| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Забавно, 2012-та го бяха прекратили тоя проект (след изхарчени милиарди) поради пълна липса на резултат. После изкрънкаха кинти от военните да им вършат някакви експерименти. Сега явно и тия пари вече ги няма, та трябва спешно да се "генерира" "резултат". 
|
| Пет Яну 28, 2022 2:18 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Нед Яну 30, 2022 6:46 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ами това е ползата от хибрида - когато спираш не топлиш атмосферата със спирачките а зареждаш акумулаторите. После им ползваш тока. А на магистралата това няма файда, щото не се ползва спирачка 
|
| Чет Фев 03, 2022 8:09 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък аз, бедният, никога не бих си похарчил годишната заплата за купчина желязо и др. боклуци, която просто трябва да ме откара от т. А до т. Б! Поне да беше един път в живота...
|
| Чет Фев 03, 2022 11:05 pm |
|
 |
|
michev
|
Ако годишната ти заплата покрива цената на автомобила си много далеч от беден 
|
| Чет Фев 03, 2022 11:26 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
В цивилизования свят колата трябвало да ти е колкото тримесечния доход а къщата колкото тригодишния ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Фев 03, 2022 11:41 pm |
|
 |
|
timt
|
|
| Чет Фев 03, 2022 11:53 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
Според мен колата се избира според това колко ще се кара. Аз карам до 1000км на година и горивото ми е към 300лв. -доста по-малко от данък, преглед, гражданска. В този случай не ми трябва газ или дизел. Бензинът ме устройва, най-непретенциозен и евтин за поддръжка. Колата е на 25г. Ако колата е служебна и се кара по 100хил. км. на година има смисъл да е нова да гори малко (да е на газ или дизел)
|
| Пет Фев 04, 2022 12:42 am |
|
 |
|
timt
|
Ти даде голяма идея, данъка винетките и застраховките да са на пробег, малко утопично но има смисъл. Не е ли това смисъла да плащаш колкото ползваш? Данък смет да е на човек (генератор на болкук) а не на имот ( в имота може да живее един човек или 10)!
|
| Пет Фев 04, 2022 12:51 am |
|
 |
|
slav4o.com
|
По принцип да, ама то данъкът е най-лесно да се сложи като акциз на горивото. А то всъщност си има такъв. Самият разход е правопропорционален на отделеният CO2 за който напоследък е много модерно да се говори. Със тази система Мики-маус за застраховките ако караш малко като мен, ще си изряден и ще ти я намалят (по-точно няма да я увеличат драстично). В Англия нали има такава опция ако караш малко. За боклука бяха говорили преди няколко месеца нещо по въпроса. А за колата данъкът според мен трябва да е според обема и теглото на автомобила т.е. мястото което заема и колко натоварва пътя. но... То сега ако купувах колата, щях да я избера в малкият данък, тъй като си я карам само по работа, ама тук съм си виновен аз  Даже съм си мислил много пъти, един Трабант комби в моят случай би бил най-добре, но вече не ги произвеждат... Елементарен, евтин и може да наси бая товар/багаж.
|
| Пет Фев 04, 2022 1:06 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12899 Местоположение: София
|
Май се сещам накъде биеш, затова да допълня идеята: Горното умножено по броя автомобили които притежава "колекционерът", умножено по наказателен коефициент ъ умножено по възрастта на автомобилите - за авто-бабофилство... Над някаква възраст на автомобилите това се премахва - за поощрение на истинските колекционери, а не на трупащите скрап пред блока... Пък ако искаш имай 70 автомобила които не използваш...  Редакция: И харабийски глоби за претоварване на МПС... 
|
| Пет Фев 04, 2022 11:41 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Май никога през живота си не си карал Трабант - повярвай ми - много бързо ще се откажеш - в момента Субару-то ми гори в пари колкото един трабант, обаче сутрин в големия студ си пускам отоплението на г...за, на светофара не карам тия зад мене да чакат да тръгна; със сигурност мога да натоваря два пъти повече отколкото в трабанта (хладилник, печка и пералня си влизат без грижи - пробвано)... Данъка и колко да е? 100 лв... толкова гориво ми хваща на сегашните цени едно зареждане... Толкова ще хване и трабанта (+ маслото дето не е много евтино). Другите разходи са същите и за трабант и за голф и за хюндай... На Трабант-а можеш да му направиш ремонт на пътя - и се налага... често... На Суби не може - ама и не се налага.
|
| Пет Фев 04, 2022 12:39 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Суби, суби ама в момента само оутбек остана да е чист бензин, всичко друго е хибрид ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Фев 04, 2022 1:50 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Не се бъзикайте с Трабанта. Това е хала с 2 бутАла. 
|
| Пет Фев 04, 2022 1:57 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Е аз нямам нищо против хибрида  Аз с Трабант не се бъзикам - карал съм 2 години и повече никога не искам да повтарям. И като казвам че се правят ремонти на пътя и аз съм правил - не е никак приятно. В багажника се носят глави, гарнитури, шпилки, инструменти, бобини, чукчета/наковални (моя поне беше електронен). Блокирал ми е двигател по средата на пътя за където съм тръгнал и на средата на нищото. Добре че знаех какво да правя че да не го прецакам и да мога да продължа - лятото на пресен асвалт и баир - по добре слез и го бутай или през 5 минути спираш и чакаш да поизстине - със скорост над 70-80 блокажа е гарантиран. Не - мерси.
|
| Пет Фев 04, 2022 8:02 pm |
|
|