|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:20 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Bai Ui
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Thermal camera
Ицка, ако наистина имаш такава камера явно не си се занимавал с нея, разминаването в образите се коригира с един слаидер в менюто с инструменти, едо бяло кръгче, пресечено с черно. Вградената батерия се ползва, за да не се точи от батерията на телефона, но когато падне под 15% камерата започва да се захранва от телефона. Комбинирането на обикновенна камера с термокамера го има и в скъпите професионални камери, но там го правят в един сензор а не в два различни като Flir One
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
Последна промяна Bai Ui на Пон Май 27, 2019 12:16 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Май 27, 2019 12:14 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Мацко, Слънчо ненагледен, нито едно от изброените не е вярно при версията за андроид. 
|
| Пон Май 27, 2019 12:16 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Няма да те огрее слънчо, не се натягай, винаги съм се съмнявал защо розово...
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пон Май 27, 2019 12:20 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Бах Хуй сплескан. ...Всъщност, горното е достатъчно, и казва всичко... 
|
| Пон Май 27, 2019 12:23 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
сплескан ама ХУЙ 
|
| Пон Май 27, 2019 12:25 pm |
|
 |
|
itso.t
|
То и акъла ти е толкова, ако не и по-малко. С това смятам да приключа участието си в тая посока на дискусията, че от спорадичните контакти с теб има опасност да затъпея, и да заприличам на теб. 
|
| Пон Май 27, 2019 12:31 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Радвам се че не си приличаме (да пази господ)
|
| Пон Май 27, 2019 12:40 pm |
|
 |
|
HCL
|
Само от любопитство - на каква възраст сте вие двамата?
itso.t проблемите които описваш би трябвало да се решат с модула на Seek, който е със значително по-добра разделителна способност - 320x240. Остава само да се провери каква им е термалната чувствителност. При Flir я дават под 0.05 С, което ми изглежда ок.
Гледам препоръчват да се ползва версията с механичен shutter при статични приложения.
|
| Пон Май 27, 2019 12:47 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Не знам дали ще ти е полезно: в предишната работа ползвахме една камера на Флир с голяма резолюция, не помня точно колко и с висока скорост - примерно 25 кадъра в секунда. По онова време (преди 5-6 години) струваше над 10хил$. Водеше се стока с възможна двойна употреба и се оказа, че обикновена фирма/човек не може да я получи. Използвах я за температурата на високочестотни бобини (и на места под високо напрежение, пак при висока честота). Камерата явно си я биваше, но PC-софтуерът беше пълна скръб. Съппорта им сигурно беше умрял или в отпуска, не знам дали имат подобрение.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Май 27, 2019 12:55 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Твоята радост е бледо подобие на моята. И споко, Той не е толкова жесток, няма да позволи друго живо същество да прилича на теб.
|
| Пон Май 27, 2019 1:04 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Постфактум, след покупката на Флир Уан бях попадал на сходен конкурентен продукт - приставка към мобилно устройство, който имаше по-прилична резолюция, и беше сравним ценово. Аз не, съм го използвал, но гледайки снимки правени с него, определено изглеждаше по-добре от Флир Уан. Трябва да потърся какво е било. Възможно е да е бил продукт на Seek.
|
| Пон Май 27, 2019 1:11 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Древните гърци казвали че по-умният отстъпвал, докажи ми моля те че си по умен(умна) от мен. имах нещо ама какво имах... и дали изобщо имах нещо???
|
| Пон Май 27, 2019 1:12 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Вече и аз научих всичко за термокамерите. Може ли да сменим темата?
|
| Пон Май 27, 2019 1:22 pm |
|
 |
|
HCL
|
dan, ако това с фокусирането стане, мисля че ще мога увелича разделителната способност посредством увеличаване броя на сензрите. Дори има възможност наслагването на картините да стане в хардуера. В момента гледам какви ресурси се изискват за реализацията на image stitching алгоритъма и дали ще пастне в големите ECP5 на Lattice. Я дайте предложения за feature list. Какви параметри са задължителни и какви бихе искали да има допълнително? Става въпрос за портативна PCB inspection and quality control камера. Като това е първоначалната идея. От там могат да се направят деривати на други продукти.
|
| Пон Май 27, 2019 1:54 pm |
|
 |
|
radolin
|
Аз преди време си купих Flir E4, като се разбра, че може да се 'отключи' до 320х240. Покрай това доста се ръчкаха тези камери и има информация, в eevblog примерно има доста. Те са с 'фиксиран фокус', но после имаше чертежи за 3Д принтер, с които да си направиш инструмент, така че да може да въртиш обектива и да го фокусираш по-близо (за дребни елементи по платки примерно).
Лещите не мисля, че стават каквито и да е, а трябва да пропускат подходящия спектър. Останало ми е в главата, че се търсеха по ebay гернамиеви и също разни хора експерименираха с такива които се ползват за лазери и ги има евтити китайски, ZnSe май бяха.
|
| Пон Май 27, 2019 3:07 pm |
|
|