| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Аз съм "за". И за да се изчисти града от тоя тумор автомобила - да съберат всички тенекии, и малки и големи, да ги върнат в надин, и да ми преведат събраните средства по сметка. За лични екологични нужди...
|
| Пет Май 08, 2020 10:04 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е не, аз не съм толкова радикален. Просто да стане услугата паркиране на автомобил толкова скъпа, че наличния ресурс - паркоместа да стане достатъчен. Нищо ненормално, когато един ресурс е ограничен, най-нормалното нещо е цената му да расте.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 08, 2020 11:01 am |
|
 |
|
itso.t
|
Така е. Интересният въпрос е: цената на ресурса се увеличава срещу какво? Сега получаваш същото което си получавал и преди появата на зелена и синя зона. Ако цената им се утрои, какво повече би получил? А ако се удесетори?
|
| Пет Май 08, 2020 11:24 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами докато почнат по-малко автомобили да паркират в града - това получаваш -> баланс. Паркира само този който има нужда/бизнес, другите минават и заминават.... Ела да видиш в Дъблин/Лондон (поне за тях имам преки наблюдения) В дъблин паркингите са извън града и хващаш нещо като трамвай да отидеш в града. и ръте има паркинзи но е къпо и места няма. Подобна Ситуация, но мащщаба е друг в Лондон - Скъпо, такса на влизане(само като влезнеш в централната зона плащаш едни пари 8паунда плащаш по спомени 2010) независимо паркираш не паркираш или само минаваш.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Май 08, 2020 11:47 am |
|
 |
|
itso.t
|
Ами и преди да бъдат въведени зелена и синя зони, на някои места паркирането беше почти мисията невъзможна. И сега е същото.
|
| Пет Май 08, 2020 12:00 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
да не притопляме стара манджа - това е дъвкано много в този форум.... мисия невъзможна е защото кату си паркираш бангията, и цял ден никой не може да ти е премести, и с сравнително евтино да си плащаш билетчето/таксата за паркиране на час. Ако не си го платиш с амалки глобите и винаги може да се "разбереш" с инспектора/катаджията.... Ако го направят по 10 лв на час, и глоба която може само в съд да я обжалваш... ще отидеш д апаркираш в центъра само ако ти е крайно наложително и след 1 час ще си се качиш на бангията и ще си ходиш по-далече от центъра  и така ще има повече места за паркиране за други дето им е важно да паркират в центъра....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Май 08, 2020 12:07 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Май пропусна нещо. Ако живея в района, мога да си паркирам тенекето срещу скромна годишна такса. И цял ден ще заемам паркомясто, без да се разправям с полицаи, съдии и адвокати. Та, както казах - и преди и сега, на определени места няма паркиране. Тоест, идеите ви са хубави, но до там. Без практически резултат... Англичанита ги зарежи. Още не са научили от коя страна на МПС трябва да се намира волана, та не ги давай за пример. 
|
| Пет Май 08, 2020 12:13 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
добре де, отиди в Мюнхен или Берлин - Като живееш в центъра имаш право за си държиш бангията в делнични дни само от 18:00 до 7:30 сутринта... после това че живееш в центъра не ти помага за паркомястото.... та да обобщим Скъпо е да имаш кола в Голям град, в голямо Село още не е 
|
| Пет Май 08, 2020 12:19 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Трябва да сменя местожителството си само за да можеш да защитиш тезата си ли? Темата е за ...страната. Мюнхен и Берлин все още не са част от нея. Затова предлагам засега да ги игнорираме, и да се върнем обратно по нашите земи. А когато ги приобщим, ще ги обсъдим подобаващо. Бива ли?
|
| Пет Май 08, 2020 12:27 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Това по-подхожда на една друга тема - какво куца.. значи да игнорираме световният опит и да бориме проблемите по нашенски, селски тертип.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Май 08, 2020 12:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Да обобщим, скъпо е да имаш автомобил в голям, мизерен, недомислен град в социалистическа страна. В САЩ не е скъпо, в Мексико не е, в Перу не е, в Бразилия не е, и още много, много... пикаем ти на цивилизованата Европа... цивилизация, тънки, западнало село, щом не можем да решим проблема ще наслагаме забрани.
|
| Пет Май 08, 2020 12:58 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Нямам представа какво борите. Аз нямам проблеми и не боря нищо.
|
| Пет Май 08, 2020 1:07 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Май 08, 2020 1:10 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Подобни напътствия можеш да даваш на леля си. Аз не се нуждая от подобни. А и не ми приличаш на тоя който може да раздава такива. Та било то и на леля си. 
|
| Пет Май 08, 2020 1:13 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Как е в Ню Йорк - град? Доколкото знам едно 80-90 процента от автомобилите там са боядисани в жълто. Освен това чувам че там също ще въвеждат кънджесчън чардж по примера на Лондон.
Последна промяна Bai Ui на Пет Май 08, 2020 1:22 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Май 08, 2020 1:16 pm |
|
|