| Автор |
Съобщение |
|
daniel_stefanov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 12:40 am Мнения: 206 Местоположение: София
|
 Софтуер за Sniff на COM Port?
Препоръчайте ми софтуер, който може да следи обяната на данни по COM порта. Сглобих една схема на K - L Line Adapter, която работи с VAG-COM и искам преди да я вържа към автомобила да се уверя, че коректно ми адресира ECUто и съответно потока от данини. Благодаря.
|
| Пет Май 12, 2006 11:19 am |
|
 |
|
zax
Ранг: Популярен
|
виж на www.lge.com
казва се LGCOMSPY++ ver1.00 и е "подслушвачка"полезено нещо. има някои особености като го ползваш например трябва друг софт да ти отвори порта, а това само го слуша без да се намесва  )) ще ти е по полезно. не работи с виртуални портове.
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Пет Май 12, 2006 11:41 am |
|
 |
|
daniel_stefanov
|
Благодаря, zax_ruse. Точно виртуален ползвам  . По точно USB to COM. Налага се защото на полето ще съм с Laptop.  . Има ли подобна програмка и за виртуални комове? Иначе тази я разгледах и ще я пробвам в най скоро време.
|
| Пет Май 12, 2006 12:03 pm |
|
 |
|
tcsa35
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Ное 10, 2004 4:03 pm Мнения: 111 Местоположение: София
|
Portmon is a utility that monitors and displays all serial and parallel port activity on a system. It has advanced filtering and search capabilities that make it a powerful tool for exploring the way Windows works, seeing how applications use ports, or tracking down problems in system or application configurations.
Portmon works on NT 4.0, Win2K, XP and Server 2003, Windows 95 and Windows 98.
http://www.sysinternals.com/utilities/portmon.html
|
| Пет Май 12, 2006 12:07 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Ако имаш Муле, пусни там една търсачка за 'serial port monitor'. Препоръчвам ти онзи на HDD, макар че и Eltima не му отстъпва много. Редовно ползвам такива неща, много са удобни за дебъг, а тази програмка дето ти я препоръчва zax_ruse също много кефи  А Портмон не е sniffer
|
| Пет Май 12, 2006 3:15 pm |
|
 |
|
daniel_stefanov
|
Пуснах програмката на компа в службата (че има COM), която ми изпрати zax_ruse и мен ме изкефи много  . Тази която ми препоръча ти 'serial port monitor', само че про версията е още по-удобна според мен. Много ми хареса възможността за анализ на протокол на предаване. Това мисля да го ползвам в разгадаване на интерфейса на комуникация при връзка с ЕКУто на автомобили. Нали съм решил да правя бордкомпютър  , та там ще ми помогне много. е-муле имам в къщи и ще се опитам да сваля про версията. Тя май е платена.
|
| Пет Май 12, 2006 3:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Точно в момента се боря с един GPS та ми трябваше такава програма - инсталирах тая LG незнам си какво (между другото тоя сайт www.lge.com е на LG Electronics - поне на мен това ми излиза  ). Та като я инсталирах (на Win 2000) и я пуснах и нещя да тръгне защото и липсвал файла OtSysCom.Sys. Търсих с гугъла ама няма такова нещо - та някой ако го има тоя файл или ако знае за какво става въпрос - да удари едно рамо  .
|
| Пет Май 12, 2006 4:17 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@Dimitar: Според мен този файл ще е най-вероятно device driver-а, който трябва да е включен към LG не знам си какво си програмата. Тя как идва - като InstallShield пакет ли или просто насипани файлове в ZIP формат? Няма ли съпорт да питаш там? Аз съм ползвал подобна програмка за писане и четене на/от паралелния порт и тя си имаше така един SYS файл включен в нея.
|
| Пет Май 12, 2006 4:38 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Абе щом почнат да излизат такива съобщения, явно Виндовса сериозно си е хванал пътя  С XP съм, не мога да помогна  Иначе въпсония фаил го има, в намира се в нейната си директория, където там си я инсталирал - поне при мен. Явно не ти се е инсталирала коректно..
|
| Пет Май 12, 2006 4:39 pm |
|
 |
|
setoy
|
Последна промяна setoy на Пет Май 12, 2006 4:55 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Май 12, 2006 4:43 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Видях - файла си е в директорията на програмата. Копирах го и в System32 за всеки случай - ама пак нестава. Какво значи Уин-а да си е хванал пътя. Може би проблема е, че нямам администраторски права на тоя комп, щото другия монитор и той не тръгва ама поне казва, че е заради правата.
|
| Пет Май 12, 2006 4:55 pm |
|
 |
|
daniel_stefanov
|
Това ще да е проблемът  . Опитай на друг комп или на такъв с XP. При мен също няма проблеми, но съм на XP и пълни администраторски права.
|
| Пет Май 12, 2006 5:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Лесно ти е да го кажеш 
|
| Пет Май 12, 2006 5:40 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
И аз точно това щях да кажа. Като си на работа, не е лесно да подбираш. Но можеш да говориш с местния IT-Support да ти помогнат с инсталацията или просто да ти купят подобна програма  и да ти я инсталират.
|
| Пет Май 12, 2006 5:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ама Владо - аз я инсталирах - тя за това не иска администраторски права. Иска ги после като я стартирам - нали се сещаш, че няма ди ми оставят администраторския акаунт за да работя с някаква бих казал "тъпа" програма. Някой хора като ги пишат тия програми и въобще не мислят  .
|
| Пет Май 12, 2006 7:35 pm |
|
|