| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 GSM базова станция на покрива
от рибател зарибявали съседите да сложат тяхна базова станция на покрива.
аз съм на последния етаж и на практика антените ще са ми на 2-3 местра над спалнята, само през една бетонна плоча. на интуитивно ниво не мога да го приема спокойно това нещо. някой да знае нещо в цифри?
като знам, че слагат китайска техника ме втриса още повече.
не става въпрос за наема (на мен ми се вижда малко), а за оживяване
|
| Вто Май 02, 2006 9:28 pm |
|
 |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
Ми ако това е вярно http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=2267 кво да си мисли човек за цяла станция
Вземи се спазари като няй потърпевш за доживотен неограничен телефон на цялото семейство и си сложи оловна ламарина на покрива. То ако не те тръшне телефонната радиация има толкова много опасности коит те дебнат че е по добре да не се замисля човек. Рибател ще платят докато озоноват дупка ти е бонус на примоциика, за стреса си се грижиш сам и т.н
|
| Вто Май 02, 2006 10:11 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 Re: GSM базова станция на покрива
Имаше един български интернет форум за комуникации (или нещо с радио беше свързано) ли как се водеше -> имаше една доста обширна тема точно за излъчванята от GSM антените на операторите , но лошо е ,че не мога да се сетя как беше адресът или повече да те насоча, но помня че темата беше обширна и имаше някакви цифри.
едит: сетих се - форума беше за радиолюбители или нещо такова , но не само за радиопредватели , също и за предватели на тв вълни и прочие.
|
| Вто Май 02, 2006 10:24 pm |
|
 |
|
F-DR
Ранг: Новодошъл
|
Бягай от GSM антената, че ще си загубиш съня...
_________________ You can't manage what you can't measure.
You can't measure what you can't define.
You can't define what you don't understand.
|
| Вто Май 02, 2006 11:11 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Опитай се да обясниш на съседите какво означава това от здравна гледна точка.
Потърси в законовите разпоредби какви изисквания има за минимални разстояния на такива апаратури от жилищни сгради.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Май 02, 2006 11:23 pm |
|
 |
|
HCL
|
Аз лично не бих искал подобна антена до спалнята си.
Но малко по-конкретно. За каква изходна мощност става вьпрос при тези антени?
Погледнах едни спецификации и препорьки валидни в Саксония. Там се споменава за препорьчителни 4-8м при 10W.
Но най-добре е сьс замерване, понеже го има и моментьт, че ако станцията е точно над жилището, предавателя най-вероятно ще изльчва в друга посока, и така апартаметьт се явява в сянка. Ако сте забелязали под някои станции врьзката е много слаба.
|
| Вто Май 02, 2006 11:30 pm |
|
 |
|
dumfree
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пет Юли 01, 2005 10:46 pm Мнения: 229 Местоположение: Гложене/София
|
|
| Сря Май 03, 2006 6:35 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@ДедоБоре, Проследих на времето тази тема и даже писах мнение. Цитирам ти го от там дословно, защото и сега стоя зад казаното:
|
| Сря Май 03, 2006 8:46 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Не е СВЧ ли?  Че какво е тогава, ако не е тайна?
Все едно, мен лично никой не може да ме убеди в това колко е "безвредно"... през 60-70-те години и за ДДТ са разправяли колко е безвредно, със съвсем "научно обосновани доказателства" 
|
| Сря Май 03, 2006 9:23 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе дватат телефона, дето почти са сварили яйцето са доста впечатляващ експеримент
иначе наистина ПОД антената трябва да е най-малко полето. ако клеткате беше ериксон или нортел нямаша да се притеснявам толкова много, ама не ги знам тия каква техника слагат.
така или иначе темата остава открита за коментари
|
| Сря Май 03, 2006 12:12 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Каквато и техника да слагат, тя е сертифицирана и разрешена за ползване от КРС. Мощността, която се излъчва в 900MHz диапазон е максимум 25W а в 1800MHz диапазон е максимум 10-12W. Антените, които се ползват са така направени, че под тях няма излъчване. Облъчват се силно съседните блокове, но и там нивата са в рамките на разрешеното. За справка GSM апарата излъчва в 900MHz диапазон 2W директно в мозъка ти, когато разговаряш. 
|
| Сря Май 03, 2006 1:04 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
прав си за телефона, ама аз рядко говоря по него
а клетката е 365 дни в годината пусната, ден и нощ ...
а това, че е одобрена от КРС ми е безразлично - погледни по улиците какви бараки се карат, но всичко имат лепенка за преминал технически преглед 
|
| Сря Май 03, 2006 2:11 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
+ може да закачиш някое облекчение при говорене.
+ може да се договорите да ви плащат наем на блока.
- здравословни проблеми. Евентуално. Така или иначе никога няма да си сигурен дали си болен заради него.
За чии ще си навличаш съмнения на главата. Не ти трябват подобни неща над главата. Евентуалните ползи са прекалено малки, за да си рискуваш здравето.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 03, 2006 3:22 pm |
|
 |
|
Lupus
|
По-добре над главата ти отколкото на съседния блок и антената да гледа в прозореца ти. Причините изложих по-горе, а решението всеки си взема сам.
|
| Сря Май 03, 2006 3:36 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
А това е ясно. Ако ще я слагат на другия блок, бягай да организираш тамошните съседи да не се съгласяват.
Въобще според мен, тия мобилните отворковци трябва да им се правят проблеми. И без това за парите дето им плащаме, гърча им е малък. Купиха си лицензите за жълти стотинки, а сега срещу 10 мин. на месец, разни хорица са навити да им сложат антенката на базовата станция в леглото. Ако някой в Европата се навие да му монтират такова нещо на главата, сигурно ще им иска 3 месечни заплати наем. А тия акули тука...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 03, 2006 3:43 pm |
|
|