|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 3:21 pm
Пресмятане на магнитно поле в точка.
| Автор |
Съобщение |
|
darkyp
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Дек 12, 2005 6:03 pm Мнения: 263 Местоположение: София
|
B и H не са ли с една посока?
|
| Вто Сеп 12, 2006 10:53 am |
|
 |
|
darkyp
|
аз гледам това което атачвам...
|
| Вто Сеп 12, 2006 11:00 am |
|
 |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
В една посока са ако средата е изотропна.Ми щом така го дават в дейта шиита - направи го така.Със такъв сензор до сега не съм работил,всички които съм пипвал искаха полето да ги пресича перпендикулярно.Ако имаш възможност направи и двата експеримента - веднъх успоредно и веднъж перпендикулярно,като през проводника си пуснал константен ток(примерно измерваш тока на някъкъв постояннотоков двигател или нещо от сорта) и сравни резултатите.Мисля че така най-добре ще добиеш представа за сензора.Намират ли се още в Комет от тези сензори за да си поръчам и да пробвам?
|
| Вто Сеп 12, 2006 11:48 am |
|
 |
|
mitko_el
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1756 Местоположение: Варна
|
Имам спомен за ~20А на свещ,ама първоначално е по-голям (като са студени свещите). При релето дето вкл. ток към свещите ,имаше як шунт-бих взел от там "mV"
|
| Вто Сеп 12, 2006 11:49 am |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
струва ми се става въпрос не за Хол генератор, а за магниторезистор. Равнината на чипа трябва да е успоредна на силовите линии.
При тези стойностти на тока - 40 -50 А не е ли възможно както пише в AN37 измерването да стане и без концентратор на полето? Залепяш само датчика до проводника и готово.
|
| Вто Сеп 12, 2006 11:51 am |
|
 |
|
darkyp
|
да трябва да стане и без концентратор. така ще пробвам. него до сега го използвах по-скоро за закрепване, но с новите знания за разположението май ще е по кофти за крепването с концетратор от колкото без.
Относно Комет - да имат ги, от там съм го взел, а и като гледам в сайта имат още бая.
|
| Вто Сеп 12, 2006 1:03 pm |
|
|