|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:18 pm
Тема за бързи и тъпи въпроси
| Автор |
Съобщение |
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
ццццццц... На бравото помпата ми е на единия от 3те пистови ремъка  Имах и фиат пунто 1.2 там помпата беше на ангренажа, обаче двигателя е от тия дето не удрят клапани. Преди год и половина сменях водна помпа и пишеше гаранция 50 000 км.
|
| Сря Сеп 18, 2019 6:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да ви имам проблемите!  Старата ми електрическа фреза изпуши: ощe като съвсем нова ѝ изпуши релето за включване, върнах я естествено, ама ми я държаха почти 4 (четири) месеца! После не я ползвах доста време и като опрях до нея пак изпуши. Оказа се, че в сервиза забравили да сложат един от филтрите и изръсих две шепи пръст от двигателя. Носих го за смяна на лагерите, ама той вече изпушил. А тази фрезичка в момента се води за най-яката електрическа и струва около 350лв, аз я купих за 270лв. Скоро отидох и си купих за 150лв ел-фрезичка от световноизвестната марка Tayfun. Изкопа ми 10 метра (ама точно десет) и изпуши. Лехата е 7 метра, а тя изпуши малко преди средата на връщане. Като изкарах 7-те метра спрях да я почистя от коренища, редукторът пареше и ходих да изпуша цигара. Иначе работеше колкото детска играчка. Преди два дни си купих бензинова фреза за 710лв - най-малката читава, от сериозен магазин. Днес я пробвах и... на десетият метър (ама точно!) взе да пуши! Значи, има една ролка която опъва ремъка за да го играе съединител, държащата я планка се държи с няк'ва (забравих я на български, шайба дето стяга в каналче) избягала и ролката също взела да бяга и да се изтрила по края, щото е от тъпа пластмаса. От ремонта на Гоуфо ми останаха камара ролки за ангренажния ремък (добре, че ги занесох на село вместо до казана), една почти си пасна и си довърших орането. На връщане от село по средата на пътя Ауди-тройката на майка ми се разписка и ми показа масльонка. Ама олио - бол! Със зор стигнах до сервиза и пичът вика, че олиото било рядко, миришело на бензин и за начало трябвало да се смени. Акъл?
|
| Сря Сеп 18, 2019 9:25 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
За тройката - сегменти? Или по-хард вариант - махай таралясника и купи нещо непретенциозно и евтино за поддръжка, хлОПЕЛ, Тойота ярис, шкодилак некъф там фабия или квото и да е.
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Сря Сеп 18, 2019 9:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ама аз имам Гоуф само с огънат калник! Мислех да го карам на село за селскостопанска машина. Аудито е леееко по-добро, според зависито. Трета каруца нищъ!!!
|
| Сря Сеп 18, 2019 9:49 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Щом писка ще го има и записано като грешка в диагностиката. Изчиташ и гледаш причините. Аз така на баене залагам на датчика за налягането на маслото. Моя така първо пискаше на случаен принцип, после мина на постоянен - палиш и след 10 или 20 секунди бяха се пуска. В по-лошия вариант е здрав датчик и развалена маслена помпа... има и още по-лоши, но да се молим да не си от тях  едит: има и още един не лош вариант, в таблото има едно съпротивление през което се захранва дачика и то гори понякога.
|
| Сря Сеп 18, 2019 9:53 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
+1 каквото е писал Миро. Маслото е нормално да мирише на бензин. Извън градско трябва да пооветря миризмата.
|
| Сря Сеп 18, 2019 10:03 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Стига бе, кое масло мирише на бензин, на баба алфа не мирише, но пък това е немски трактор, всичко е възможно.
|
| Сря Сеп 18, 2019 10:44 pm |
|
 |
|
slav4o.com
|
Ами бензиновата мъгла в цилиндъра контактува с масления филм по стените на цилиндъра. Няма как и на чисто нов двигател съвсем да не се смесят. Газта за това я хвалят че жалела двигателя - не отмивала масления филм 
|
| Сря Сеп 18, 2019 11:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ии то ако вземе да ти кондензира бензина по стените и да отмива маслото нещо хич не ти е наред, колко ще отмие, маслото идва от буталото, като светне светкавицата и бензина стаава на газ ... как да е, не съм забелязал да мирише на бензин.
|
| Сря Сеп 18, 2019 11:47 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Много го филмирахте бат ви Бонго.
Първо извади кабела на датчика и виж дали няма масло - може да протече без да разбереш даже - маслото тръгва през кабела ако ти е достатъчно плътна буксата - да не го бях виждал нямаше да повярвам - и почва да тече от място където въобще не очакваш. На корсата отначало течеше на място където няма от къде да дойде масло. После като се поопече кабела и почна да си тече от всякъде. А започне ли да тече от датчика и самия датчик не работи читаво и не отваря веригата. Кой идиот го е измислил при налягане да отваря веригата - идея си нямам, щото като залепиш кабела към маса и можеш да си останеш без масло без въобще да разбереш.
|
| Чет Сеп 19, 2019 9:30 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Не съм си поставял за цел да помня схемите, но при VAG мисля беше нормално отворен и ако го окъсиш още на контакт почва да чурулика... Иначе ако го няма датчика или ако не затваря, компа изчаква едни 20 секунди, щото при студен двигател е нормално по-бавно да вдига налягането. Не знам в случая за кой мотор става дума, но при 1.6 с прахосмукачка датчика е на доста неудобно място. Падаше се някъде отпред, почти централно, т.е. под прахусмукачка от едната страна, а от другата при мен и рейката на газовите инжектори. Масления филтър също пречеше, въобще шибана работа. Мисля че за датчика дадох 5-6 лева, а за смяната му 40 щото дори и след свалянето на изброените неща пак трябваше подемник и въобще смяната е малък празник  Иначе за диагностика по-лесно е да се свали таблото и от там си бях изкарал едно дълго кабелче, за да мога да го меря докато карам.
|
| Чет Сеп 19, 2019 9:59 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
@Cekins, това което си писал ще стане, ако се прекъсне кабела.
Бонго, намерете инфо за нормалното налягане на маслото и мерете с истински манометър. Разреденото масло може да е някакъв фактор, но само за присветване на лампата при ниски обороти. За повечето мотори от това поколение нормалното маслено налягане трябва да бъде 1 - 1,5 bar на празен ход и 3,5 - 4,5 bar при 4К оборота.
Който не вярва, че в маслото се включва бензин и вода, нека да премери нивото след по-продължително градско каране, после да я изпържи на по-висока скорост за 1 час и пак да мери. Ще се учудите, колко пада нивото на по-стар таралясник.
|
| Чет Сеп 19, 2019 11:52 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
@lcr да - точно. Аз се обърках. Ама все пак не е ли тъпо като се прекъсне кабела и да си в неведение. Като даваш контакт я видиш че ламбата не свети я не. А на 1.0XE датчика нещо не е подбран правилно и на 1-2 години се пуква и протича.
|
| Чет Сеп 19, 2019 12:31 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мдам, взех си колата. Моделът е Audi-3 1,6. Майсторът сменил маслото и филтъра (и без това си искаше), измърмори нещо за някакъв повдигач и че единият цилиндър може да не е работил добре (ама едва ли - щях га го чуя), и като я покарам малко да намина пак. Историята е, че колата две години почти не беше мърдала от паркинга, даже общинарите се заядоха да я бракувам. Пък докато чукнах запали, все едно вчера съм я карал. Със зареден акумулатор, де, той беше на UPS-а за парното.
|
| Чет Сеп 19, 2019 2:49 pm |
|
 |
|
slav4o.com
|
Хидравличен повдигач на клапан.
|
| Чет Сеп 19, 2019 4:09 pm |
|
|