Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Дедо, най-вероятно САЩ са ви забъркали в нещо - потай експерта Ник да ти обясни геополитиките и глобалната икономика :D .

Съб Мар 16, 2019 8:18 pm
Профил

Dimitar написа:
Ок, айде пак - как САЩ като вземат заем твоята държава, която и да е тя го връща? Ама пак да повторя - вместо да отговориш пак колко сме тъпи, заблудени и с промити мозъци вземи та го обясни подробно, за да го разберем. Също така ако можеш да обясниш как САЩ като наводнявали света с долари, задължават теб и държавата ти да ги ползваш и/или акумулираш?

вече обясних как всички плащаме за хамериканските "велики" управници, файда от повтаряне няма, пак няма да разбереш :D
също така обясних и как задължават - или ползват долари или ако се откажат започва терор - санкции, икономически, политически, заплахи, интриги, военни, постановки, конфликти, всичко каквото имат в репертоара, това се вижда вече няколко пъти срещу всяка държава казала че ще спре да ползва долара, повтаря се, едно и също, не е нужно да си специалист, трябва само да си извадиш главата от изотзад и малко, съвсем малко наблюдателност е нужна :)
също така може и обратна логика - защо тормозят държавите които отказват долара? ама тва пак е твърде сложно за теб :D

Съб Мар 16, 2019 9:17 pm
Профил
Аватар

Пак ала бала портокала и конспирации, само дето забрави да споменеш че там пък където няма войни и санкции, като в западна европа - просто подкупват всички политици.

Съб Мар 16, 2019 9:43 pm
Профил

Какво значи отказват долара, като какво го отказват? Виж страните в Южна Америка, кои точно са тормозените, как тормозят Аржентина или Бразилия, знаеш ли колко пари губят САЩ фирмите там заради странни политики, но не съм видял да са тормозените. Или пък Перу и Чили, там си защитават доста добре интереса, но и там не виждам тормоз...

Съб Мар 16, 2019 9:48 pm
Профил
Аватар

Извинявам се и многу мъй срам :oops: , но днес осъзнах, че никнеймът "nik" говори от самосебеси. Нищо лично, даже ме мързи да поровя що за човек е, до преди известно време никак не ми пречеше, но вече дойде ерата на Великото осиране на форума и то не само от него. И това го твърди бившият отговорник по спам (аз) !
Естествено нищо не мога да направя, освен един прецедент: анкета "Смятате ли, че nik трябва да бъде блокиран?".

Другите с невъздържан език (лични обиди) да възприемат горното като "Казвам ти дъще - сещай се снахо!". Щото Рек е прееекалено либерален.

Съб Мар 16, 2019 10:05 pm
Профил
Аватар

Бонго, това че не ти харесва какво пише някой, не значи че трябва да бъде баннат. Иначе Реконструктора щеше да банне всички и да остави само Ник и Тутев да си гукат тик тримката на воля :)

Съб Мар 16, 2019 10:13 pm
Профил
Аватар

Не ми харесва написано "простак" и подобни, за останалото нищо не казвам.

Едит: не ми харесва и ненужното раздуване на глупости, освен ако не е с цел хумор, но това наистина си е мой проблем.

Съб Мар 16, 2019 10:26 pm
Профил

ToHu написа:
Какво значи отказват долара, като какво го отказват?

като държавен резерв и разплащане за петрол и други, там гледай
причината всички да печатат пари, но само долара да остава най силен е точно защото негативите от това печатане се поемат от най-много държави
с еврото ситуацията е същата, само дето е невъзможно да стигне долара докато ползват долари и поемат доларовата инфлация заедно с тази на еврото, и тези неща не ги виждам само аз, много хора са съвсем наясно какво се случва

Цитат:
When Giscard d’Estaing coined the phrase “exorbitant privilege,” he was referring to the fact that the U.S. gets what amounts to a permanent, interest-free loan from the rest of the world when dollars are held outside the U.S. As Eichengreen points out, it costs only a few cents for the U.S. Bureau of Engraving and Printing to produce a $100 bill, but other countries have to pony up $100 worth of actual goods and services to obtain one.

https://www.bloomberg.com/news/articles ... u-s-dollar

бонго - да ти кажа честно, половината от твоите постове не ги разбирам и съм ги подминавал с притеснение - добре ли е тоя човек, лекува ли се, но не съм се оплаквал, ама ако точно на теб толкова много ти преча - да те питам нещо.... случайно без да искам... да не съм те вързал да ме четеш?!?!? епитети не съм употребил към нормален потребител, само към тези които не разбират друг език освен техния. уважавам разумните хора.

Съб Мар 16, 2019 10:55 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Дедо, най-вероятно САЩ са ви забъркали в нещо - потай експерта Ник да ти обясни геополитиките и глобалната икономика :D .

Глупости! Били са на Трабант феста, и след края му, са си тръгнали обратно с експонатите!
https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D ... 1&tbm=isch
:lol: :lol: :lol:

Съб Мар 16, 2019 11:10 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Браво, Юнаци ! :)
Гледам и тук ще стане "Лаптопско проблемно видео"...
Пишкомерството го разбирам. Но нека всичко е с мярка.

Да изкоментираме "Фружин, Булаир, Shipka pass 1877-1878"

Правиме се че не ги забелязваме ? От страх ли ?
Четохте ли манифеста му на този ?

Нед Мар 17, 2019 12:02 am
Профил
Аватар

Щатите щели да напечатат $100 за няколко цента пък другите трябвало да сменят реални стоки или услуги за тия $100. Баси и тъпните - първо вече печатането на пари става с кликане с мишката, т.е. и няколко цента не струва и второ какво пречи на Англия примерно да напечата 100 паунда пак струващи няколко цента и да си купи с тях долари? Китайския юан е вързан за долара и всеки път щатите като печатат Китай и те печатат за да държат курса стабилен, кви реални стоки и услуги какви глупости? Каза ти се вече - вместо да четеш само конспирации, вземи се поограмоти малко.

Нед Мар 17, 2019 12:43 am
Профил

Истински Юнаци ! :)

Нед Мар 17, 2019 12:50 am
Профил

поздрав за всички https://www.youtube.com/watch?v=f7aCsqpyEwc :)

Рек да триеееее... :)

Нед Мар 17, 2019 12:59 am
Профил

обясняваш му като на първолак и той пак се чуди :D
най смешното е че тия схеми с долара са в действие от 50 години, нали заради това се развързват от златото, и днес 50 години по-късно все още има хора които не знаят какво се случва
ама то 21ви век има и вярващи, че земята е плоска... та кво ли се чудя... :D

Нед Мар 17, 2019 1:12 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Ти какво решение предлагаш за да се уреди проблема който имаш с печатането на долари?

Нед Мар 17, 2019 1:26 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574 ... 1197  Следваща