Отговори на тема  [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 315  Следваща
Тема за бързи и тъпи въпроси 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Ами не знам може да го ползва като компаратор ... :)
И сега един много бърз важен въпрос, 2л. бира (топла разбира се) колко време трябва да стои във фризера (-18гр.) за да се охалди ?

Нед Юни 09, 2019 12:21 am
Профил

Първо зависи от това колко си жаден, второ до каква температура иска да я охлаждаш, с какво е пълен фризера и каква е мощността на агрегата му. Според мен ако си много жаден може и 2 мин да са и достатъчни, дори може да не влиза във фризера. След това ако е пълен с водка може и 2 дена да не и стигнат, зависи колко е водката, колко човека я пиете и колко може да пиете. После зависи как я обичаш, зависи и дали е лято или зима, примерно във вегас лятото много обичам да я пия почти замръзнала, значи сядам си на тераста на кубинското ресторантче и те ми я носят в едни чаши с 1 прът лед отвън, и като я чукне и те започва да става на кристали, много върви с пържени кожички, пържен банан и др. подобни, виж зимно време не обичам да е много студена.
И ако трбява да стигаме до научната част а въпроса, топлоемнос т на бирата, топлоемност на това кеото е във фризера, плюс тов акоето може да изсмуче компресора е равно на кого му дреме ...

Нед Юни 09, 2019 2:02 am
Профил

:) То във Вегас в тая пустиня гореща :roll:
Вече я извадих и я поизпих. Явно 30-40 мин. Ами 5-8 гр. нещо такова... Водка скоро не съм пил. Иначе бира 2л. я пием обикновено един човек, рядко 3/4 а, а е имало случаи половин човек да я пия :)
Иначе жаждата може да ми се чудите тук, но дори и бира като пия пия и вода. Но съм си любител на солта...

Нед Юни 09, 2019 2:36 am
Профил

Абе бирата върши работа, поне докато не спреш да пиеш, ама с безалкохолно да толиш жажда си е мъка отвсякъде. като изядеш 3 порци кожички с банани след това и 10 л бира да изпиеш все тая. Аз по много бира рядко пия, виж там на кубинското с кожички може и 7-8 да отидат, но инче рядко повече от 3, едно време съм си отпил за два живота, като се сетя колко бира изпивахме чак се чудя къде съм я слагал. Виж в Перу някак си върви естествено, там по 2-3 бутилки отиват на обяд, ама по 750 мл, такава им е разфасовката, много върви с разни пържени морски твари и пържена царевичка, и севиче като вземеш и те така си отиват. Обаче дневно време като пия бира и ме боли глава, нямам обяснение, може да ебира в комбинация със слънце, то и сам слънце ми стига да ме заболи кратуната.

Нед Юни 09, 2019 3:51 am
Профил
Ранг: Почетен член

Дайте идея как най-просто да сваля напрежението на една li-ion Батерия
пакет 4S - четири елемента последователно ( мах - 16.8 V) до ниво
12-13 V?
Идеята е че съм преправил един винтоверт да работи с тази батерия но той е на 12V ( мотора) . За електрониката на спусъка няма проблем , тя е до 24 В.
То и така си работи , но като натисна спусъка до край и почва едно по-голямо искрене по четките на маторЯ.

Най-просто си мислех да навържа 4 диода последователно и така горе долу да влезе в рамките. И когато се поизтощят елементите, шунтирам с копче някой диод и пак се дава живот на мотора :D

Предложете диоди ( модел) с по-голям пад на напрежение и по голям ток - 15-20 А. Знам че ще греят, но това не ме бърка :)

Не искам да преправям батерията да става с 3 елемента.

Нед Юни 09, 2019 3:01 pm
Профил

А това, че зарядът на батерията ще отива за да грее вселената, също ли не те бърка?
Един DC-DC преобразувател, толкова ли е сложно? При китайците ги има за смешни пари.

Нед Юни 09, 2019 3:45 pm
Профил
Аватар

DC-DC за винтоверт е малко по-друг чарк. В натоварен режим, започваш да мислиш за ток от порядъка на 5 - 10А...

Нед Юни 09, 2019 4:29 pm
Профил

Ами той винтоверта всъщност няма ли си вграден регулируем DC-DC ? Там ако добавиш някакъв резистор да му намалиш обхвата по някакъв начин ?

Нед Юни 09, 2019 5:38 pm
Профил

Регулатор ите обикновенно са не разглобяеми. Може и да може ама ще да е играчка. А и като не му знаеш конструкцията може и да стане неизползваем след това, в него е и спусъка с механиката..

Нед Юни 09, 2019 5:50 pm
Профил

https://www.aliexpress.com/item/3302097 ... st=ae803_4

Нед Юни 09, 2019 5:54 pm
Профил

ToHu написа:
Регулатор ите обикновенно са не разглобяеми. Може и да може ама ще да е играчка. А и като не му знаеш конструкцията може и да стане неизползваем след това, в него е и спусъка с механиката..

Да това го изиграх вече :)
Успях да го сглобя но с цената на 2 часа мислене , кое как е подредено вътре ( това на един друг винтоверт)

Не ме бърка че ще грее.

Не искам да добавям резистор, в спусъка, тъй като имам още две батерии ( нормални ) и така с тях няма да бачка в номинална мощност.

Този ДЦ- преобразувател е добре , но все пак говорим и че няма много място къде да го сложа. Имам малко в тази " мощната батерия" и мислех там да напъхам каквото имам.
Т.е. винтоверта да не се пипа, а всичко да е в батерията .

Нед Юни 09, 2019 8:24 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

Трябва ми помпа за течности от тези който вътре мачкат едни маркучлета за да въртят нечноста . Т.е вътре течността остава чиста и няма допир с механичните елемента. Значи другото голямо условие е да може да циркулира корселин. Т.е аз помпа ще намеря , ама според вас с какъв маркуч мек мога да сменя оригиналния който да не се прецака от корселина. ? С една дума трябва ми мека шлауха която да държи на корселин :D

Прикачени файлове:
25qq-peristaltic-pump-cf.jpg
25qq-peristaltic-pump-cf.jpg [ 117.99 KiB | Прегледано 3232 пъти ]

Чет Юни 27, 2019 1:51 pm
Профил WWW
Аватар

Да се присъединя към въпроса ти с леко разклонение - я обадете за предпазни ръкавици издържащи на коресилин? Винил не става, нитрил също, с латекса пак така. Нещо друго, тествано?

Чет Юни 27, 2019 6:41 pm
Профил

Сини бре .... сега ще ме караш да чета етикети, де да знам 3М некакви, държат и на кореселин и на ацетон и на шибаното им лепило та и на цитросовият им лепилочистач, в който май цитруса е основно за аромат ама как да е, ще видя пише ли какви са..

Чет Юни 27, 2019 7:31 pm
Профил

Има прозрачни маркучета за бензина на някои коли. На москвич съм виждал помпичка за ръчно подкачане на бензина. На дизелови коли също слагат, не помня с каква цел. Но ми се струва, и че тия маркучета от мед. системи за вливания също няма да се разложат. А има и за въздух за рибки.
НО това са някакви найлони ПЕТ МЕТ или нз. какво, не е винилова грамофонна плоча ацетатна пластмаса или плексиглас...

Чет Юни 27, 2019 8:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 315  Следваща