|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:34 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
И неясно защо някой така наивно се надява че корумпирани управляващи ще направят нещо в полза на хората - глобите не са да плашат нарушителите, глобите са за да пълнят бюджета, съответно размера им и методите на събиране са такива каквито ще донесат най много доходи на управляващите
Питайте някой професионален шофьор който има повече стаж из европата какви полицейски акции правят като наближи време за коледните бонуси, и за какви неща глобяват, франция, германия, англия, все уж "бели" държави а се гаврят с хората
|
| Нед Май 26, 2024 9:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами да ви кажа нещо което донякъде работи, макар и един вид пак да е нарушаване на права. В Гуадалахара Петък и Събота вечер има мобилни групи които спирад наред, не 100% но едно 70-80% от трафика се спира, и не говорим за двама полицая в патрулка, едно или две платна се затварят, и участват хор аи от полицията, и от прокуратурата предполагам естествено и военни, тия същите дето ги пращат да трепят наркосите, да не би някой да си помисли че може да се ебава или да си плаща. Ако си с алкохол директно си те прибират, глобии вс. останало е ясно, но обикновенно хората нямат желание да прекарат ден или два в ареста занеки кого ще срещнат там ... и да много хроа наиситна излизат без коли, но винаги има някой закопчан. Отделно избягват да спират чужденци което малко упорочава цялата история, колкото пъти съм минал през такова нещо толквоа пъти ме отклоняват и ми казват да продължа само защото им изглеждам много бял, явно не влизам в таргет групата 
|
| Нед Май 26, 2024 9:59 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
За видеорегистраторите и записите от тях... Манипулиране на AV материали с ИИ. Генериране на мултимедийно съдържание с ИИ. Някой дали е чувал за подобно нещо или само си въобразявам че е възможно? 
|
| Нед Май 26, 2024 10:10 pm |
|
 |
|
Pif
|
Преди 2-3 години се блъснах с една от мутрите на бойко. Оня скочи с пищова но аз бях отзад. Той ме изпревари в завой, препречи ми пътя и наби спирачки и аз го ударих отзад. На мене писаха акт естественно щото той се обади където трябва но в съда представих запис от телефона. Записа го пратиха на експертиза и съда прие експертизата и спечелих делото. Това да се докаже къде и как е направено видеото и дали е манипулирано е лесно и е въпрос на желание. И като се има впредвид нивото на корупция сред милиционерите видеозаписите са единственното спасение.
|
| Нед Май 26, 2024 10:40 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
И аз това казвам, слагайте камери навсякъде. Дори да се падне "справедлив" съд, видеото винаги може да стане публично.
|
| Пон Май 27, 2024 9:18 pm |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Вто Май 28, 2024 10:05 am |
|
 |
|
timt
|
Разполагам с GC-01 geiger counter (дозиметър) точно преди да се появят какпите от дъжда тази вечер машинката направо подлудя до 2.43 микросиверта. После постепенно намаля до 6-16 микросиверта по скоро 10. Обяснявам си го с заредени метали които за били по тежки. Някой има ли наблюдение и колко би могло да е опасно? https://www.youtube.com/watch?v=QNud9ODoqfo
|
| Пон Юни 03, 2024 9:35 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Трябва да си уточниш единиците. Ако от 2.43uS/h се установи на 10uS/h, за мен това е увеличаване, а не намаляване. Малко числа в: https://www.jaea.go.jp/english/jishin/kaisetsu01.pdf
|
| Пон Юни 03, 2024 9:59 pm |
|
 |
|
timt
|
на уреда се вижда
|
| Пон Юни 03, 2024 10:39 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Преглед в мрежата за отзивите за уреда какво казват? Може ли да му се вярва?
|
| Пон Юни 03, 2024 11:25 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
В Бекерели показва ли уреда, ако е гайгер-мюлеров брояч трябва да отчита в бекерели, едно пукване в секунда е равно на един Бекерел, и пак е относително, зависи колко заредени частици попадат директно в датчика.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Вто Юни 04, 2024 1:12 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Не ти е калиброван дозиметъра. Трябва да го калиброваш по следния начин - поставяш го на твърда и евтина подложка, вземаш по-тежичък чук и удряш, удряш... удряш докато спре да показва.
|
| Вто Юни 04, 2024 9:20 am |
|
 |
|
itso.t
|
Архаични технологии... За тая цел са измислени пресите. Калибровката става от първия път.
|
| Вто Юни 04, 2024 9:30 am |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
На видеото се вижда следното: Моментната стойност се покачва до 2.2 uS/h и видеото прекъсва - не е ясно после до колко спада. Средната стойност (Average) от 0.15 uS/h се качва до 0.47 uS/h и видеото прекъсва - също не е ясно до колко спада. В някакъв момент някога, уредът е измерил и максимална стойност 4.2 uS/h (заради отблясъците трябваше да погледна описанието на уреда) Та идеята ми беше авторът да си оправи числата и десетичните точки в поста. Иначе, при рентгенография на гръден кош получаваш еднократна доза от 50 микросиверта, при рентгенография на стомаха - 600 микросиверта, а при компютърна томография - 6900 микросиверта. Понеже тези неща съм ги преживял многократно, би трябвало да светя в тъмното, но това не ме притеснява особено 
|
| Вто Юни 04, 2024 9:50 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Отново се пънете за глупости. Радиация с гайгеровия брояч се мери на ухо, човека да пусне колко често бибипка на нормален фон. Иначе, на видеото бибипкането е честичко, но нищо страшно. В самолета е много по-зле.
|
| Вто Юни 04, 2024 1:33 pm |
|
|