Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Адресируеми RGB с ниско захранващо напрежение 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Адресируеми RGB с ниско захранващо напрежение
Това горе е 2812 да, но пак да кажа, няма много общо с диода, ако си с къс кабел звъненето е минимално, но ако имаш 40-50 и нагоре см и изход който дава достатъчно ток и генерира стръмни фронтове се получава това, един резистор решава този проблем, но филтър може би все така не е лоша идея. Но каквото и да правиш то ще е между контролера и първия лед, от там насетне зависи дали си на нещо готово и си в ръцете на производителите или си на твоя платка. Аз дълго време използвах готови ленти/барове защото да си ги произвеждаме сами не излиза сметката. За последният продукт се бях зарекъл да слагам платки навсякъде, ама пак повечето ги направих на ленти, не мога да докарам цена. Разкарах адресируемите, сложих аналогови и всичко си е на мястото. Писна ми да следим дали доставчика не ми е пробутал лента с фалшиви диоди, и да следим тоя дето трябва да следи щото кат ти доставят 10 км лента на разфасовки по 5 или 10 какъв е шанса да хванеш фалшива ... извадков контрол работи ама трябва да е доста сериозен процент. Да не кажа, че съм виждал ленти с два различни типа светодиода, явно едните са свършили нейде на средата и са заредили другите :)

Вто Дек 21, 2021 7:29 pm
Профил

Мнение Re: Адресируеми RGB с ниско захранващо напрежение
Grubi написа:
Тия диоди които аз имам могат да ти избодат очите - светят много сериозно. Фирмата си имат мисля, че два чаршафа - единия за управлението, и другия за филтрирането. При мен са 10 диода на 5см или нещо такова, плюс че нямам някакви бързи цветомузики. Виж ако наредиш разни играчки с по 3500 или незнам колко десетки хиляди светодиоди - не смея да си помисля какво се случва. Но явно може.

Няма да спорим - важното е на тебе ЛЕД да ти вършат работа.
Мога да споделя аз какво съм правил и аз знам какви ЛЕд сънм ползвал.
Когато го правихме за кола- там имаше 3 жици - + / GND / LIN
На практика всяко едно от тия беше един ЛИН нод и един модул ги клатеше - нищо особено.
Но за кола там има 1000 теста така че по друг начин аз не знам да става , сега вече може и да има друг начин ама преди 6-7 г нямаше.

Чет Дек 23, 2021 10:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2