Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Пресмятане на магнитно поле в точка. 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение 
B и H не са ли с една посока?

Вто Сеп 12, 2006 10:53 am
Профил ICQ YIM

Мнение 
аз гледам това което атачвам...

Прикачени файлове:
Page 13 from an37.pdf [55.86 KiB]
176 пъти
Вто Сеп 12, 2006 11:00 am
Профил ICQ YIM
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
В една посока са ако средата е изотропна.Ми щом така го дават в дейта шиита - направи го така.Със такъв сензор до сега не съм работил,всички които съм пипвал искаха полето да ги пресича перпендикулярно.Ако имаш възможност направи и двата експеримента - веднъх успоредно и веднъж перпендикулярно,като през проводника си пуснал константен ток(примерно измерваш тока на някъкъв постояннотоков двигател или нещо от сорта) и сравни резултатите.Мисля че така най-добре ще добиеш представа за сензора.Намират ли се още в Комет от тези сензори за да си поръчам и да пробвам?

Вто Сеп 12, 2006 11:48 am
Профил

Мнение 
darkyp написа:
Това което мисля да меря (май съм питал и преди във този форум, но не съм сигурен) е дали ми работят свещите на дизела. Т.е. дали очакванието около 48-50 ампера са там.

Имам спомен за ~20А на свещ,ама първоначално е по-голям (като са студени свещите). При релето дето вкл. ток към свещите ,имаше як шунт-бих взел от там "mV"

Вто Сеп 12, 2006 11:49 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
darkyp написа:
..., че в datasheet-а на хол датчика (zmy20m) никъде не се споменава за B а само за H и ....

струва ми се става въпрос не за Хол генератор, а за магниторезистор. Равнината на чипа трябва да е успоредна на силовите линии.
При тези стойностти на тока - 40 -50 А не е ли възможно както пише в AN37 измерването да стане и без концентратор на полето? Залепяш само датчика до проводника и готово.

Вто Сеп 12, 2006 11:51 am
Профил

Мнение 
kasparov написа:
darkyp написа:
..., че в datasheet-а на хол датчика (zmy20m) никъде не се споменава за B а само за H и ....

струва ми се става въпрос не за Хол генератор, а за магниторезистор. Равнината на чипа трябва да е успоредна на силовите линии.
При тези стойностти на тока - 40 -50 А не е ли възможно както пише в AN37 измерването да стане и без концентратор на полето? Залепяш само датчика до проводника и готово.

да трябва да стане и без концентратор. така ще пробвам. него до сега го използвах по-скоро за закрепване, но с новите знания за разположението май ще е по кофти за крепването с концетратор от колкото без.

Относно Комет - да имат ги, от там съм го взел, а и като гледам в сайта имат още бая.

Вто Сеп 12, 2006 1:03 pm
Профил ICQ YIM
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2