Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Софтуер за Sniff на COM Port? 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение Софтуер за Sniff на COM Port?
Препоръчайте ми софтуер, който може да следи обяната на данни по COM порта. Сглобих една схема на K - L Line Adapter, която работи с VAG-COM и искам преди да я вържа към автомобила да се уверя, че коректно ми адресира ECUто и съответно потока от данини. Благодаря.

Пет Май 12, 2006 11:19 am
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
виж на www.lge.com
казва се LGCOMSPY++ ver1.00 и е "подслушвачка"полезено нещо. има някои особености като го ползваш например трябва друг софт да ти отвори порта, а това само го слуша без да се намесва :-))) ще ти е по полезно. не работи с виртуални портове.

Пет Май 12, 2006 11:41 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Благодаря, zax_ruse. Точно виртуален ползвам :D . По точно USB to COM. Налага се защото на полето ще съм с Laptop. :) . Има ли подобна програмка и за виртуални комове? Иначе тази я разгледах и ще я пробвам в най скоро време.

Пет Май 12, 2006 12:03 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Portmon is a utility that monitors and displays all serial and parallel port activity on a system. It has advanced filtering and search capabilities that make it a powerful tool for exploring the way Windows works, seeing how applications use ports, or tracking down problems in system or application configurations.

Portmon works on NT 4.0, Win2K, XP and Server 2003, Windows 95 and Windows 98.

http://www.sysinternals.com/utilities/portmon.html

Пет Май 12, 2006 12:07 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ако имаш Муле, пусни там една търсачка за 'serial port monitor'. Препоръчвам ти онзи на HDD, макар че и Eltima не му отстъпва много. Редовно ползвам такива неща, много са удобни за дебъг, а тази програмка дето ти я препоръчва zax_ruse също много кефи :) А Портмон не е sniffer

Пет Май 12, 2006 3:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Пуснах програмката на компа в службата (че има COM), която ми изпрати zax_ruse и мен ме изкефи много :D. Тази която ми препоръча ти 'serial port monitor', само че про версията е още по-удобна според мен. Много ми хареса възможността за анализ на протокол на предаване. Това мисля да го ползвам в разгадаване на интерфейса на комуникация при връзка с ЕКУто на автомобили. Нали съм решил да правя бордкомпютър :) , та там ще ми помогне много. е-муле имам в къщи и ще се опитам да сваля про версията. Тя май е платена.

Пет Май 12, 2006 3:59 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Точно в момента се боря с един GPS та ми трябваше такава програма - инсталирах тая LG незнам си какво (между другото тоя сайт www.lge.com е на LG Electronics - поне на мен това ми излиза 8) ). Та като я инсталирах (на Win 2000) и я пуснах и нещя да тръгне защото и липсвал файла OtSysCom.Sys. Търсих с гугъла ама няма такова нещо - та някой ако го има тоя файл или ако знае за какво става въпрос - да удари едно рамо :) .

Пет Май 12, 2006 4:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@Dimitar: Според мен този файл ще е най-вероятно device driver-а, който трябва да е включен към LG не знам си какво си програмата. Тя как идва - като InstallShield пакет ли или просто насипани файлове в ZIP формат? Няма ли съпорт да питаш там? Аз съм ползвал подобна програмка за писане и четене на/от паралелния порт и тя си имаше така един SYS файл включен в нея.

Пет Май 12, 2006 4:38 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Абе щом почнат да излизат такива съобщения, явно Виндовса сериозно си е хванал пътя ;) С XP съм, не мога да помогна 8) Иначе въпсония фаил го има, в намира се в нейната си директория, където там си я инсталирал - поне при мен. Явно не ти се е инсталирала коректно..

Пет Май 12, 2006 4:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
:roll:

Прикачени файлове:
OTSysCom.rar [17.43 KiB]
384 пъти

Последна промяна setoy на Пет Май 12, 2006 4:55 pm, променена общо 1 път

Пет Май 12, 2006 4:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Видях - файла си е в директорията на програмата. Копирах го и в System32 за всеки случай - ама пак нестава. Какво значи Уин-а да си е хванал пътя. Може би проблема е, че нямам администраторски права на тоя комп, щото другия монитор и той не тръгва ама поне казва, че е заради правата.

Пет Май 12, 2006 4:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Може би проблема е, че нямам администраторски права на тоя комп

Това ще да е проблемът :wink: . Опитай на друг комп или на такъв с XP. При мен също няма проблеми, но съм на XP и пълни администраторски права.

Пет Май 12, 2006 5:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
daniel_stefanov написа:
Опитай на друг комп или на такъв с XP.

Лесно ти е да го кажеш 8)

Пет Май 12, 2006 5:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И аз точно това щях да кажа. Като си на работа, не е лесно да подбираш. Но можеш да говориш с местния IT-Support да ти помогнат с инсталацията или просто да ти купят подобна програма ;-) и да ти я инсталират.

Пет Май 12, 2006 5:42 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ама Владо - аз я инсталирах - тя за това не иска администраторски права. Иска ги после като я стартирам - нали се сещаш, че няма ди ми оставят администраторския акаунт за да работя с някаква бих казал "тъпа" програма. Някой хора като ги пишат тия програми и въобще не мислят 8) .

Пет Май 12, 2006 7:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща