Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
Да бе мен ми е ясно че всичко е специализирано ама при толкова кратки срокове няма как да се справят. Дори тези дето в момента произвеждат казват че не могат повече бройки да правят. Обикновено функционалност/шарения се орязва при гонене на цена. Тук няма да се изненадам ако някой го направи за да влезе в кратките срокове. Безумно кратки срокове а са нужни големи количества.

Съб Мар 21, 2020 10:44 pm
Профил
Аватар

nik написа:
Митак, съгласен, а ти като доказан малоумник продължавай с малоумията :D

Мери си думите.

Съб Мар 21, 2020 11:03 pm
Профил
Аватар

Китайците ще направят достатъчно. Първо знаят как, второ на достъпна цена, трето имат най-големия капацитет за производство.

Проблема е, че в нормална ситуация потреблението на такива уреди е много малко и никой не тъпче болниците с тях. Затова и реакцията е малко забавена... Но мисля, че доста се преиграва с проблема, голяма част от тия дето седят на вентилатора, така и не напускат леглото живи, та не очаквайте, че ако на всеки болен сложат вентилатор, ситуацията ще драстично различна.

Съб Мар 21, 2020 11:08 pm
Профил ICQ

а ти не ставай обонго-2 да даваш наклон на хората кой за какво да говори, имаме си вече един досадник

между другото днес по-рано мярнах някъде по новините че английски производител на вентилатори щял да пусне свободно един от моделите си за копиране от други производители, новината беше в лайв фийд и сега не я намирам другаде, но ако някой мисли че може да се включи да потърси

цецо, не е така, гледах някаква статистика, нещо ми се върти из главата 50% шанс имат тия дето си заминават ако ги сложат на вентилатор, може и да греша за цифрата но е беше доста

Съб Мар 21, 2020 11:12 pm
Профил
Аватар

И на мен ми е чудно как куц и кьорав се юрнаха да правят вентилатори, някои дори без да са наясно точно как работи това нещо, обаче изглежда че презумпцията е от двете злини по-малката. Т.е. по-добре куц вентилатор отколкото никакъв. Защото ако някой умре с такъв самодеен вентилатор, то шансовете му без него биха били по-ниски така или иначе

Съб Мар 21, 2020 11:19 pm
Профил
Аватар

Цецо - остави ме да си направя кефа :) На мене ми е ясно че няма да става за ползване, а недай си боже някой поиска да го ползва, ще се съглася само след декларация че не нося отговорност за ничия смърт. Встрани от нуждата, упражнението е полезно за екипа. Пък що и JCB да не го направят - предполагам имат достатъчно инженерен капацитет - няма невъзможни неща. Друг е въпроса колко време ще мине докато инженера разбере че това не е трактор :)

ник : да - всички казват че доста увеличава шанса. Освен това май и критичните дни са два-три максимум.

Бабане - така каза и моя шеф, като го питах що го правим.

п.п. Че съм куц, куц съм ама поне не съм кьорав.

Съб Мар 21, 2020 11:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Дори и да ти даде някой пълна дизайн документация едно нещо даже да не е и медицински вентилатор не се произвежда просто ей така. Трябва да се организира съплай чейн, трябва входна инспекция, QA, тестови процедури, пласиране и т.н. Демек целия процес и процедурите и да си мисли някой че като си правил трактори можеш да правиш и медицинска техника е много весело. Иначе и Мъск искаше да ги прави във фабриката за теслите, ама щото така става исеншъл производство и щяха да му позволят да я държи отворена, а на него точно това му е целта - да прави тесли. Вентилаторите щяха да са просто ей така и докато ги почне и епидемията щеше да сме я забравили.

Съб Мар 21, 2020 11:32 pm
Профил

Т.е. ще си продава теслите с екстра "уред за командно дишане" - хем бизнеса върви, хем прави добро за обществото.
Купуваш си директно изолатор, превозно средство и медицински уред - 3 в 1.

Нед Мар 22, 2020 12:09 am
Профил

pipilica написа:
Кви са тия вентилатори, нещо линк ако не е нахално.

Сигур схвана от коментарите , туй са джаджи за обдишване на болните. И аз съм безхаберен , преди 2 дни доктор ми обади , че в БГ имало 200 такива апарата . Зора с короната е , да не се влошат повече от 200 души едновременно , че ... Инак същия доктор обади как алкохола минава през организма , (кръв,алвиоли , бял дроб) и трепе баш където се скатава и въди бацила. Та ракиика си требе...

едит: ей тука линк:
https://www.olx.bg/ad/respirator-drger- ... f12ad83f59

Последна промяна mitko_el на Нед Мар 22, 2020 12:19 am, променена общо 1 път

Нед Мар 22, 2020 12:12 am
Профил ICQ
Аватар

тва е като онази "пластмаса" аз 11к $

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0 ... 0%BD%D0%B5

Нед Мар 22, 2020 12:13 am
Профил ICQ

https://www.telegraph.co.uk/business/20 ... -shortage/
Цитат:
Smiths said it would be providing intellectual property and advice to other producers to make its medical ventilators.

Нед Мар 22, 2020 1:19 am
Профил

mitko_el написа:
pipilica написа:
Кви са тия вентилатори, нещо линк ако не е нахално.

Сигур схвана от коментарите , туй са джаджи за обдишване на болните. И аз съм безхаберен , преди 2 дни доктор ми обади , че в БГ имало 200 такива апарата . Зора с короната е , да не се влошат повече от 200 души едновременно , че ... Инак същия доктор обади как алкохола минава през организма , (кръв,алвиоли , бял дроб) и трепе баш където се скатава и въди бацила. Та ракиика си требе...

едит: ей тука линк:
https://www.olx.bg/ad/respirator-drger- ... f12ad83f59

Бе то схванах че е за обдишване ма ме подведе баш "вентилатор" и си представих такъв за баня, а то било за принудителна вентилация на белия дроб, дет му викат интубиране, за него четох не е приятна процедура даже има и умрели от нея.

Нед Мар 22, 2020 1:45 am
Профил
Аватар

като сте решили да се лекувате с алкохол, едно време имаше колони с разпрашители / небулайзъри за дискотеки - в които наливаха водка, вместо вода. т.е. алкохолна мъгла и тотална дезинфекция

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alcohol_inhalation

https://justnebulizers.com/blogs/respir ... -new-trend

BTW - вече съм здрав, покашлям - но не е проблем

Последна промяна Grubi на Нед Мар 22, 2020 10:27 am, променена общо 2 пъти

Нед Мар 22, 2020 10:22 am
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Аз от личен опит да споделя (ако някой се бори в момента) - дишане на сух и горещ въздух помага срещу бацила. Е, не твърде горещ де ама към 50-на градуса

Първо - пожелавам бързо оздравяване.

Мале ако това се окаже наистина полезно -ще ни напълнят околията през лятото- тука е 40-42 през лятото.
Може и тукашните власти да имат някво инфо щото тука при мене само спряха заведенията и пуснаха децата от училище .

Нед Мар 22, 2020 10:23 am
Профил
Аватар

Вентилатори... Не си хабете ресурса с производство на подобни сложни и отговорни изделия.
Произвеждайте гъзистори. Машина за бърсане на... абе заместител на тоалетната хартия. Хем не е толкова отговорно, хем пазарът им е необятен. :lol:

Нед Мар 22, 2020 10:37 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 403  Следваща