверта,
при рентгенография на стомаха - 600 микросиверта, а при компютърна томография - 6900 микросиверта.
Понеже тези неща съм ги преживял многократно, би трябвало да светя в тъмното, но това не ме притеснява особено :D

Вто Юни 04, 2024 9:50 am
Профил
Аватар

Отново се пънете за глупости. Радиация с гайгеровия брояч се мери на ухо, човека да пусне колко често бибипка на нормален фон. Иначе, на видеото бибипкането е честичко, но нищо страшно. В самолета е много по-зле.

Вто Юни 04, 2024 1:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045 ... 1075  Следваща