Re: Адресируеми RGB с ниско захранващо напрежение
Това горе е 2812 да, но пак да кажа, няма много общо с диода, ако си с къс кабел звъненето е минимално, но ако имаш 40-50 и нагоре см и изход който дава достатъчно ток и генерира стръмни фронтове се получава това, един резистор решава този проблем, но филтър може би все така не е лоша идея. Но каквото и да правиш то ще е между контролера и първия лед, от там насетне зависи дали си на нещо готово и си в ръцете на производителите или си на твоя платка. Аз дълго време използвах готови ленти/барове защото да си ги произвеждаме сами не излиза сметката. За последният продукт се бях зарекъл да слагам платки навсякъде, ама пак повечето ги направих на ленти, не мога да докарам цена. Разкарах адресируемите, сложих аналогови и всичко си е на мястото. Писна ми да следим дали доставчика не ми е пробутал лента с фалшиви диоди, и да следим тоя дето трябва да следи щото кат ти доставят 10 км лента на разфасовки по 5 или 10 какъв е шанса да хванеш фалшива ... извадков контрол работи ама трябва да е доста сериозен процент. Да не кажа, че съм виждал ленти с два различни типа светодиода, явно едните са свършили нейде на средата и са заредили другите