|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:56 pm
Тема за бързи и тъпи въпроси
| Автор |
Съобщение |
|
d_jelev
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
По моите скромни познания първия ред проверява стойността на CONFIG_KEY дали има някаква стойност изобщо. Ако няма стойност, изпълнява ifeq. Вторият ред проверява дали стринг е празен, и ако е, изпълнява ifeq. Но както казах, не съм програмист, ти си магьосника там. Та може и да греша.
|
| Пон Май 13, 2024 10:48 am |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Има! И всъшност са три.Първото е ясно - променливата няма присвоена стойност: Второто е за проверка на празно: И третото е за напреднали: и тогава: е true 
|
| Пон Май 13, 2024 10:14 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
при мен вариантите са: ,y) ,0) ,"") ,) CONFIG_KEY="" ... демек проверка за стринг 2 кавички ааа ... в макефиле може да е "друго" опитвам се да напиша питон скрипт, който транслира макефиле в питон логика на С тряя изглежда ifeq ("$(%s)",%s) ... ще го мъча с питоня 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Май 14, 2024 7:59 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ако се подаде едновременно?
|
| Вто Май 14, 2024 9:00 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Чукча не читатель, чукча писатель: На страница 4 от PDF-а има таблица на логическите състояния с примерни диаграми.
|
| Вто Май 14, 2024 9:38 pm |
|
 |
|
maiden
|
Здравейте, много тъп въпрос. С две думи правя батерийно лора устройство. Хубаво, обаче меря средни 90 микроампера докато спи.. Някъде нещо утича, въпреки че нямам много неща навързани към лора модула. Имам например дип ключета за задаване на адрес вързани директно за модула. Пробвах докато спи да ги конфигурирам output, input_pullup, pulldown, все тока си е един и същ. Та питането ми е, възможно ли е просто в следващата ревизия с транзистор да откачвам GND на нещата когато лората спи и би ли намалило това тока? Сега тия ключета са твърдо закачени за маса. Всяка минута се буди, пуска транзистора/респективно маса на нещата, които ще мери/, спира го и заспива. пс: платката е двуслойка, не знам 4 слоя ако пусна дали ще е по-добре... за RAK3172 юзери дават че са докарвали 2-3 микроампера в слийп, да не бъда оптимист. Поне до 10 ако мога да сваля...
|
| Пет Май 17, 2024 4:15 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
|
| Пет Май 17, 2024 4:30 pm |
|
 |
|
maiden
|
Ами в Ардуино средата не виждам тристейт състояние на пин
|
| Пет Май 17, 2024 4:32 pm |
|
 |
|
maiden
|
Намерих грешката. Имам външен watcdog. Wake пина го бях направил вход с пулъп. Оставих го свободен вход и стана 5 микроампера
|
| Пет Май 17, 2024 8:01 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Може ли на обикновен UPS да се сложи Lifepo4 акумулатор.
|
| Съб Май 18, 2024 3:18 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
зависи, ако е направен да замества Pb да, той вътре си се грижи за правилният заряд.
|
| Съб Май 18, 2024 7:00 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
ако вземем най-простата схема за ел. мотор, махнем механичния комутатор и сложим произволен такъв, т.е. способен да генерира захранване с произволна форма (примерно мцу), коя форма би била най-подходяща? Синусоида, или двоичното си остава най-добро?
|
| Нед Май 19, 2024 9:51 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Това се прави като конфигурираш пина като вход
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Май 19, 2024 10:38 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Ако са в хомогенно магнитно поле и искаш да постигнеш постоянен въртящ момент - генератор на "постоянен" ток, на когото да превключваш посоките на тока. Прочети малко, има последователно и паралелно възбуждане. Трудно може да се даде еднозначен отговор...
_________________ Хайде де!
|
| Нед Май 19, 2024 11:58 pm |
|
 |
|
maiden
|
Здравейте, някой да е мяркал по-малки антени от тези за Лора. Тези са по 17 сантима а кутията е 7 сантима и малко смешно изглежда.. Масово гледам са по 17-20 сантиметра.. Явно фабрично не може да е по-малко.. с малките флекс антени е ок, но бих искал да имам и такава опция
|
| Сря Май 22, 2024 3:34 pm |
|
|