то предполагам тази информация е публична ... все едно да идеш в регистъра за сделки с недвижими имоти и да си мислиш че някой е купил къща на Витошка за 60 000 лв (колкото например е данъчната оценка) защото сделката е оформена официално така
а такива сделки по 500 лв на абонат са чудесен начин за пране на пари например - инвеститора е най-вероятно офшорка и собственика на "мрежата" легално получава пари х5 отколкото реално струва или е инвестирал - на практика никой не би се заинтерсувал от такава сделка освен този който иска да си легализира парите
преди няколко години отивам в Булбанк и ги питам какви са условията да тегля кредит, чиновника ми обяснява че най-бързо щял да се уреди ако съм направил 150% обезпечение, на въпроса какъв вид обезпечение той ми предложи да направя обезпечение във валута?
попитах го дали се шегува за да ми даде 100 000 лв кредит трябва да му депозирам 100 000 USD или 75 000 EUR, а той сериозно ми обясни че имали много такива "кредити"
аз ако имах 75000 EUR налични дали щях да ходя в Булбанк да искам кредит от 100 000 лв и да плащам лихви? после четох във весника че Муравей Радев си платил апартамента с кредит от Булбанк и се сетих за схемата която ми предложиха и зацепих тогава кои са тез идиоти които теглят такива "кредити"
слава богу вече нещата с кредитирането са нормални, но вероятно все още много хора имат такива "кредити" с които доказват откъде имат пари