|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:42 pm
Тема за бързи и тъпи въпроси
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Ами ползвал съм и в момента използвам продукти на Osram / Ledvande, доволен съм и затова ги препоръчвам. Някои вече са няколко години и досега няма нещо което да е дефектирало. Покупката на по-прилични продукти не е свързана само с надеждността им. Добре направените не излъчват EMI, или по-точно са около нормите. Също така и светлината им не примигва - както е при евтините чайници. С подходящи средства могат да се видят доста интересни неща. Например пода изглежда като пешеходна зебра. Не на последно място - цената. Преди няколко години тъкмо бяхме завършили някакъв частичен ремонт в офиса, с подмяна и на осветителните тела и ми попадна диплянка на някой от строителните хипермаркети. От любопитство погледнах да видя какви осветителни тела 600 х 600 предлагат. Може да се каже, че бях учуден да видя, че някакви нонейм китайски пръчки се продаваха по-скъпо от крайна цена за сходно тяло на Ledvande. Но както знаем, не е луд тоя който яде баницата... Естествено има безобразно евтини китайци, към които нямам интерес и не ги коментирам. При марковите пък има доста скъпи предложения. Но обикновено има защо...
|
| Пон Яну 02, 2023 8:07 pm |
|
 |
|
nik
|
направих проста схема с няколко елемента уж временно за проба, то минаха няколко години... работи както се очакваше - работи добре, но температурно нестабилно става въпрос за импулси от датчих на хол, вал с магнити се върти, и датчика на хол дава импулси/честота според оборотите на въртене трябва ми много проста и компактна схема защото няма място, която да изкарва логическо 0 или 1 над определени обороти, относително ниски, да кажем праг на сработване 1-2-3Hz, желателно е ако може прага на сработване да се регулира с тример, хистерезис не е нужен
за сега най компактното което се сещам е да пиша програма за някой мижав контролер
|
| Пон Яну 02, 2023 8:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Това е и най-компакното и сравнително температурно стабилно, някой от чиповете в SOT 23-6. Иначе варианти много но температурна стабилност зор, както и размер. Имаше май от тия малките въшки с температурен сензор вътре, т.е. може да компенсираш и вътрешният осцилатор.
|
| Пон Яну 02, 2023 8:55 pm |
|
 |
|
syscop
|
18W, 4500K, купувани са от Практикер. Нормална лампа - светване, гасене. Някои по-рядко, други по-често се светват и гасят. Няма зависимост дали едните или другите горят повече.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Яну 02, 2023 9:07 pm |
|
 |
|
nik
|
Аналоговата схема която съм творил ще освободи място колкото за DIP8 лошото й е че прага на сработване зависи от един мосфет, предполагам че и без компенсации контролера ще се справя по добре, ако няма други идеи ще взема да лепна един пик
|
| Вто Яну 03, 2023 1:28 am |
|
 |
|
ToHu
|
Според мен това е най-лесното и гъвкавото, с най-малко място, не помня вече имаше ли такива с ADC в тия малки корпуси, но ако няма ще закачиш тример и ще зареждаш/разреждаш кап.
|
| Вто Яну 03, 2023 3:26 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Какъв е максималния ток на конекторите CANON ?
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Яну 03, 2023 3:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
от каталога на cvilux: 3А/20 милиома за стандартни 1A/20 милиома за high-density за други производители трябва да се четат техните чаршафи. разбира се, не разчитай много на тези 3А на перо 
|
| Вто Яну 03, 2023 3:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
И тия 3 А са ако конектора е включен, ако го включваш под товар няма да изкара много.
|
| Вто Яну 03, 2023 4:06 pm |
|
 |
|
stewie
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 20, 2013 5:18 pm Мнения: 381 Местоположение: България
|
Как се нарича зеленият конектор? Трябва ми нещо подобно за кутия с IP67.
|
| Сря Яну 04, 2023 4:25 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Клемни редове изваждаеми със закрепване с болт... Поне така твърди ТМЕ https://www.tme.eu/bg/katalog/klemni-re ... 1447018%3B
|
| Сря Яну 04, 2023 5:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Terminal block се казва на английски и може да е такъв или друг тип, те това примерно https://www.digikey.com/en/products/det ... E/10238487
|
| Сря Яну 04, 2023 5:54 pm |
|
 |
|
stewie
|
@Cekins, благодаря 
|
| Сря Яну 04, 2023 5:56 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
за IP67 вече се водят 'индустриални съединители', но цените не са приятни https://store.comet.bg/Catalogue/Product/28955/https://b2b.harting.com/ebusiness/en_us ... ewPDP=trueима конфигуратор какви са приятелите и как се събират
|
| Сря Яну 04, 2023 6:17 pm |
|
 |
|
stewie
|
@ДедоБоре, спецификацията ми изисква IP67 и клиентът да не използва специални кримпващи инструменти. На мен това ми се струва като малко възможно, но все пак първо оглеждам. Затова се спрях на терминали, за тях се иска само отвертка.
|
| Сря Яну 04, 2023 6:51 pm |
|
|