|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:07 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коли
Това с тия открити перки си е автоматизиран главорез Не вярвам да го разрешат за масова употреба
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Мар 02, 2022 11:21 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Това е бъзик. Китайска, пък и електрическа. И китайска...
|
| Сря Мар 02, 2022 11:24 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
И лятяща...И китайска...И летяща... Сега пак е добре - чупят се и катастрофират само по пътищата. Като почнат да падат от небето, ще стане интересно. Китай има едно предимство в случая - регулациите и наказанията, че си направил нещо си и си го тествал...ами твоя си работа. Ако счупиш или нараниш някой, гориш - но иначе май на никой не му пука дали е главорез, или дълбоководен бълбукулатор, и как точно си решил да си трошиш главата. Е, ако искаш производство и износ...все ще се намери пазар.
|
| Чет Мар 03, 2022 8:54 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Това ще продължи докато тоя китайски 3D рендър (който никога няма да видим в реалността) "шмръкне" от улицата някоя булонка и му забранят да съществува в реалния свят... Всъщност подобни картинки рисуват дори лапетата, и не виждам защо обсъждаме китайската измищльотина... Китайска... Електрическа... Ама китайска...
|
| Чет Мар 03, 2022 10:42 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Пуснах ти шведска, която се продава в момента - Polestar2 и съоветен прототип Polestar O2. Ти поиска - летяща, намерих ти. Нищо, че още не се продава. Е, нямам какво друго да ти предложа 
|
| Чет Мар 03, 2022 1:11 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
_________________ Хайде де!
|
| Вто Мар 22, 2022 10:03 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Съвършенството не изисква изменения.... еххх първата ми катастрофа беше на жигулка... не смогнах да припомпя на спирачките
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Мар 22, 2022 8:38 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Мар 31, 2022 9:17 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
На тоя му е много важно с какво е облицован интериора - всичко останало е ала бала. И си говори едни цифри по каталог. И защо беемве-то било толкова скъпо - ми то няма кожен салон... Пипа ги като че ли си избира краставици на пазара. Ама защо тия китайски "коли" никога няма да се продават извън Китай - не споменава.
|
| Чет Мар 31, 2022 10:43 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Напоследък все повече заглеждам електрическите коли, за сега като, че ли XC40 на Волво и една Шкода най ми хващат окото, някой да има впечатления?  Търси се реален пробег около 300-400км.
|
| Нед Апр 03, 2022 2:43 pm |
|
 |
|
ikarlo
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Авг 24, 2020 4:45 pm Мнения: 214 Местоположение: София, Люлин 3
|
Не съм сигурен тук ли му е мястото да споделя един шофьорски проблем. Преди седмица получих по пощата "честитка" от КАТ за превишена скорост. Минал съм с 72км/ч при ограничение 50 ... миналото лято в Стара Загора! А иди доказвай, че си спазил ограничението! По принцип в чужд град се придържам към ограниченията и, най-важното не изпреварвам дори пред мен да е каруца с волове. Но това е нищо, платих си в ибей и толкова. Само че, във ФБ ми направи впечатление, че и други има ужилени като мен, и забележете - те отново са минали с точно 72км/ч при ограничение 50. Дали това не е начин да си набират средства? Например поток от коли в пакет и щом мине кола с номер от друго населено място, хоп щракват. След това забавят известието с повече от 6 месеца и иди доказвай недоказуемото. Още повече тия дребни суми (100лв но плащаш 70 ако е в срок) не подлежат на обжалване.
|
| Нед Апр 03, 2022 9:55 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
ikarlo , прав си, и аз имах два подобни случая за преди много месеци, но вторият беше за изтекла винетка по време на корона-блокажа. Добре, че не карах колата, колко ли глоби щях да навъртя докато се усетя - тогава и до града не пущаха без бой. Какви катаджии имаше едно време: питат те "КвоШиПраймиСя?" и срещу една хартийка те пущат 
|
| Нед Апр 03, 2022 10:06 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Да, със сигурност събират пари. Въобще не ги ебе друго. За миналата година имам два броя - първия е с малко над 60 при безумното ограничение 40, което е между Владая и паветата на Борис III. Тва ок, взех си поука - ще се влача с 40 и ще си пилея времето от живота в малоумни задръствания. Второто, обаче, е 142 при ограничение 110 по магистрала Струма, еди-кой си километър.  Отворих картата, мерих го, пада се някъде след Дупница. Седнахме с жената и почнахме да се пулим къде, аджеба има такова ограничение там!? Еми няма. Просто са боднали един знак в храстите за точно 110 (за по-малко е незаконно и директно пада в съда, поне това са научили, най-накрая) и са седнали да доят.
|
| Пон Апр 04, 2022 12:33 am |
|
 |
|
Grubi
|
Вероятно никой не кара SAAB 9-5, още повече с ръчни скорости... Днес ми се случи случка - на задна (което е позицията по подразбиране, защото иначе ключът не може да се извади) - врътваш ключа, радиото гасне(както е по-принцип), но дори не се опитва да запали - никакви странни шумове и т.н. При превключване в неутрално положение или на първа, проблем с паленето няма. Няма и проблем при следващо превключване на задна и т.н. Няма значение след това дали колата е топла, студена, и т.н. - същата ситуация. Вероятно е някой микроключ или по-лошо (блокировката, имобилайзера) и т.н. Питах в моя сервиз, ама не бяха виждали такова - посъветваха ме да пробвам с резервен ключ, но той също е изгубен отдавна. Според мен в лесната ситуация ще се сменя ключалка и ключове, в лошата скоростна кутия (или поне ще се разглобява). Както и да е - аз няма да участвам в ремонта, но събирам идеи какво може да е.
|
| Сря Апр 06, 2022 12:26 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Това си е някоя защита да не въртиш на скорост. И по скоро проработва и после нещо и става и спира да работи, отколкото това което описваш. Виждал съм чужденци да мачкат брони. Да се оставя колата на скорост, в някой държави, ги учат че е грешка. Аз също доста често въртя на скорост, ама поне имам навик да натискам спирачката  Мойта не пуска ключа докато не се сложи на P...
|
| Сря Апр 06, 2022 2:20 pm |
|
|