| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
Да бе мен ми е ясно че всичко е специализирано ама при толкова кратки срокове няма как да се справят. Дори тези дето в момента произвеждат казват че не могат повече бройки да правят. Обикновено функционалност/шарения се орязва при гонене на цена. Тук няма да се изненадам ако някой го направи за да влезе в кратките срокове. Безумно кратки срокове а са нужни големи количества.
|
| Съб Мар 21, 2020 10:44 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
|
| Съб Мар 21, 2020 11:03 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Китайците ще направят достатъчно. Първо знаят как, второ на достъпна цена, трето имат най-големия капацитет за производство.
Проблема е, че в нормална ситуация потреблението на такива уреди е много малко и никой не тъпче болниците с тях. Затова и реакцията е малко забавена... Но мисля, че доста се преиграва с проблема, голяма част от тия дето седят на вентилатора, така и не напускат леглото живи, та не очаквайте, че ако на всеки болен сложат вентилатор, ситуацията ще драстично различна.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Мар 21, 2020 11:08 pm |
|
 |
|
nik
|
а ти не ставай обонго-2 да даваш наклон на хората кой за какво да говори, имаме си вече един досадник
между другото днес по-рано мярнах някъде по новините че английски производител на вентилатори щял да пусне свободно един от моделите си за копиране от други производители, новината беше в лайв фийд и сега не я намирам другаде, но ако някой мисли че може да се включи да потърси
цецо, не е така, гледах някаква статистика, нещо ми се върти из главата 50% шанс имат тия дето си заминават ако ги сложат на вентилатор, може и да греша за цифрата но е беше доста
|
| Съб Мар 21, 2020 11:12 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
И на мен ми е чудно как куц и кьорав се юрнаха да правят вентилатори, някои дори без да са наясно точно как работи това нещо, обаче изглежда че презумпцията е от двете злини по-малката. Т.е. по-добре куц вентилатор отколкото никакъв. Защото ако някой умре с такъв самодеен вентилатор, то шансовете му без него биха били по-ниски така или иначе
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Мар 21, 2020 11:19 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Цецо - остави ме да си направя кефа  На мене ми е ясно че няма да става за ползване, а недай си боже някой поиска да го ползва, ще се съглася само след декларация че не нося отговорност за ничия смърт. Встрани от нуждата, упражнението е полезно за екипа. Пък що и JCB да не го направят - предполагам имат достатъчно инженерен капацитет - няма невъзможни неща. Друг е въпроса колко време ще мине докато инженера разбере че това не е трактор  ник : да - всички казват че доста увеличава шанса. Освен това май и критичните дни са два-три максимум. Бабане - така каза и моя шеф, като го питах що го правим. п.п. Че съм куц, куц съм ама поне не съм кьорав.
|
| Съб Мар 21, 2020 11:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дори и да ти даде някой пълна дизайн документация едно нещо даже да не е и медицински вентилатор не се произвежда просто ей така. Трябва да се организира съплай чейн, трябва входна инспекция, QA, тестови процедури, пласиране и т.н. Демек целия процес и процедурите и да си мисли някой че като си правил трактори можеш да правиш и медицинска техника е много весело. Иначе и Мъск искаше да ги прави във фабриката за теслите, ама щото така става исеншъл производство и щяха да му позволят да я държи отворена, а на него точно това му е целта - да прави тесли. Вентилаторите щяха да са просто ей така и докато ги почне и епидемията щеше да сме я забравили.
|
| Съб Мар 21, 2020 11:32 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Т.е. ще си продава теслите с екстра "уред за командно дишане" - хем бизнеса върви, хем прави добро за обществото. Купуваш си директно изолатор, превозно средство и медицински уред - 3 в 1.
|
| Нед Мар 22, 2020 12:09 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Сигур схвана от коментарите , туй са джаджи за обдишване на болните. И аз съм безхаберен , преди 2 дни доктор ми обади , че в БГ имало 200 такива апарата . Зора с короната е , да не се влошат повече от 200 души едновременно , че ... Инак същия доктор обади как алкохола минава през организма , (кръв,алвиоли , бял дроб) и трепе баш където се скатава и въди бацила. Та ракиика си требе... едит: ей тука линк: https://www.olx.bg/ad/respirator-drger- ... f12ad83f59
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
Последна промяна mitko_el на Нед Мар 22, 2020 12:19 am, променена общо 1 път
|
| Нед Мар 22, 2020 12:12 am |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Нед Мар 22, 2020 12:13 am |
|
 |
|
nik
|
|
| Нед Мар 22, 2020 1:19 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Бе то схванах че е за обдишване ма ме подведе баш "вентилатор" и си представих такъв за баня, а то било за принудителна вентилация на белия дроб, дет му викат интубиране, за него четох не е приятна процедура даже има и умрели от нея.
|
| Нед Мар 22, 2020 1:45 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
като сте решили да се лекувате с алкохол, едно време имаше колони с разпрашители / небулайзъри за дискотеки - в които наливаха водка, вместо вода. т.е. алкохолна мъгла и тотална дезинфекция https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alcohol_inhalationhttps://justnebulizers.com/blogs/respir ... -new-trendBTW - вече съм здрав, покашлям - но не е проблем
Последна промяна Grubi на Нед Мар 22, 2020 10:27 am, променена общо 2 пъти
|
| Нед Мар 22, 2020 10:22 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Първо - пожелавам бързо оздравяване. Мале ако това се окаже наистина полезно -ще ни напълнят околията през лятото- тука е 40-42 през лятото. Може и тукашните власти да имат някво инфо щото тука при мене само спряха заведенията и пуснаха децата от училище .
|
| Нед Мар 22, 2020 10:23 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Вентилатори... Не си хабете ресурса с производство на подобни сложни и отговорни изделия. Произвеждайте гъзистори. Машина за бърсане на... абе заместител на тоалетната хартия. Хем не е толкова отговорно, хем пазарът им е необятен. 
|
| Нед Мар 22, 2020 10:37 am |
|
|