Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
GSM базова станция на покрива 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение GSM базова станция на покрива
от рибател зарибявали съседите да сложат тяхна базова станция на покрива.
аз съм на последния етаж и на практика антените ще са ми на 2-3 местра над спалнята, само през една бетонна плоча. на интуитивно ниво не мога да го приема спокойно това нещо. някой да знае нещо в цифри?
като знам, че слагат китайска техника ме втриса още повече.

не става въпрос за наема (на мен ми се вижда малко), а за оживяване

Вто Май 02, 2006 9:28 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Ми ако това е вярно http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=2267 кво да си мисли човек за цяла станция

Вземи се спазари като няй потърпевш за доживотен неограничен телефон на цялото семейство и си сложи оловна ламарина на покрива. То ако не те тръшне телефонната радиация има толкова много опасности коит те дебнат че е по добре да не се замисля човек. Рибател ще платят докато озоноват дупка ти е бонус на примоциика, за стреса си се грижиш сам и т.н

Вто Май 02, 2006 10:11 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: GSM базова станция на покрива
ДедоБоре написа:
от рибател зарибявали съседите да сложат тяхна базова станция на покрива.
аз съм на последния етаж и на практика антените ще са ми на 2-3 местра над спалнята, само през една бетонна плоча. на интуитивно ниво не мога да го приема спокойно това нещо. някой да знае нещо в цифри?
като знам, че слагат китайска техника ме втриса още повече.

не става въпрос за наема (на мен ми се вижда малко), а за оживяване

Имаше един български интернет форум за комуникации (или нещо с радио беше свързано) ли как се водеше -> имаше една доста обширна тема точно за излъчванята от GSM антените на операторите , но лошо е ,че не мога да се сетя как беше адресът или повече да те насоча, но помня че темата беше обширна и имаше някакви цифри.

едит: сетих се - форума беше за радиолюбители или нещо такова , но не само за радиопредватели , също и за предватели на тв вълни и прочие.

Вто Май 02, 2006 10:24 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Бягай от GSM антената, че ще си загубиш съня...

Вто Май 02, 2006 11:11 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Опитай се да обясниш на съседите какво означава това от здравна гледна точка.
Потърси в законовите разпоредби какви изисквания има за минимални разстояния на такива апаратури от жилищни сгради.

Вто Май 02, 2006 11:23 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Аз лично не бих искал подобна антена до спалнята си.
Но малко по-конкретно. За каква изходна мощност става вьпрос при тези антени?
Погледнах едни спецификации и препорьки валидни в Саксония. Там се споменава за препорьчителни 4-8м при 10W.
Но най-добре е сьс замерване, понеже го има и моментьт, че ако станцията е точно над жилището, предавателя най-вероятно ще изльчва в друга посока, и така апартаметьт се явява в сянка. Ако сте забелязали под някои станции врьзката е много слаба.

Вто Май 02, 2006 11:30 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Според тази тема, май е по-добре да е при теб отоколкото на отсрещния блок.
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=62796&page=1&highlight=%E1%E0%E7%EE%E2%E0+%F1%F2%E0%ED%F6%E8%FF

Сря Май 03, 2006 6:35 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
dumfree написа:
Според тази тема, май е по-добре да е при теб отоколкото на отсрещния блок.
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=62796&page=1&highlight=%E1%E0%E7%EE%E2%E0+%F1%F2%E0%ED%F6%E8%FF

@ДедоБоре,
Проследих на времето тази тема и даже писах мнение. Цитирам ти го от там дословно, защото и сега стоя зад казаното:

Цитат:
Няма от какво да се притесняваш!
1. Даже и мощността да е 20W а не 2W това не е СВЧ.
2. Ти си в мъртвата зона на антените, където почти няма излъчена мощност.
3. Защитен си от поне две железобетонни плочи.
4. Енергията, излъчвана от собствения ти апарат е многократно по-голяма в помещението.

Сря Май 03, 2006 8:46 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Не е СВЧ ли? :?: :!: Че какво е тогава, ако не е тайна?
Все едно, мен лично никой не може да ме убеди в това колко е "безвредно"... през 60-70-те години и за ДДТ са разправяли колко е безвредно, със съвсем "научно обосновани доказателства" :twisted:

Сря Май 03, 2006 9:23 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
абе дватат телефона, дето почти са сварили яйцето са доста впечатляващ експеримент 8O
иначе наистина ПОД антената трябва да е най-малко полето. ако клеткате беше ериксон или нортел нямаша да се притеснявам толкова много, ама не ги знам тия каква техника слагат.

така или иначе темата остава открита за коментари

Сря Май 03, 2006 12:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
абе дватат телефона, дето почти са сварили яйцето са доста впечатляващ експеримент 8O
иначе наистина ПОД антената трябва да е най-малко полето. ако клеткате беше ериксон или нортел нямаша да се притеснявам толкова много, ама не ги знам тия каква техника слагат.

така или иначе темата остава открита за коментари

Каквато и техника да слагат, тя е сертифицирана и разрешена за ползване от КРС. Мощността, която се излъчва в 900MHz диапазон е максимум 25W а в 1800MHz диапазон е максимум 10-12W. Антените, които се ползват са така направени, че под тях няма излъчване. Облъчват се силно съседните блокове, но и там нивата са в рамките на разрешеното. За справка GSM апарата излъчва в 900MHz диапазон 2W директно в мозъка ти, когато разговаряш. 8O

Сря Май 03, 2006 1:04 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
прав си за телефона, ама аз рядко говоря по него
а клетката е 365 дни в годината пусната, ден и нощ ...
а това, че е одобрена от КРС ми е безразлично - погледни по улиците какви бараки се карат, но всичко имат лепенка за преминал технически преглед 8)

Сря Май 03, 2006 2:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
+ може да закачиш някое облекчение при говорене.
+ може да се договорите да ви плащат наем на блока.
- здравословни проблеми. Евентуално. Така или иначе никога няма да си сигурен дали си болен заради него.

За чии ще си навличаш съмнения на главата. Не ти трябват подобни неща над главата. Евентуалните ползи са прекалено малки, за да си рискуваш здравето.

Сря Май 03, 2006 3:22 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
+ може да закачиш някое облекчение при говорене.
+ може да се договорите да ви плащат наем на блока.
- здравословни проблеми. Евентуално. Така или иначе никога няма да си сигурен дали си болен заради него.

За чии ще си навличаш съмнения на главата. Не ти трябват подобни неща над главата. Евентуалните ползи са прекалено малки, за да си рискуваш здравето.

По-добре над главата ти отколкото на съседния блок и антената да гледа в прозореца ти. Причините изложих по-горе, а решението всеки си взема сам.

Сря Май 03, 2006 3:36 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
А това е ясно. Ако ще я слагат на другия блок, бягай да организираш тамошните съседи да не се съгласяват.

Въобще според мен, тия мобилните отворковци трябва да им се правят проблеми. И без това за парите дето им плащаме, гърча им е малък. Купиха си лицензите за жълти стотинки, а сега срещу 10 мин. на месец, разни хорица са навити да им сложат антенката на базовата станция в леглото. Ако някой в Европата се навие да му монтират такова нещо на главата, сигурно ще им иска 3 месечни заплати наем. А тия акули тука...

Сря Май 03, 2006 3:43 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща