Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Достъпен осцилоскоп за подрастващи(и по-пораснали :) ) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Достъпен осцилоскоп за подрастващи(и по-пораснали :) )
Cekins написа:
Този "достъпен" скоп направо си е без пари, щото новия наистина струва половин милион. Както и да го смяташ разликата си е едно серийно Ферари...

Ако можеше някак си печалбата от разликата да ми влезе направо в джоба без да го купувам :)

Сря Апр 25, 2018 4:11 pm
Профил

fred написа:
Ако можеше някак си печалбата от разликата да ми влезе направо в джоба без да го купувам :)

Може - купуваш, намираш клиент и прибираш разликата ;-)
Но внимавай, че един приятел така си "купи" вила на морето. Търгува с печатарски машини и му изкача подобна оферта от която прави чист дабъл. С печалбата купува въпросната вила пак с голяма далавера щото е от съдия изпълнител. Въобще късмета почти му каца на рамото... "почти" понеже машините дето е купил не пристигат. Продавачът е немска фирма, от която и преди е купувал и й има доверие. Обаче се оказва, че някакво тъмнозелено човече е купило фирмата, оставило персонала на работа и пуснало един куп все неустоими оферти. Персоналът кво да прави, продава... с надеждата да вземат бонуси.
Е те така... нито бонуси, нито заплати, нито машини, нито нищо. Зеленото човече изпразнило сметките и дим да го няма.

Сря Апр 25, 2018 10:00 pm
Профил
Аватар

trakon написа:
.
Намерих един промоционален на Кийсаит , ама е втора ръка , не знам дали лапетата ще се навият

https://www.ebay.com/itm/Keysight-Used- ... SwVWFaze-i

Това ако става за ремонт на импулсни захранвания, ще взема да му се метна...

Сря Апр 25, 2018 10:52 pm
Профил
Поръчах Rigol DS1054Z от прехваления batronix.com , където се предлага промоционално с ключ за допълнителен софтуер BND-MSO/DS1000Z ( сериен декодер, екстендед мемори и т.н. ). общо за 387 евро . Получих го сряда с DHL . Осцилоскопа си е Ок, но има проблем с ключа за софтуера. Вместо за BND-MSO/DS1000Z, са ми изпратили невалиден кей номер за DS4000 серията. Четвъртък им писах имейл за проблема. Целия четвъртък и петък никакъв отговор, тотален игнор. Това нормално ли е? Сега мисля ако и понеделник няма отговор, да попълня формуляр за връщане на осцилоскопа заедно с невалидния ключ за софтуер. Аз ли нещо не случих или Батроникс са тръгнали и те по наклонената плоскост.

Нед Май 13, 2018 7:18 pm
Ранг: Почетен член
Аватар

trakon написа:
Поръчах Rigol DS1054Z от прехваления batronix.com , където се предлага промоционално с ключ за допълнителен софтуер BND-MSO/DS1000Z ( сериен декодер, екстендед мемори и т.н. ). общо за 387 евро . Получих го сряда с DHL . Осцилоскопа си е Ок, но има проблем с ключа за софтуера. Вместо за BND-MSO/DS1000Z, са ми изпратили невалиден кей номер за DS4000 серията. Четвъртък им писах имейл за проблема. Целия четвъртък и петък никакъв отговор, тотален игнор. Това нормално ли е? Сега мисля ако и понеделник няма отговор, да попълня формуляр за връщане на осцилоскопа заедно с невалидния ключ за софтуер. Аз ли нещо не случих или Батроникс са тръгнали и те по наклонената плоскост.

http://gotroot.ca/rigol/riglol/

http://licenseen.rigol.com/CustomerServ ... ctRight_EN

Нед Май 13, 2018 11:08 pm
Профил ICQ
Втория линк ( официалния ) за генериране на активиращ код вече съм го пробвал и
не работи дори и с предоставения ми погрешно ключ за BND-MSO/DS4000 ( вместо за BND-MSO/DS1000Z) , дава че ключа вече е използван с друг сериен номер на осцилоскоп. Пробутали са ми фалшив/ползван ключ , освен че е сгрешен по вид.
Първия линк е да 'хаквам' нещо за което съм си платил , което ще промени записа от
Rigol DS1054Z на Rigol DS1104Z и евентуално - обезсмисли гаранцията.
Все пак благодаря за добрите намерения, но от Батроникс да вземат да си свършат работата и да ми пратят валиден ключ за BND-MSO/DS1000Z или да ми пратят кайметата обратно в сметката - едното от двете.

Пон Май 14, 2018 12:24 am

Не се занимавай с глупости ами го хаквай, после винаги може да му махнеш опциите и пак да си стане 1054 ако ти се наложи да ползваш гаранцията.
П.С. Ако просто имаш много свободно време, малко комуникация с хора и ей така искаш да си пишеш писма с някой - ок тогава дано от съпорта ти върнат.

Пон Май 14, 2018 9:01 am
Профил

От 20+г с осцилоскопи и МСО дейности, до сега почти не ми е трябвало 4 канала. 2+ синк са ми вършели. Синхронизираш по повтарящият се да речем CS, SCK и си гледаш данните на другите 2. Може би и според случая, казвам си от моята дейност. То винаги колкото повече- толкова повече, но до където стигнат средствата. Аз съм служебно с Инстек и там иска МСО платка- ще може ли само софтуерно? Или софтуера е за разгадабане протоколите и през аналоговите сонди?

Пон Май 14, 2018 10:00 am
Профил WWW
bobihot написа:
Или софтуера е за разгадабане протоколите и през аналоговите сонди?

Да, това плюс удвояване на достъпната памет, много повече видове тригери и също - да изчезне наглото съобщение
при всяко стартиране на осцилоскопа " Софта ви е неактивиран и ще изтече, дайте пари за да ви пратим активиращ ключ" ... Но най вече - да не се учат младите хора за които е купен на примиренчество при всеки проблем генериран им от някой мунчо-тарикат.

Пон Май 14, 2018 10:35 am
Аватар

t_i_t_o написа:
Не се занимавай с глупости ами го хаквай, после винаги може да му махнеш опциите и пак да си стане 1054 ако ти се наложи да ползваш гаранцията.
П.С. Ако просто имаш много свободно време, малко комуникация с хора и ей така искаш да си пишеш писма с някой - ок тогава дано от съпорта ти върнат.

Ммм, странно разсъждаваш. Ами ако осцилоскопа откаже да се стартира? Как ще върнеш старите настройки?

Пон Май 14, 2018 11:52 am
Профил

Ако откаже да стартира и те няма да видят че е хакнат, а след като го оправят, нима ще видят че е хакнат, ще му върнат повредата и че му го върнат неоправен ли?
Ако за човека е по важно да пише мейли и да се занимава с куриери вместо да си свърши работата, избора си е негов.
Аз тоя скоп го взех с ясното съзнание че ще го хакна и го направих веднага след като го получих, за протокола даже го и отворих че исках да видя кондензаторите които ограничават лентата му как ще се превключат след хака. П.С. хака дори не е хак - просто му вкарваш ключ който в другия слуай Ригол ще ти дадат...
Ако пък толкова не иска да си сменя надписа - ами да си отключи всички опции без 100МХз... даже най вероятно от Ригол ще му изпратят абсолютно същия ключ ако селектира само "легалните" опции.

Пон Май 14, 2018 1:00 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Rigol DS1054Z още ли е най-добрата опция в лентата на евтините осцилоскопи? Гледам, че Batronix го дават за 365 евро и мисля да си взема един.

п.с. Не знам дали е ок да вампирясвам теми от преди две години.

Чет Окт 29, 2020 5:27 pm
Профил

Преди време като разглеждах и четох по въпроса, сякаш Siglent SDS1104X-E се класираше най-добре от нискобюджетните.

Чет Окт 29, 2020 6:44 pm
Профил
Аватар

Аз водя преговори да вземем едно такова : https://www.tme.eu/bg/details/mso-2204e ... gw-instek/ на работа. Ако имаше такъв като купих Аджилента, сигурно щях такъв да взема.

А скоп за 365 евро е направо несериозно - това е само имитация на осцилоскоп - само си мислиш че виждаш нещо ама реално нищо не виждаш...

Пет Окт 30, 2020 9:14 pm
Профил ICQ
Аватар

По-добре да имаш някакъв осцилоскоп отколкото да нямаш никакъв...

Съб Окт 31, 2020 1:11 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща