| Автор |
Съобщение |
|
fred
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Достъпен осцилоскоп за подрастващи(и по-пораснали :) )
Ако можеше някак си печалбата от разликата да ми влезе направо в джоба без да го купувам 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Сря Апр 25, 2018 4:11 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
Може - купуваш, намираш клиент и прибираш разликата  Но внимавай, че един приятел така си "купи" вила на морето. Търгува с печатарски машини и му изкача подобна оферта от която прави чист дабъл. С печалбата купува въпросната вила пак с голяма далавера щото е от съдия изпълнител. Въобще късмета почти му каца на рамото... "почти" понеже машините дето е купил не пристигат. Продавачът е немска фирма, от която и преди е купувал и й има доверие. Обаче се оказва, че някакво тъмнозелено човече е купило фирмата, оставило персонала на работа и пуснало един куп все неустоими оферти. Персоналът кво да прави, продава... с надеждата да вземат бонуси. Е те така... нито бонуси, нито заплати, нито машини, нито нищо. Зеленото човече изпразнило сметките и дим да го няма.
|
| Сря Апр 25, 2018 10:00 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Това ако става за ремонт на импулсни захранвания, ще взема да му се метна...
|
| Сря Апр 25, 2018 10:52 pm |
|
 |
|
trakon
|
Поръчах Rigol DS1054Z от прехваления batronix.com , където се предлага промоционално с ключ за допълнителен софтуер BND-MSO/DS1000Z ( сериен декодер, екстендед мемори и т.н. ). общо за 387 евро . Получих го сряда с DHL . Осцилоскопа си е Ок, но има проблем с ключа за софтуера. Вместо за BND-MSO/DS1000Z, са ми изпратили невалиден кей номер за DS4000 серията. Четвъртък им писах имейл за проблема. Целия четвъртък и петък никакъв отговор, тотален игнор. Това нормално ли е? Сега мисля ако и понеделник няма отговор, да попълня формуляр за връщане на осцилоскопа заедно с невалидния ключ за софтуер. Аз ли нещо не случих или Батроникс са тръгнали и те по наклонената плоскост.
|
| Нед Май 13, 2018 7:18 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Нед Май 13, 2018 11:08 pm |
|
 |
|
trakon
|
Втория линк ( официалния ) за генериране на активиращ код вече съм го пробвал и не работи дори и с предоставения ми погрешно ключ за BND-MSO/DS4000 ( вместо за BND-MSO/DS1000Z) , дава че ключа вече е използван с друг сериен номер на осцилоскоп. Пробутали са ми фалшив/ползван ключ , освен че е сгрешен по вид. Първия линк е да 'хаквам' нещо за което съм си платил , което ще промени записа от Rigol DS1054Z на Rigol DS1104Z и евентуално - обезсмисли гаранцията. Все пак благодаря за добрите намерения, но от Батроникс да вземат да си свършат работата и да ми пратят валиден ключ за BND-MSO/DS1000Z или да ми пратят кайметата обратно в сметката - едното от двете.
|
| Пон Май 14, 2018 12:24 am |
|
 |
|
t_i_t_o
|
Не се занимавай с глупости ами го хаквай, после винаги може да му махнеш опциите и пак да си стане 1054 ако ти се наложи да ползваш гаранцията. П.С. Ако просто имаш много свободно време, малко комуникация с хора и ей така искаш да си пишеш писма с някой - ок тогава дано от съпорта ти върнат.
|
| Пон Май 14, 2018 9:01 am |
|
 |
|
bobihot
|
От 20+г с осцилоскопи и МСО дейности, до сега почти не ми е трябвало 4 канала. 2+ синк са ми вършели. Синхронизираш по повтарящият се да речем CS, SCK и си гледаш данните на другите 2. Може би и според случая, казвам си от моята дейност. То винаги колкото повече- толкова повече, но до където стигнат средствата. Аз съм служебно с Инстек и там иска МСО платка- ще може ли само софтуерно? Или софтуера е за разгадабане протоколите и през аналоговите сонди?
|
| Пон Май 14, 2018 10:00 am |
|
 |
|
trakon
|
Да, това плюс удвояване на достъпната памет, много повече видове тригери и също - да изчезне наглото съобщение при всяко стартиране на осцилоскопа " Софта ви е неактивиран и ще изтече, дайте пари за да ви пратим активиращ ключ" ... Но най вече - да не се учат младите хора за които е купен на примиренчество при всеки проблем генериран им от някой мунчо-тарикат.
|
| Пон Май 14, 2018 10:35 am |
|
 |
|
velio
|
Ммм, странно разсъждаваш. Ами ако осцилоскопа откаже да се стартира? Как ще върнеш старите настройки?
|
| Пон Май 14, 2018 11:52 am |
|
 |
|
t_i_t_o
|
Ако откаже да стартира и те няма да видят че е хакнат, а след като го оправят, нима ще видят че е хакнат, ще му върнат повредата и че му го върнат неоправен ли? Ако за човека е по важно да пише мейли и да се занимава с куриери вместо да си свърши работата, избора си е негов. Аз тоя скоп го взех с ясното съзнание че ще го хакна и го направих веднага след като го получих, за протокола даже го и отворих че исках да видя кондензаторите които ограничават лентата му как ще се превключат след хака. П.С. хака дори не е хак - просто му вкарваш ключ който в другия слуай Ригол ще ти дадат... Ако пък толкова не иска да си сменя надписа - ами да си отключи всички опции без 100МХз... даже най вероятно от Ригол ще му изпратят абсолютно същия ключ ако селектира само "легалните" опции.
|
| Пон Май 14, 2018 1:00 pm |
|
 |
|
stewie
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 20, 2013 5:18 pm Мнения: 381 Местоположение: България
|
Rigol DS1054Z още ли е най-добрата опция в лентата на евтините осцилоскопи? Гледам, че Batronix го дават за 365 евро и мисля да си взема един.
п.с. Не знам дали е ок да вампирясвам теми от преди две години.
|
| Чет Окт 29, 2020 5:27 pm |
|
 |
|
michev
|
Преди време като разглеждах и четох по въпроса, сякаш Siglent SDS1104X-E се класираше най-добре от нискобюджетните.
|
| Чет Окт 29, 2020 6:44 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Аз водя преговори да вземем едно такова : https://www.tme.eu/bg/details/mso-2204e ... gw-instek/ на работа. Ако имаше такъв като купих Аджилента, сигурно щях такъв да взема. А скоп за 365 евро е направо несериозно - това е само имитация на осцилоскоп - само си мислиш че виждаш нещо ама реално нищо не виждаш...
|
| Пет Окт 30, 2020 9:14 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
По-добре да имаш някакъв осцилоскоп отколкото да нямаш никакъв...
|
| Съб Окт 31, 2020 1:11 am |
|
|