|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:08 pm
Тема за бързи и тъпи въпроси
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Не, няма смисъл да се боря. Платките ги има и доколкото разбрах не са цифра. Освен това процът няма никаква причина да изпуши. Той няма достъп нито до конектори, нито до нищо. Нещо го държи да не тръгва, но не е ресета. Аз първоначално се мъчих да тествам извън машината, щото като се пъхнат в машината достъпът е труден. Та като подам само захранване стои в ресет, което е нормално. Ресетът се формира от 6-7 TTL-ки и следят доста неща. Но в машината ресета се вдига, процът има и вход и изход и всичко е ОК. Но шината е тотален мъртвец. Принципно това е произведение от старата школа, машината е Хайделберг и диагностиката е на ниво. В смисъл няма логика да спъват проца без сериозна причина, щото така убиват диагностиката си.
|
| Чет Юли 20, 2023 1:02 pm |
|
 |
|
syscop
|
Погледна ли s0-s2? По тях се познава в какво състояние е шината.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Юли 20, 2023 1:46 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не, стейтовете не съм гледал щото като цяло съм му забравил как беше шината на тоя проц. И точно това се опитвам да си припомня дали изобщо можеше да се блокира вовеки веков. Може да го бъркам с някой контролер, щото имам спомени че имах ядове с ограничения брой wait states, ама дали не беше 8051. Малее, с това програмиране съвсем съм забравил железата 
|
| Чет Юли 20, 2023 2:32 pm |
|
 |
|
stefan63
|
80c186 и 80c51 мисля са статичен дизайн и би трябвало да могат да се спрат през спиране на клока неограничено дълго. За "стандартен" 80c51 мисля ,че друг начин няма. 80c186 е правен от няколко фирми и мисля че не са пълни аналози. Ако не бъркам - на АМД тоя контролер има някакво състояние "стой мирен" - тоест върху него можеш да включиш щипка на емулатор и да работиш с платката, и това се управлява от пин, различен от ресета (това е съмнителен мой спомен и е важно за темата). Дали в това състояние му работи клок системата - не помня.
|
| Чет Юли 20, 2023 2:51 pm |
|
 |
|
stefan63
|
80186 имаше и вход WAIT, се сетих 
|
| Чет Юли 20, 2023 9:49 pm |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
80C186 има пин HOLD и инструкция WAIT  При активен HOLD, само освобождава шините и т.н. и чака HOLD да стане неактивен. (Имаше особенности при работа със динамична RAM)
|
| Чет Юли 20, 2023 11:19 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Няма WAIT поне на 68 пиновия корпус, но HOLD има. За съжаление обаче HOLD-a съм го проспал и не знам какво му е състоянието. Най-вероятно ще остане мистерия, не ми се ходи да губя повече време. Просто ролята на тоя проц е да клати безброй изходи. Има над 20 чипа ULN2803, като между тях и проца има някакви ASIC-и. Най-вероятно PIO контролери. Има и сериен контролер да си говори с кораба майка. Това е. Странно е, че платката е само с изходи. Може и да има входове, но не открих никакви входни буфери. Въпросът е, че перифериите на тоя проц изглеждат супер елементарни. Просто регистри закачени на шината. Не виждам каквото и да е причина да се налага блокиране и/или забавяне на шината. То да имаше други мастери или по-сложни периферии разбирам.
|
| Пет Юли 21, 2023 10:08 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Имах случка с дърта система , някакъв 27512 беше дал в 0 или 1 постоянно една от шините. Като го махнах се разцъкваше тая пътечка...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Юли 21, 2023 10:52 am |
|
 |
|
741_
Ранг: Минаващ
|
Носили са ми платка за ремонт с тоя процесор, пак мисля от печатарска техника. В моя случай я бяха изпържили с 24V, флашът беше предал богу дух и държеше шината в 1. Мултиплексирана шина, адреси/данни заедно, процесорът не може да надвие убития чип и по шината не мърда нищо, но ALE и може би RD си вървяха. И да го бях сменил, нямаше какво да му налея след това, така че му издадох смъртен акт и мисля си поръчаха нова платка.
|
| Пет Юли 21, 2023 11:58 am |
|
 |
|
nik
|
Апликация на телефона се връзва с блутут BLE устройство, подава команда и устройството отговаря, Има ли лесен начин да хвърля едно око на комуникацията, ако може под андроид без ПЦ, но в краен случай и с ПЦ С андроид 13 съм, каквото намерих из нета е все за стари андроиди и не успях да постигна нищо Лог файла на блутута вече се изкарва по друг начин, като зипнат бъг репорт, и може би заради това не успях да го отворя на телефона
|
| Вто Юли 25, 2023 9:27 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Има скриптове за wireshark, потърси в нетя една развойна платка на nordic nrfxxx и wireshrk и си имаш готов бле анализтор
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Юли 26, 2023 1:34 pm |
|
 |
|
nik
|
Wireshark отвори файла, разпознава комуникация до ниво L2CAP, от там нататък обаче има бая пакети които не е ясно какво съдържат, над килобайт за святкане на светодиод Прикачам лог файла ако някой може да разгадае.... Файла трябва да съдържа свързване с устройството, после изчаквам малко, святкам светодиод за около 5 секунди и после го загасям
|
| Чет Юли 27, 2023 10:14 am |
|
 |
|
maiden
|
здравейте банда, дайте препоръка за евтин програматор/дебъгер за psoc5 процесори. Имам стлинк v2 но май няма да стане?
|
| Съб Авг 05, 2023 2:38 pm |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Имам CY8CKIT-059, който е с "unique" snap-away Programmer and Debugger on the USB connector. Хубавото е, че работи, лошото - няма IDE за Linux, а само за Windows.
|
| Съб Авг 05, 2023 4:57 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
На подобни лазерни ролетки продава ли се отделно само сензора и лазера с някъв смислен интерфейс?
|
| Чет Авг 17, 2023 9:48 am |
|
|