|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:09 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Дедо, най-вероятно САЩ са ви забъркали в нещо - потай експерта Ник да ти обясни геополитиките и глобалната икономика  .
|
| Съб Мар 16, 2019 8:18 pm |
|
 |
|
nik
|
вече обясних как всички плащаме за хамериканските "велики" управници, файда от повтаряне няма, пак няма да разбереш също така обясних и как задължават - или ползват долари или ако се откажат започва терор - санкции, икономически, политически, заплахи, интриги, военни, постановки, конфликти, всичко каквото имат в репертоара, това се вижда вече няколко пъти срещу всяка държава казала че ще спре да ползва долара, повтаря се, едно и също, не е нужно да си специалист, трябва само да си извадиш главата от изотзад и малко, съвсем малко наблюдателност е нужна  също така може и обратна логика - защо тормозят държавите които отказват долара? ама тва пак е твърде сложно за теб 
|
| Съб Мар 16, 2019 9:17 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Пак ала бала портокала и конспирации, само дето забрави да споменеш че там пък където няма войни и санкции, като в западна европа - просто подкупват всички политици.
|
| Съб Мар 16, 2019 9:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Какво значи отказват долара, като какво го отказват? Виж страните в Южна Америка, кои точно са тормозените, как тормозят Аржентина или Бразилия, знаеш ли колко пари губят САЩ фирмите там заради странни политики, но не съм видял да са тормозените. Или пък Перу и Чили, там си защитават доста добре интереса, но и там не виждам тормоз...
|
| Съб Мар 16, 2019 9:48 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Извинявам се и многу мъй срам  , но днес осъзнах, че никнеймът "nik" говори от самосебеси. Нищо лично, даже ме мързи да поровя що за човек е, до преди известно време никак не ми пречеше, но вече дойде ерата на Великото осиране на форума и то не само от него. И това го твърди бившият отговорник по спам (аз) ! Естествено нищо не мога да направя, освен един прецедент: анкета "Смятате ли, че nik трябва да бъде блокиран?". Другите с невъздържан език (лични обиди) да възприемат горното като "Казвам ти дъще - сещай се снахо!". Щото Рек е прееекалено либерален.
|
| Съб Мар 16, 2019 10:05 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Бонго, това че не ти харесва какво пише някой, не значи че трябва да бъде баннат. Иначе Реконструктора щеше да банне всички и да остави само Ник и Тутев да си гукат тик тримката на воля 
|
| Съб Мар 16, 2019 10:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не ми харесва написано "простак" и подобни, за останалото нищо не казвам.
Едит: не ми харесва и ненужното раздуване на глупости, освен ако не е с цел хумор, но това наистина си е мой проблем.
|
| Съб Мар 16, 2019 10:26 pm |
|
 |
|
nik
|
като държавен резерв и разплащане за петрол и други, там гледай причината всички да печатат пари, но само долара да остава най силен е точно защото негативите от това печатане се поемат от най-много държави с еврото ситуацията е същата, само дето е невъзможно да стигне долара докато ползват долари и поемат доларовата инфлация заедно с тази на еврото, и тези неща не ги виждам само аз, много хора са съвсем наясно какво се случва https://www.bloomberg.com/news/articles ... u-s-dollarбонго - да ти кажа честно, половината от твоите постове не ги разбирам и съм ги подминавал с притеснение - добре ли е тоя човек, лекува ли се, но не съм се оплаквал, ама ако точно на теб толкова много ти преча - да те питам нещо.... случайно без да искам... да не съм те вързал да ме четеш?!?!? епитети не съм употребил към нормален потребител, само към тези които не разбират друг език освен техния. уважавам разумните хора.
|
| Съб Мар 16, 2019 10:55 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
|
| Съб Мар 16, 2019 11:10 pm |
|
 |
|
User
Ранг: Минаващ
|
Браво, Юнаци ! Гледам и тук ще стане "Лаптопско проблемно видео"... Пишкомерството го разбирам. Но нека всичко е с мярка. Да изкоментираме "Фружин, Булаир, Shipka pass 1877-1878" Правиме се че не ги забелязваме ? От страх ли ? Четохте ли манифеста му на този ?
|
| Нед Мар 17, 2019 12:02 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Щатите щели да напечатат $100 за няколко цента пък другите трябвало да сменят реални стоки или услуги за тия $100. Баси и тъпните - първо вече печатането на пари става с кликане с мишката, т.е. и няколко цента не струва и второ какво пречи на Англия примерно да напечата 100 паунда пак струващи няколко цента и да си купи с тях долари? Китайския юан е вързан за долара и всеки път щатите като печатат Китай и те печатат за да държат курса стабилен, кви реални стоки и услуги какви глупости? Каза ти се вече - вместо да четеш само конспирации, вземи се поограмоти малко.
|
| Нед Мар 17, 2019 12:43 am |
|
 |
|
User
|
Истински Юнаци ! 
|
| Нед Мар 17, 2019 12:50 am |
|
 |
|
User
|
|
| Нед Мар 17, 2019 12:59 am |
|
 |
|
nik
|
обясняваш му като на първолак и той пак се чуди най смешното е че тия схеми с долара са в действие от 50 години, нали заради това се развързват от златото, и днес 50 години по-късно все още има хора които не знаят какво се случва ама то 21ви век има и вярващи, че земята е плоска... та кво ли се чудя... 
|
| Нед Мар 17, 2019 1:12 am |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Ти какво решение предлагаш за да се уреди проблема който имаш с печатането на долари?
|
| Нед Мар 17, 2019 1:26 am |
|
|