Отговори на тема  [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Thermal camera 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Thermal camera
Ицка, ако наистина имаш такава камера явно не си се занимавал с нея, разминаването в образите се коригира с един слаидер в менюто с инструменти, едо бяло кръгче, пресечено с черно. Вградената батерия се ползва, за да не се точи от батерията на телефона, но когато падне под 15% камерата започва да се захранва от телефона. Комбинирането на обикновенна камера с термокамера го има и в скъпите професионални камери, но там го правят в един сензор а не в два различни като Flir One

Последна промяна Bai Ui на Пон Май 27, 2019 12:16 pm, променена общо 1 път

Пон Май 27, 2019 12:14 pm
Профил
Аватар

Bai Ui написа:
Ицка, ако наистина имаш такава камера явно не си се занимавал с нея, разминаването в образите се коригира с един слаидер в менюто с инструменти, едо бяло кръгче, пресечено с черно. Вградената батерия се ползва, за да не се точи от батерията на телефона, но когато падне под 15% камерата започва да се захранва от телефона.

Мацко, Слънчо ненагледен, нито едно от изброените не е вярно при версията за андроид. :lol:

Пон Май 27, 2019 12:16 pm
Профил

itso.t написа:
Bai Ui написа:
Ицка, ако наистина имаш такава камера явно не си се занимавал с нея, разминаването в образите се коригира с един слаидер в менюто с инструменти, едо бяло кръгче, пресечено с черно. Вградената батерия се ползва, за да не се точи от батерията на телефона, но когато падне под 15% камерата започва да се захранва от телефона.

Мацко, Слънчо ненагледен, нито едно от изброените не е вярно при версията за андроид. :lol:

Няма да те огрее слънчо, не се натягай, винаги съм се съмнявал защо розово...

Пон Май 27, 2019 12:20 pm
Профил
Аватар

Bai Ui написа:

Бах Хуй сплескан.
...Всъщност, горното е достатъчно, и казва всичко... :D

Пон Май 27, 2019 12:23 pm
Профил

itso.t написа:
Bai Ui написа:

Бах Хуй сплескан.
...Всъщност, горното е достатъчно, и казва всичко... :D

сплескан ама ХУЙ :D

Пон Май 27, 2019 12:25 pm
Профил
Аватар

То и акъла ти е толкова, ако не и по-малко.

С това смятам да приключа участието си в тая посока на дискусията, че от спорадичните контакти с теб има опасност да затъпея, и да заприличам на теб. :D

Пон Май 27, 2019 12:31 pm
Профил

itso.t написа:
То и акъла ти е толкова, ако не и по-малко.

С това смятам да приключа участието си в тая посока на дискусията, че от спорадичните контакти с теб има опасност да затъпея, и да заприличам на теб. :D

Радвам се че не си приличаме (да пази господ)

Пон Май 27, 2019 12:40 pm
Профил
Аватар

Само от любопитство - на каква възраст сте вие двамата?

itso.t проблемите които описваш би трябвало да се решат с модула на Seek, който е със значително по-добра разделителна способност - 320x240. Остава само да се провери каква им е термалната чувствителност. При Flir я дават под 0.05 С, което ми изглежда ок.

Гледам препоръчват да се ползва версията с механичен shutter при статични приложения.

Пон Май 27, 2019 12:47 pm
Профил WWW

Не знам дали ще ти е полезно:
в предишната работа ползвахме една камера на Флир с голяма резолюция, не помня точно колко и с висока скорост - примерно 25 кадъра в секунда. По онова време (преди 5-6 години) струваше над 10хил$. Водеше се стока с възможна двойна употреба и се оказа, че обикновена фирма/човек не може да я получи. Използвах я за температурата на високочестотни бобини (и на места под високо напрежение, пак при висока честота). Камерата явно си я биваше, но PC-софтуерът беше пълна скръб. Съппорта им сигурно беше умрял или в отпуска, не знам дали имат подобрение.

Пон Май 27, 2019 12:55 pm
Профил
Аватар

Bai Ui написа:

Твоята радост е бледо подобие на моята. И споко, Той не е толкова жесток, няма да позволи друго живо същество да прилича на теб.

Пон Май 27, 2019 1:04 pm
Профил
Аватар

HCL написа:
...itso.t проблемите които описваш би трябвало да се решат с модула на Seek, който е със значително по-добра разделителна способност - 320x240. Остава само да се провери каква им е термалната чувствителност. При Flir я дават под 0.05 С, което ми изглежда ок...

Постфактум, след покупката на Флир Уан бях попадал на сходен конкурентен продукт - приставка към мобилно устройство, който имаше по-прилична резолюция, и беше сравним ценово. Аз не, съм го използвал, но гледайки снимки правени с него, определено изглеждаше по-добре от Флир Уан.
Трябва да потърся какво е било. Възможно е да е бил продукт на Seek.

Пон Май 27, 2019 1:11 pm
Профил

itso.t написа:
Bai Ui написа:

Твоята радост е бледо подобие на моята. И споко, Той не е толкова жесток, няма да позволи друго живо същество да прилича на теб.

Древните гърци казвали че по-умният отстъпвал, докажи ми моля те че си по умен(умна) от мен.

itso.t написа:
Постфактум, след покупката на Флир Уан бях попадал на сходен конкурентен продукт - приставка към мобилно устройство, който имаше по-прилична резолюция, и беше сравним ценово. Аз не, съм го използвал, но гледайки снимки правени с него, определено изглеждаше по-добре от Флир Уан.
Трябва да потърся какво е било. Възможно е да е бил продукт на Seek.

имах нещо ама какво имах... и дали изобщо имах нещо???

Пон Май 27, 2019 1:12 pm
Профил
Аватар

Вече и аз научих всичко за термокамерите. Може ли да сменим темата?

Пон Май 27, 2019 1:22 pm
Профил
Аватар

dan написа:
Не знам дали ще ти е полезно:
в предишната работа ползвахме една камера на Флир с голяма резолюция, не помня точно колко и с висока скорост - примерно 25 кадъра в секунда. По онова време (преди 5-6 години) струваше над 10хил$. Водеше се стока с възможна двойна употреба и се оказа, че обикновена фирма/човек не може да я получи. Използвах я за температурата на високочестотни бобини (и на места под високо напрежение, пак при висока честота). Камерата явно си я биваше, но PC-софтуерът беше пълна скръб. Съппорта им сигурно беше умрял или в отпуска, не знам дали имат подобрение.

dan, ако това с фокусирането стане, мисля че ще мога увелича разделителната способност посредством увеличаване броя на сензрите. Дори има възможност наслагването на картините да стане в хардуера. В момента гледам какви ресурси се изискват за реализацията на image stitching алгоритъма и дали ще пастне в големите ECP5 на Lattice.

Я дайте предложения за feature list. Какви параметри са задължителни и какви бихе искали да има допълнително? Става въпрос за портативна PCB inspection and quality control камера. Като това е първоначалната идея. От там могат да се направят деривати на други продукти.

Пон Май 27, 2019 1:54 pm
Профил WWW

Аз преди време си купих Flir E4, като се разбра, че може да се 'отключи' до 320х240. Покрай това доста се ръчкаха тези камери и има информация, в eevblog примерно има доста. Те са с 'фиксиран фокус', но после имаше чертежи за 3Д принтер, с които да си направиш инструмент, така че да може да въртиш обектива и да го фокусираш по-близо (за дребни елементи по платки примерно).

Лещите не мисля, че стават каквито и да е, а трябва да пропускат подходящия спектър. Останало ми е в главата, че се търсеха по ebay гернамиеви и също разни хора експерименираха с такива които се ползват за лазери и ги има евтити китайски, ZnSe май бяха.

Пон Май 27, 2019 3:07 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща