Отговори на тема  [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 205  Следваща
Altium Designer... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Altium Designer...
Grubi написа:
Едни паразитни надписи...стари номера преди анотацията или връзка към файла, или кой знае какво
Появяват се като фонови на всеки компонент, някой знае как се маха това нещо. Не се появяват във финалния принт.

това го борих ,има лечение ,но не помня как.
зачакай да доиде някои от клуба на знаещите Алтиум -би трябвало да знаят как се разкарват тия неща.

Пон Юни 26, 2023 10:21 pm
Профил

Това не дава ли името на връзката преди промяната, мисля че при първта прекомпилация и изчезват ако е това. Иначе имаше и настройка но ....

Пон Юни 26, 2023 10:33 pm
Профил
Аватар

Май при мене няма компилиране, има валидиране - но все тая. Стоят си и ясно че ще изчезнат по някое време... ще търся. Може би се проявяват при анотация... но може би има значение някакви сетинги на самата страница. Мизерии някакви.

Вто Юни 27, 2023 8:39 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
Май при мене няма компилиране, има валидиране - но все тая. Стоят си и ясно че ще изчезнат по някое време... ще търся. Може би се проявяват при анотация... но може би има значение някакви сетинги на самата страница. Мизерии някакви.

Пробвай да ъпдейтнеш PCB-то. Мисля че тогава се махаха. Сигурно имат някаква идея ама...

Вто Юни 27, 2023 6:51 pm
Профил
Аватар

HSB написа:
Досега никои от КАД системите не е ми правил реклама на търговец....

Е то до преди 10-на години и това с абонамента беше екзотика.
Сега реклами ако нямаш в софтуера, си в каменната ера (като доставчик на софтуер).
Тъпата мания да се печелят пари от всичко на всяка цена ще ни изиграе лоша шега. В най-общ план говоря.

Вто Юни 27, 2023 6:57 pm
Профил

много си прав тука,едно време нови версии се пускаха за да подобрят продукта, в омента се пускат единствено за да те накрат да оправдаят някакъв абонамент, това е малоумно. Не всички са така, примерно аутодеск с техния фюжън 360, да имап абонамент ако искаш да плащаш, но не имзислят нови версии просто за да вземат едни пари, а и абонамента е съвсем достъпен. Да вярно те си имат техните сериозни продукти, но дори и там като че ли са доста по-коректни към потребителите. В същото време фирмички като алтиум, десалт и подобни, правят всичко възможно да те заковат към последната им версия за която естетсвнео трябва да ис плащаш абонамента, и за да има някакво морковче, добавят бемзислени функции като много често скапват продукта.
Тъпотия, алчността няма граници.

Вто Юни 27, 2023 10:18 pm
Профил
Аватар

Може и да не е алчност. Кой го знае какво е.
Имам едно работно пеце без мрежа. Никога не е виждало мрежов кабел на по-малко от метър около него. :D
Когато му инсталирах ОС и останалите досади, на флашка му занесох последна версия на Файрфокс, изтеглена от сайта им.
Сега като стартирам Файрфокс ми обажда, че било имало нова версия и да съм ъпдейтвал браузера. Медиум... :lol: А Файрфокса е безплатен...
Та може и да не е алчност, а опит програмистите да оправдаят присъствието си във фирмата...

Вто Юни 27, 2023 11:00 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Може и да не е алчност. Кой го знае какво е.
Имам едно работно пеце без мрежа. Никога не е виждало мрежов кабел на по-малко от метър около него. :D
Когато му инсталирах ОС и останалите досади, на флашка му занесох последна версия на Файрфокс, изтеглена от сайта им.
Сега като стартирам Файрфокс ми обажда, че било имало нова версия и да съм ъпдейтвал браузера. Медиум... :lol: А Файрфокса е безплатен...
Та може и да не е алчност, а опит програмистите да оправдаят присъствието си във фирмата...

Може да имат база, която да иска обновяване на определено време. Мисля че имат база със зловредни сайтове. Но може и да бъркам.

Ама да не цапаме темата.

Сря Юни 28, 2023 4:11 pm
Профил

ПДФ Принт на Схематамв алтиум

Можели да се направи ето това - в ПДФ фаила да има и още нещица ?
Слагам снимки за по бързо изясняване

Долната снимка е на чипа и като кликна с левия бутон на мишката върху чима излиза е тва меню дето е в по горната - там мога да задам какво да има в схемата и после се появява в ПДФ а.
Поне това в ПАДс а и по големите му братя го има от поне 2008 неиде.

Засега чета вече 30 мин и не намирам такова в Алтиума.
И нека не започваме дискусия защо ми е тва .

Прикачени файлове:
2.jpg
2.jpg [ 2.73 MiB | Прегледано 2262 пъти ]
1.jpg
1.jpg [ 96.64 KiB | Прегледано 2262 пъти ]
Сря Юни 28, 2023 7:49 pm
Профил

Чай че малко не ми стана ясно, искаш да принтнеш някои от тия параметри ли ?

Прикачени файлове:
alt prop.jpg
alt prop.jpg [ 94.2 KiB | Прегледано 2255 пъти ]
Сря Юни 28, 2023 8:46 pm
Профил

HSB написа:
ПДФ Принт на Схематамв алтиум

Можели да се направи ето това - в ПДФ фаила да има и още нещица ?
Слагам снимки за по бързо изясняване

Долната снимка е на чипа и като кликна с левия бутон на мишката върху чима излиза е тва меню дето е в по горната - там мога да задам какво да има в схемата и после се появява в ПДФ а.
Поне това в ПАДс а и по големите му братя го има от поне 2008 неиде.

Засега чета вече 30 мин и не намирам такова в Алтиума.
И нека не започваме дискусия защо ми е тва .

Виж картинката, дето я качил Тони - получава се с двоен клик на компонента и избор от дясно на Parameters.
Component -> Properties -> Parameters -> Visible (Чавка) -> нагласавяне на позиция -> ПДФ
Ако избереш много или всички компоненти, могат да се направят видими параметрите на всички избрани компоненти в панела Properties.
После им нагласавяш местата в схемата и правиш ПДФ.
Може да е малко по-различно от PADS, резултатът е същия, стига параметърът да го има в библиотечния компонент.

Сря Юни 28, 2023 10:04 pm
Профил
Аватар

https://9gag.com/gag/adPoxbN

Сря Юни 28, 2023 11:09 pm
Профил ICQ

Аха ... това е другото голямо дърво, параметъра да го има в компонента, ако го няма лесно се добавя ръчно, но бутнеш ли библиотеката и си загубил параметрите ... що за логика не знам ... може би има, може би няма ... за меня няма никаква. А как се работи с тия всички параметри е някакво друго безумие, някъде по-горе бях писал за премеждията които имах наскоро :)

Чет Юни 29, 2023 1:18 am
Профил

Май и с картинка не стана ясно .
Да се пробвам с обяснение.
Значи прави се схемата - тия неща дето си ги има като параметри и т.н ясно.
На моита първа картинка -правя си ПДФ и всичко е ок.

Обаче ако кликна с мишката и излиза е това инфо дето съм показал. ако не кликна то си е скрито и го няма на екрана.

Това става в ПДФ а.

Значи тука у наща фирма има някои друг техник за ремонт-та като му дам тоя ПДФ ,не трябва да му давам БОМ и т.н ...то си го има във ПДФа.

Чет Юни 29, 2023 9:58 am
Профил

Ако съм разбрал правилно, искаш в схемата да се вижда едно, а в ПДФ файла - друго /в случая - допълнителна информация/.
Понеже Алтиум не е толкова умен като ПАДС, това нещо се прави с повече стъпки:
- Правиш видими параметрите, които искаш да пращаш на техника /това може да стане с една глобална команда/
- Правиш ПДФ файл
- Правиш невидими параметрите, които не искаш да се виждат в схемата /пак с една глобална команда/.
За да работи гореописаното, предварително трябва, като правиш схемата, да направиш видими всички параметри,
които смяташ, че ще трябват някога и да ги разположиш в схемата така, че да не изглежда претрупана.
Предполагам, че ПАДС също не разполага надписите автоматично така, както на теб ти харесва.
Две стъпки повече едва ли е болка за умиране, при положение че става дума за завършена документация,
която се генерира еднократно.

Чет Юни 29, 2023 11:15 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 205  Следваща